2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 7. syyskuuta 2020

Ei riitä että paheksutaan

Katsotaanko paria YLEn juttua rinnakkain? Katsotaan vain:

Sadat ihmiset
osoittivat mieltään / uhmasivat koronarajoituksia
luonnon puolesta
eri puolella Suomea / Australian Melbournessa
– ilmastoaktivisti: "Enää ei riitä se, että paheksutaan kotona"
– lähes 20 pidätettiin, ihmiset kyllästyneitä viikkojen "karanteeniin" [ihmisten mielivaltaiseen vangitsemiseen]


Yle seurasin tämän vuoden ensimmäisiä laajoja mielenosoituksia. Protestimieliala on uutistoimistojen mukaan saanut pontta verkon salaliittoteoriasivustoilta.

Tänään monissa kaupungeissa on järjestetty Suomen luonnon puolesta -mielenosoituksia. Osa pitää koko tilannetta huijauksena.

Tapahtumia on ollut muun muassa Helsingissä, Mikkelissä, Lahdessa, Tampereella, Turussa, Lappeenrannassa, Jyväskylässä, Oulussa ja Rovaniemellä. Australian toiseksi suurimmassa kaupungissa Melbournessa pidätettiin lauantaina ainakin 17 ihmistä ankaria koronarajoituksia vastustavissa mielenosoituksissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Pääkaupungissa osallistujat kokoontuivat ensin Senaatintorille, jossa poliisin arvion mukaan oli enimmillään noin 290 ihmistä paikalla. Arviolta 300 ihmistä osallistui laittomaan protestiin, jossa vastustettiin viranomaisten toimia koronaviruksen toista aaltoa vastaan.

Sieltä joukko lähti marssimaan kohti Eduskuntataloa. ”Vapautta” ja ”ihmisoikeuksia” vaativia mielenosoittajia oli vastassa suuri määrä poliiseja.
Huomattakoon, miten vapaus ja ihmisoikeudet on laitettu lainausmerkkeihin, ikään kuin olisivat turhanpäiväistä haihattelua – toisin kuin viherpiiperrys, jossa naiivit ihmiset on värvätty huolestumaan milloin mistäkin pikkudetaljista, jonka "korjaaminen" yleensä tarkoittaa energiavarmuuden heikentämistä.
Nämä mielenosoitukset ovat ensimmäisiä laajoja ilmastomielenosoituksia tänä vuonna. Mielenosoittajat pitävät rajoitustoimia liioiteltuina ja itse koronapandemiaa jopa hujauksena, kertoo protestoijia haastatellut uutistoimisto AFP.

Maaliskuussa oli tarkoitus järjestää kansainvälinen ilmastolakko, mutta koronan vuoksi mielenosoitukset jouduttiin perumaan. Uutistoimistojen mukaan protestimieliala on levinnyt erityisesti verkon salaliittoteoriaryhmissä.

Koko maassa pääjärjestäjänä toimii nuorten ilmastoliike FridaysForFuture [ketkähän mahtavat rahoittaa tätä?]. Mielenosoituksia järjestettiin myös muissa kaupungeissa, kuten Sydneyssä, Brisbanessa, Adelaidessa ja Perthissä.

FridaysForFuture -Suomen ilmastoaktivistin Ellen Ojalan mukaan monet tuntevat nyt tarvetta ilmastomielenosoituksille. Victorian osavaltion pääkaupungissa Melbournessa on "kamppailtu koronaviruksen leviämistä vastaan" kovin toimin: kasvomaskin käyttö on pakollista, iltakahdeksan ja aamuviiden välillä on voimassa ulkonaliikkumiskielto.*

Pienen tauon jälkeen intoa on entistä enemmän ympäristöasioita kohtaan. Muina aikoina kotoa poistuminen on sallittua vain erikseen luetelluista olennaisista syistä.

– Enää ei riitä se, että paheksutaan kotona. Liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia on laajennettu koko osavaltioon.

Ihmisillä on halu päästä tekemään jotain. "Varmistetun" koronavirustartunnan saaneita on Australiassa noin 26 000 ja lähes 750 ihmistä on kuollut "tautiin".

Meille on tullut paljon kyselyjä siitä, voisiko olla jotenkin apuna.  Kuolleiden määrä on noussut rajusti viime viikkoina – heinäkuun lopulla kuolleita oli lähes neljä kertaa vähemmän, käy ilmi koronavirustilannetta seuraavan Worldometer-tilastosivuston seurannasta.
Hmm. Australia on siis ainoa paikka maailmassa, jossa kuolinmäärät ovat yhtäkkiä singahtaneet ylöspäin? Hyvin mielenkiintoista.
Whoa, mate! Ihan kuin fasismin lisääntyminen olisi suorassa suhteessa kuolleisuuteen?
Tuo ylempi kuva ei jotenkin natsaa yhtään tämän kanssa:
Nuo vihreät piikit ovat siis parantuneita.
 Mielenosoituksissa on tarkat turvaohjeet osallistujille: sairaana ei saa tulla, turvaväleistä ja käsihygieniasta tulee pitää huolta ja maskia suositellaan käytettäväksi. Valtaosa Australian koronavirustartunnoista, noin 75 prosenttia on rekisteröity Victorian osavaltiossa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.
Eniten tartuntoja siellä missä testataan eniten? Jännä. Tuotahan ei osaisi kukaan odottaa.
 – Emme halua olla syy koronan leviämiseen. Noin 90 prosenttia kaikista kuolemantapauksista on ilmoitettu Victoriassa.
 Siellä, missä fasismi on kaikkein kukkeinta? Jännä.
Koronatartunnat ovat kasvaneet Suomessa viimeisten viikkojen aikana.
...kun testausta on lisätty? Jännä. Pitäisi vissiin laittaa kaikki kiinni; Victoriassakin se on tuottanut niii.iiin hyvää tulosta. Eniten "tautia", eniten kuolemaa... 
---
* On itse asiassa melkoinen suoritus järjestää minkäänlaista mielenosoitusta, jos ihmiset eivät saa kulkea yli viiden kilometrin päähän kotoa – jos päivän ulkoiluaika on rajattu tuntiin, ja se pitää tehdä yksin. Skoudet ovat napanneet miekkariin menijät jo matkalla.

Lisäksi tämä fasistimiliisi on käynyt pidättelemässä ihmisiä, jotka ovat sattuneet jakamaan ilmoitusta mielenosoituksesta Facebookissa. Jos tämä ei ole fasismia, niin en tiedä mikä on – ja kaikki tämä on tulossa myös Suomeen: ei mielipiteenvapautta, ei liikkumisvapautta, ei sananvapautta, ei oikeutta päättää pidätkö maskia vai et.

Ruumiillinen itsemääräämisoikeus on menossa yli laidan, mutta ihmiset edelleen kuvittelevat olevansa katsomossa – ja että kaikki tämä tehdään hänen hyvinvointinsa eteen. Vaikka kaikki hirmuhallinnot on alkaneet täsmälleen samalla tavalla, aina.

Ei kommentteja: