2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Esimerkkinä keskustelun "avaamisesta"

Ämpäritelkkari esittelee meedioston lempparisalaliittoteoriaa:

Kun salaliittoteorioita levittävä QAnon iski Suomen joogapiireihin, Mia Jokiniva ryhtyi toimeen – "Siinä vaiheessa alkoivat hälytyskellot soida"

Tämä juttuhan on kiertänyt jo viikkoja pitkin mediasfääriä, ja siis... jooga?

QAnonhan on psy-op, jolla väki on pidetty toimettomana koko Donin neljä vuotta – ja sen viesti oli: "Trust the plan". Kysymys kuuluu: kannattiko "luottaa suunnitelmaan"?

Ja tässä QAnon-jooga-yhtälössä taitaa olla kyse ihan puhtaasti siitä, että joogaavilla ihmisillä on tapana kiinnittää huomiota siihen, miten kehoaan kohtelevat. Moni heistä on oletettavasti pannut merkille, että jatkuva meteli "koronaviruksesta" ei ole millään lailla kiinni reaalitodellisuudessa. 

QAnon on saattanut kiinnittää huomiota samaan asiaan, joten narratiivia sanelevat tahot niputtavat kaksi toisiinsa-oikeasti-liittymätöntä asiaa yhteen – ja meediosto tekee sitä mitä meediosto tekee: tikusta asiaa.

"Virallisten narratiivien kyseenalaistaminen on vaarallista salamyhkävehkeilyä!"

Salaliittoteorioita levittävä QAnon-liike vaikuttaa Suomessakin. Sen perättömät väitteet iskivät sosiaalisen median kautta hyvinvointipiireihin.

Pannahisen sosiaalinen media! Aina siellä vehkeillään salaa perättömillä väitteillä. Kaikki mitä valtavirameedioston ulkopuolella sanotaan, on aina ja väistämättä perätöntä – toisin kuin tonavamediassa koskaan ei.

Keväällä joogaopettaja Mia Jokiniva alkoi törmätä sosiaalisessa mediassa keskusteluihin, jotka saivat hänen kulmansa kohoamaan.

Whoa... Anskumä laitan turvavyön...

Kommenteissa esimerkiksi väitettiin koronaviruksen johtuvan 5g-verkosta

Kukaan ei ole koskaan väittänyt "viruksen" johtuvan kännykkäsäteilystä. Kännykkäsäteily aiheuttaa monenmoisia oireita, joita kännykkäteollisuus ei suostu tunnustamaan, koska sellainen on pahaksi bisnekselle – mutta jokainen idioottikin ymmärtää, että säteilyn konsepti on ihan muuta kuin virologia, joka se taas on demonologiaa eikä perustu mihinkään.

ja viranomaisten koronarajoituksia kehotettiin olla noudattamatta.

...mikä tämä taas on normaalia järjenkäyttöä. Viranomaiset eivät ymmärrä kropan toiminnasta hevon helvettiä – mutta heillä on sisäänrakennettuna taipumuksena ulottaa mikromanagerointinsa niin pitkälle jokaisen yksityisyyteen kuin suinkin kykenee. Viranomaisella on fasistin sielu.

– Syksyllä keskustelu roihahti aivan uudella tasolla liekkeihin. Alkoi olla tosi kärkästä ja voimakasta kommentointia, Jokiniva kertoo.

Ai kauhia. Kärkästä ja voimakasta kommentointia. Katsoin tuossa eilen, miten Ranskassa miliisit viskoivat hyvin väkivaltaisesti väkeä ulos metrovaunuista – koska kohteilla ei ollut kuonokoppaa. Tätä videota ei Tuubista löydy, koska sensuuri on päivän sana – joten en saa sitä lisättyä tähän.

"Koronatoimia"™

Koronarajoituksien varoiteltiin olevan ensiaskeleita fasismiin ja totalitarismiin.

Mistä ihmeestä ne sellaista on päähänsä saaneet? Miten epätieteelliset, yhteiskuntaa ja yhteisöllisyyttä rikkovat säännöt muka sellaisesta kielisivät? Fasismihan on aina (tuolla jossain muualla) tapahtunut yhtäkkisesti ilman mitään järkevää proggressiota – eikä suinkaan hitaalla hivutuksella, jossa rajoitetaan yksilönvapauksia vähän kerrallaan ja lietsotaan epäsopua asioista joissa ei pitäisi olla mitään riitelemistä, mutta lopulta alkaa väkivalta, ja se vain yltyy ja eskaloituu vaikka koko ajan tehdään asioita just sun turvallisuutes eteen.

Tieteentekijöiden ja median väitettiin valehtelevan järjestelmällisesti.

Kummallista. Okei, tässä on ehkä vähän lietsottu paniikkia ja hysteriaa ja väärennelty tilastoja ja tosiaan rikottu yhteiskuntaa ilman mitään syytä – mut siis c'moon män! It's that thing, u know.

Sensurointi ei ole pimittämistä, eikä pimittäminen ole valehtelua – eikä sensuuri siis ole järjestelmällistä valehtelua. Luota järjestelmään. Järjestelmä on just sua varten.

Demokraattien presidenttiehdokas Joe Bidenin väitetään olevan pedofiili

Kuka tahansa, kunhan ei ole Trump

ja jokaisen eliittiin kuuluvan amerikkalaisen uskotellaan kuuluvan massiiviseen pedofiliarinkiin.

Jokaisen? Olen kohtuullisen varma, ettei kovin moni ole moista väittänyt... mutta ongelma on vähän vähemmän olematon kuin mitä tässäkin artikkelissa annetaan olettaa.

Meediostolla on aina ollut vähän vaikeuksia vedellä yhteyksiä asioiden välille.

Joogapiirien hyväksyvä yhteisö on aina antanut monien äänten kuulua. Nyt se saattaa näkyä väärän tiedon leviämisessä, Jokiniva arvelee.

Jep. Se on paha asia, tuo moniäänisyys – koska ihmiset eivät osaa itse päätellä mitään. Sen takia Jokiniva kertoo, mikä on väärää ajattelua, ja mikä oikeaa. Hän myös tietää miksi kukakin ajattelee mitä ajattelee: jos ajattelee väärin, syynä on QAnon.

– Hyvin nopeasti aika monista profiileista ja alustoilta tyhjennettiin materiaali, jossa tällaiseen (salaliitto)retoriikkaan viitataan, Jokiniva kertoo.

Sensuuria? Jipii!

Tutkija Pyrhönen pitää hyvinvointialaa positiivisena esimerkkinä keskustelun avaamisesta.

...koska sensuuri on "keskustelun avaamista".

Ei kommentteja: