2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 27. heinäkuuta 2020

Poliittista sanamagiaa

Todellisten asioiden sekoittaminen mielikuvitusnarratiiveihin on meedioston lempparihommaa; silloin voi kirjoittaa mitä hyvänsä ja vaikuttaa järkevältä. 

Sama koskee toki politiikkaa: puhutaan epäasioista ikään kuin niillä olisi minkäänlaista relevanssia – ja sitten alamaiset voivat riidellä siitä mitä oikeastaan sanottiinkaan ja mistä (sen sijaan että keskityttäisiin siihen mitä tehdään).

Britannia rajoittaa rajusti roskaruuan markkinointia – taustalla lihavuuden linkki koronakuolemiin

Britanniaa ei haittaa lihavuuden ilmiselvä linkki ylipäätään kaikkiin kuolemiin; vain korona™sellaisiin? Jos haluaa etsiä esimerkin näennäistoimista, tässä semmoinen.

Roskaruokaa saa vastaisuudessa mainostaa Isossa-Britanniassa vasta, kun kello on lyönyt 21, kertoo Bloomberg. Tämän lisäksi epäterveellisen ruuan tarjouksia rajoitetaan.

Jep. Roskaruuan epäterveellisyys riippuu kellonajasta. Vielä kun tiedettäisiin mikä on roskaruokaa, ja mikä ei.
Bongaa roskaruoka! Vihje: se ei ole nuo pihvit kaiken hiilarin keskellä.
Luonnollisestikin kuvituskuvaksi on laitettu hamppari – jossa epäterveellistä on lähinnä leipä. Ympärillä on myös perunaa, joka sekin käytännössä kulkee suoliston läpi imeytymättä lainkaan – koska siinä ei ole juuri ollenkaan ravinteita. 

Taustalla on myös sokeripurtiloita, ja sokeria on yleensä ympätty melko reilulla kädellä myös majoneesiin; sen sisältämä kananmuna (nimenomaan ja erityisesti keltuainen) sinällään olisi hyväksi kyllä, vaikka muuta tietysti halutaankin väittää.

Safkan upottaminen kiehuvaan lamppuöljyyn ei sekään varsinaisesti auta – vaikka rasva sinällään on elintärkeää elimistölle (kuin myös suola, josta myös on pitkään tehty vihollista, jotta voidaan myydä "elektrolyyttejä"). 

Ja nuggeteistahan ei taida kukaan enää tietää mitä siellä on sisällä – mistä johtuen KFC onkin ruvennut 3D-printtaamaan sellaisia! Siis oikeesti.
Kahta suklaapatukkaa ei voi enää pian kaupata yhden hinnalla Isossa-Britanniassa, uutisoi Bloomberg. Maa aikoo rajoittaa rajusti epäterveellisen ruuan markkinointia. Taustalla on tutkijoiden havainto siitä, että lihavuus todennäköisesti lisää "koronakuoleman™" riskiä.
Niinpä niinpä. Ei tartuta todellisiin ongelmiin ruoantuotantoketjussa (ninq maaperän köyhtymiseen; glyfosaattiin ja sen kylkiäiseen: geenimanipulointiin; siihen että ruoka roudataan toiselta puolelta maapalloa; että pastöroinnilla, pakastuksella ja rasvaimulla poistetaan kaikki terveellinen, ja lisäksi pakataan kaikki bisfenoliin...), vaan taklataan mielikuvitusvirus mikromanageroinnilla; aina yhtä toimiva konsepti.
Pääministeri Boris Johnsonin mukaan kielto ”auttaa pienentämään terveysriskejä ja suojautumaan koronavirusta vastaan”, kertoo BBC.
Jotta Boriksen horinat saataisiin oikeisiin mittasuhteisiin, kannattaa lisätä vähän lainausmerkkejä: "auttaa" "pienentämään" "terveysriskejä" "ja" "suojautumaan" "koronavirusta" "vastaan". Jokainen noista sanoista tarkoittaa poliittisessa kielenkäytössä jotain aivan muuta kuin mitä ne normaalin ymmärryksen puitteissa tarkoittavat; yleensä tarkoitus on käännetty täysin päälaelleen.
Tilastojen mukaan noin 8 prosenttia tehohoitoon joutuneista potilaista on ollut sairaalloisen lihavia. Koko väestön tasolla heitä on 2,9 prosenttia.
Käsite "sairaalloisen lihava" on yksi tapa hämärtää keskustelua. Jätetään huomioimatta se, että ylimääräisen rasvan kertyminen on jos sinällään epätervettä – ja keskitytään vain niihin, jotka hädintuskin kykenevät liikkumaan, jolloin saadaan luku niinkin pieneksi kuin 2,9%.

Jätetään mainitsematta tässäkin yhteydessä se, että "koronan" kuolinprosentti "varmistetuista" tartunnoista on jotakuinkin 0.026 – ja varsinkin se kannattaa jättää täysin huomiotta, että maailman koko väestön suhteen tuo luku hukkuu virhemarginaaliin täysin. 

Unohdetaan tykkänään sekin, että "syövät", "sydänongelmat", "diabetes"* ja auto-onnettomuudet ovat yksin ja itse kukin kuolinsyynä moninkertainen pandemia tämän leikkiviruksen rinnalla. Lasten kohdalla on todennäköisempää kuolla salamaniskuun, mutta keskitytään nyt tähän lavastettuun plandemiaan, joka on olemassa vain ja ainoastaan fiktiivisen narratiivin sisällä.

(*allopaattisiin diagnooseihin on perin vaikea suhtautua enää vakavasti missään yhteydessä kun on nähnyt mitä tämä puoskaristo loruilee...)
Tämä on selkeä suunnanmuutos Johnsonilta, joka on aiemmin kuvaillut itseään ”libertaariksi” ja ollut sitä mieltä, ettei valtion tulisi juurikaan puuttua ihmisten elämään ja päätöksiin. Johnsonin oma kokemus koronaviruksen sairastamisesta on kuitenkin saanut hänet vakuuttuneeksi rajoitustoimien tarpeellisuudesta.
Tottahan toki. Kyse ei ole ihan tavanomaisesta poliittisesta käytänteestä, jossa puhutaan tänään jotain täysin muuta kuin eilen, ja huomenna jatketaan mielipideakrobatiaa yhä kauemmas siitä, millä tultiin valituiksi.

Valtion ei tulisi puuttua ihmisten elämään ja päätöksiin yhtään. Mutta mitä valtio sitten tekisi? Ei mitään. Millä siis kerättäisiin verovaroja valtion kassaan, josta se sitten katoaa niin että pitääkin ottaa lainaa jotta voi mikromanageroida lisää? Joten fasismi on ehdottoman välttämätöntä – varsinkin jos on käynyt sairaalassa potemassa "koronaa", jota ei koskaan ole todennettu millään tasolla, mutta joka faktisesti on olemassa koska näin väitetään.
Ruokien kalorimäärät tulee tästä lähtien merkitä selvästi tuotteisiin. Lisäksi yli 250 ihmistä työllistävien ravintola- ja kahvilaketjujen tulee merkata annosten kalorimäärät selkeästi hinnastoihin.
Jep. Koska kalorimerkinnät eivät varsinaisesti kerro mitään – eikä asiaa selvennä sekään, että niissä käytetään pariakin eri yksikköä. Mutta tottahan touhu hetken aikaa ehkä näyttää siltä kuin tehtäisiin jotain todellista.
Kiellot hankaloittavat vähittäiskaupan, ruokateollisuuden, mainostoimistojen sekä median tilannetta. Ne saattavat uhata tuhansien ihmisten työpaikkoja, arvio Bloomberg.
Ohhoh. Vieläkö sellaisia on olemassa; työpaikkoja? Eikö kaikkia ihmisiä vieläkään ole saatu sossuavustusten piiriin? Lepsua touhua.

Jostain kumman syystä:

Valmius lähteä asunto- ja auto­kaupoille vahvistunut – kuluttajien luottamus on noussut pitkä­aikaisen keski­arvonsa yläpuolelle

Millä ilveellä? Miten? Ehkä ihmiset ovat tajunneet, että lainanotolla ei ole varsinaisesti merkitystä, koska maailmassa jo valmiiksi oli vähintään kymmenkertainen määrä lainaa suhteessa "oikeaan" rahaan – joten niitä lainoja ei koskaan kyetä maksamaan pois? Joten miksipä ei ottaisi niin paljon lainaa kuin suinkin irtoaa, koska hyperinflaatio tulee viemään rahalta kaiken arvon kuitenkin pois – jolloin on syytä omistaa jotain todellista eikä vain pankkien panttivankina pitämiä lukuja?

Ei kommentteja: