2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 23. heinäkuuta 2020

"Pyrkiikö uutissisältö herättämään tunteita? Disinformaatio pyrkii usein tähän," opastaa pelkkää faktainfoa ainiaan jakava Nato

Kokoomuksen jäsenkerholehdessä on hauskan valistuksellinen juttu:

Nato kampanjoi: Näin huomaat disinformaation

Natohan on sodankäyntikonglomeraatti. Kuten jokaisen pitäisi tietää, sodan ensimmäinen uhri on totuus. Ja nyt meille on siis totuudesta luennoimassa järjestö, jonka elinehto on sotiminen. Katsotaanpa huomaako jutun senttaaja, Hyvärisen Elisa, missä kohtaa hänelle työnnetään disinformaatiota.
Pohjois-Atlantin puolustusliitto Nato on julkaissut Twitterissä ketjun vääristellyn tiedon levittämisestä. Ketjuun sisältyy viisi vinkkiä siitä, miten disinformaation voi huomata ja miten sen levittämistä voi auttaa pysäyttämään.
Elikkäs. "Puolustusliitto". Puolustus-.

Samaan aikaan toisaalla:

Ilmaiskussa Afganistanissa kuollut 45 siviiliä ja Talebanin jäsentä

Afganistan ei varsinaisesti ole Atlannilla, mutta Nato on kovasti ollut puolustautumassa siellä parikymmentä vuotta. Nato ehätti sopivasti puolustautumaan tuonne siinä kohtaa, kun Taleban oli melkein ehtinyt hävittää kaikki oopiumipellot.

Kreivin aikaan sai Nato Afganistanin oopiumituotannon käännettyä uuteen kukoistukseen – joskaan afganistanilaiset tästä huumekaupasta eivät hyödy; heitä sen sijaan pommitetaan enemmän kuin ketään missään koskaan. Noin 90% pommitetuista on siviilejä, erityisesti naisia ja lapsia. 

Ja mitä löytyy otsikon alta selvennyksenä:
Paikallinen kuvernööri syyttää iskuista Afganistanin armeijaa.
Tottahan toki. 
Yhdysvaltain Afganistanissa olevien joukkojen tiedottaja on kommentoinut tapausta Reutersille ja sanonut, etteivät he olleet osallisia keskiviikon iskussa.
Ai niin. USSA edelleen on tuolla, vaikka heidät on jo moneen kertaan kotiutettu kokonaan poiesseen sieltä melkein vähän. Peukaloitaan pyörittelee Nato kun afganistanilaiset itse pommittavat itseään – koska ovat vähän sellaisia musulmaaneja jotka eivät itse ilman valkoista pelastajaa osaa muuta kuin sotia.

Mutta palataanpa takaisin siihen Naton sormellaheristelyyn:
Ensimmäisenä vinkkinä kehotetaan tarkistamaan tiedon lähde.
– Kuka on julkaissut ja jakanut tietoa? Sivusto, jolla ei selvästi ole valtiollista toimituksellista vastuuta, ei ole luotettava.
Valtiollista toimituksellista vastuuta? Natossa ei vissiin ole tiedossa se, että nimenomaan valtiolliset "uutiset" ovat... no, niitä ei oikein voi kutsua "riippumattomiksi", vai voiko? Jokaisella valtiolla on Totuusministeriönsä, joka taivuttaa kaikki faktat tunnistamattomaan muotoon, ja esittelee kikkareensa sitten pravdana. 

Vaan selvästikin Twitter ["Me olemme vain yksityinen julkaisualusta, joka kuitenkin toimituksellisesti sensuroi kaiken vapaan ajattelun."] vastaa kriteereitä kun Nato sitä alustanaan käyttää, kerta.
Tarkista sosiaalisessa mediassa käyttäjien lempi- ja käyttäjänimet – jos niissä on paljon numeroita ja satunnaisia kirjaimia, kyseessä voi olla robotti, puolustusliitto ohjeistaa.
Jos niissä ei ole paljon numeroita ja satunnaisia kirjaimia, kyseessä ei voi olla robotti? Vaikka meedioston (ainakin toisinaan) lihaa ja verta olevat toimittajat toimivat kuin robotit. Syntax error! System overlord! ...I mean overload!
– Pyrkiikö uutissisältö herättämään tunteita? Disinformaatio pyrkii usein tähän.
Khm. Katsotaanpa mitä vaikkapa Iltasanomat otsikoi tänään:

Kia, 18, latasi Tinderin ja kävi treffeillä: "Tämä on ihan hirveetä!" - nuoret kertovat ikävimmistä treffikokemuksistaan

Tai MTV3:

Lentoyhtiö lähetti matkaan viimeisen Boeing 747 -mallin lentokoneen ja sitten alkoi ihmeellinen kiemurointi - mitä ilmassa lopulta tapahtui, yllätti kaikki

tai

Katso video: Naismielenosoittaja protestoi Portlandissa ilkosillaan - poliiseilta tempaukseen harvinaisen kylmä reaktio

tai

Ruotsi katsoo kauhuissaan Suomen suuntaan: "Ensin tulee myrsky - ja sitten toinen"

tai Iltalehdessä:

Joonaksen pyöräilyvideoista puhkesi raivoisa somemylläkkä: "Osaatsä liikennesääntöjä?"

 tai:

Pimppihäpeä haittaa elämää - "Voi rajoittaa nautintoa"

tai:

BMW-kuskin törkyohitus ja keskisormi johtivat käsirysyyn Kehä III:lla - kiilaajan sormi väännettiin S-mutkalle

Myös juurikin tämä Kokoomuksen Verkkolehti, josta meidän Nato-pamflettikin löytyy, osaa iskeä suoraan tunteisiin:

Virus iskee joka toisen potilaan keskushermostoon

tai

13 nunnaa kuollut virukseen luostarissa

...ja vieläpä kuivakkaan lakonisesti! Ei edes tarvitse mainita sitä varsinaista taikasanaa, koska tämä koskee ihan kaikkia – koska ihan kertakaikkiaan jokainen on vähintäänkin oireeton kantaja. 

 

"Sä kualet!" hokee Kokoomuksen jäsenlehti päivästä toiseen yhdellä ja samalla reseptillä. Ihan kuten vastuulliset YLE ("Sikiön vahvistettiin ensi kertaa saaneen koronatartunnan kohdussa") ja Hesarikin ("Koronavirus on saattanut muuttua tarttuvammaksi"). 

 

Ihan kaikkien tosiuutissyndikaattien agendana on lakkaamaton memento mori.

Tarkista, kerrotaanko asiasta yleisesti uutisissa.
Ai kuten syndikaatit tekevät: yksi ja sama uutinen täsmälleen samoilla sanoilla, mutta otsikkoa on ehkä vähän muilattu? Mitä enemmän toistetaan, sen todempi fabula? Mitenkäs sitten ne yksityiskohdat, jotka näissä kaikissa syndikoiduissa uutisissa järjestelmällisesti jätetään kertomatta, vaikka hyvin tiedetään että yleisö haluaa tietää juuri nimenomaan poisjätetyt detaljit?
– Vastaako kuva väitettyä uutista?
 
No, vastaako?
– Jaatko jotain uutista koska se on totta, vai vain koska olet samaa mieltä? 
Tätä mä olen koittanut toimittajistolta tivata. Kovasti näyttää siltä, että mielipiteet ajavat faktisen tiedottamisen edelle joka ainoassa käänteessä.
Nato on koronavirusepidemian aikaan jakanut myös viisi vastausta koronasta levitettyihin yleisimpiin uskomuksiin.
Totta kai on. Koska sotilasliitto tietää kaiken plandemioista.

Ei kommentteja: