2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Muut niin feikkiä, meitsikät ei

Jostain syystä Kokoomuksen Verkkouutiset on näköjään viimeaikoina aktivoitunut kaasuvalon heiluttelussa. Tällä kertaa Elisa Hyvärinen syväluotaa Oxfordissa tehtyä (ja siten eittämättä erehtymätöntä) "tutkimusta":

Feikkiuutista viruksesta luetaan viisi kertaa enemmän

Elisa ei taida tässä tarkoittaa sitä, että koko "virus" on feikkiuutinen. Että luvut on reippaasti yliammuttuja. Että sairaaloiden "sodanomaisissa" oloissa treenaillaan tanssivideoita kun ei ole muutakaan tekemistä. Että selvästikin kyseessä on propagandamanööveri, joka ulottuu melko lailla ympäri pallon.
"Lehdistö" liittyy tähän kuvaan jotenkin. Ainakin se on saanut koppalakille kuonokopan viritetyksi – ilman minkäänasteista tiedettä perusteenaan.
Väärää ja valheellista tietoa levitetään systemaattisesti.
Totta. Samat puheenaiheet meediasta toiseen samoilla sanankäänteillä – ilman "journalistien" minkäänmoista lähdekritiikkiä. "Uutiset" on enimmäkseen mielipidekirjoituksia, jotka perustuvat hyvin harhaiseen maailmankuvaan.
Kiinan ja Venäjän tiedotusvälineiden koronaviruksesta tuottama disinformaatio on tavoittanut Ranskassa, Espanjassa ja Saksassa jopa enemmän ihmisiä sosiaalisen median kautta kuin maiden omat tiedotusvälineet, ilmenee Oxfordin internet-instituutin (OII) tutkimuksesta.
Kiina ja Venäjä? Mitä veikkaatte, olenko yllättynyt? USSAsta ei tule misinformaatiota. Israelista ei tule. Saksasta? Saudi-Arabiasta? Brittein saarilta? Kaikki tieto on eksaktia, paitsi jos sattuu tulemaan Kiinasta tai Venäjältä – koska Kiinassa ja Venäjällä on maailman ainoat opportunistiset ihmiset. He ovat opportunisteja, koska ovat syntyneet Kiinan tai Venäjän rajojen sisällä.
– Monet näistä valtion omistamista julkaisuista [YLE? BBC?] sekoittavat hyvämaineista, tosiasioihin perustuvaa tietoa koronaviruksesta harhaanjohtajavn tai väärän tiedon kanssa, mikä voi johtaa suurempaan epävarmuuteen lukijoiden keskuudessa, jotka yrittävät saada selvyyttä viruksesta, tutkimuksessa todetaan.
...kuten vaikka Verkkouutiset tässä juuri tekee. Tai Hesari lähes jokaisessa artikkelissaan. Tai YLE. Tai kaikki maakuntalehdet, jotka kopioivat Hesaria ja YLEä, jotka kopioivat Communist News Networkiä tai New York Timesia tai BBCtä tai Guardiania.
Asiasta uutisoivan Liberty Free Europen mukaan myös Turkki ja Iran ovat kohdistaneet Venäjän ja Kiinan lisäksi uutisia juuri Saksaan, Espanjaan ja Ranskaan.
Liberty Free Europe? Ei kuulosta yhtään propagandistiselta. Katsotaanpa:
Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) is a United States government-funded organization
Ok? That sounds awfully "free", then. Radion sivulla lähinnä nostetaan esiin Vaclav Havel – koska miehellä ehkä ihan ansaitusti on tietty sankarin viitta harteilla. Jokatap, kyseinen instanssi on siis perustettu nimenomaan propagandatarkoituksessa toisen maailmansodan tuoksinassa.
Tutkimuksen perusteella disinformaation sisältö vaihteli sitä levittävästä maasta ja kielestä riippuen. Esimerkiksi venäläinen ja iranilainen media tuotti Latinalaisessa Amerikassa ja Yhdysvalloissa espanjalaisille sisältöä, joka korosti mantereiden välistä polarisaatiota.
Ömm. Selevä. Jenkkien oma retoriikkahan moista ei ikinä pidä kenenkään naamalla. 
Ranskassa ja Saksassa Venäjä korosti muun muassa demokratian heikkoutta.
Jaha? Onko noissa maissa kovastikin tätä kuuluisaa "demokratiaa"?
Turkki ja Kiina taas korostivat espanjankielisissä julkaisuissa osoittanensa maailmanlaajuista johtajuutta pandemian torjunnassa.
Vai niin? Toimittajalla ei vissiin ole mitään mielipidettä siitä, kuka tätä "pandemiaa" oikein johtaa, kirittää ja tsemppaa? Mutta väärintekijät löytyvät juurikin niistä maista joita vastaan meidän "vapaa" lehdistömme jaksaa hyökätä päivästä toiseen.

Ei kommentteja: