Totuusministeriössä lietsotaan paniikkia tänään näin:
Analyysi: Ruttotapaukset tautien supervuonna muistuttivat meitä uhasta, jonka ehdimme unohtaa – voiko ihmisestä tulla aseeton ruttoa vastaan?
"Tautien supervuosi"? Tämä meneillään oleva vuosi, jolloin puoskaroinnilla rikottiin kaikki yhteiskunnat – nimeämällä kausiflunssa uudestaan ja hysterisoimalla ilman mitään syytä? Siitäkö tässä puhutaan?
Meedia jaksaa muistuttaa meitä uhista jotka eivät ole uhkia. Pari satunnaista rutoksi nimettyä tapausta (joista peräti yksi taitaa olla ihminen, ja muut eläimiä [joista on siis erikseen etsitty nimenomaan ruttoa, joka sitten kumma kyllä on myös löytynyt]), jotka hyvin todennäköisesti on diagnosoitu pieleen – kuten lähestulkoon kaikki muukin diagnosoidaan – eivät kieli siitä, että ihminen yhtäkkiä on hukannut immuniteettinsa tätäkin ihmetautia vastaan.
Meediot ovat idiootteja, jotka ajavat lääketehtailijoiden asiaa ihan ilmaisella markkinoinnilla. Joka helvetin päivä.
Ruttoa tavataan yhä esimerkiksi Kiinassa, Madagaskarilla ja Kaliforniassakin. Taudista on tullut vuosien aikana vastustuskykyisempi.
Eikä ole. Mitä tällä ylipäätään yritetään sanoa: "tullut vastustuskykyisempi"? Vastustuskykyisempi mille? Antibiooteille [suom. "elämänvastainen"]? Mille tämä ihmerutto on vastustuskykyisempi?
Jos rutto muodostuu ongelmaksi, se huomataan kyllä; sitä ei tarvitse erikseen metsästää. Maailmassa on paljon relevantimpia ongelmia – ja ne liittyvät hyvin tiiviisti siihen, että koko ajan suunnataan ihmisten huomio epäongelmiin samalla kun joku taho milloin missäkin vehkeilee sumeilematta omien etujensa laajentamiseksi.
Blummin Johannes on pistetty lietsomaan tautifobiaa tällä kertaa |
Juuri, kun koronakriisi Euroopassa oli ottanut käännöksen kohti helpompaa, säikäyttivät Kiinasta kantautuneet uutiset monet.
Ja kaikki näistä "monista" olivat toimittajia. Mutta säikyttelyhän on toimittajien tehtävä.
Tautien supervuonna 2020 se ei ole yllätys.
Ei ole, ei. Yhden vuoden aikana ihmiskunta on menettänyt vuosimiljoonien aikana kehittämänsä immuniteetin, joka on kestänyt sukupolvesta toiseen vaikka mitä myrkkyjä on yritetty. Mutta nyt: vain lääketehtailijat voivat pitää meidät hengissä. Yhtäkkiä.
Heinäkuun alussa BBC uutisoi Kiinan Sisä-Mongoliassa havaituista paiseruttotapauksista. Ilmeisesti murmelista saatu tartunta sairastutti kaksi paikallista.
Tartuntaketju on tässäkin yhteydessä arpomalla veikkailtu (kuten kaikkien "kulkutautien" kohdalla) – mutta viesti on selvä: "Ihminen! Pelkää luontoa! Luonto tappaa sun! Viekkaasti!"
Paiserutto ei leviä järin tehokkaasti. Maailman terveysjärjestö WHO ei heinäkuussa osoittanut huolta taudin laajemmasta leviämisestä.
Joten miksi tästä sitten kirjoitetaan?
Monet maailmalla kuitenkin huolestuivat, sillä tapaukset saivat nyt poikkeuksellisen paljon huomiota.
Siis "monet toimittajat maailmalla halusivat jostain syystä, että ihmiset pelkäisivät irrationaalisesti myös tätä, vaikka siinä ei ole mitään pelättävää". Eiks jeh, Johannes?
Ne muistuttivat meitä uhasta, jonka ehdimme jo unohtaa.
Vaikka ruttobakteeria ei koskaan saada pois maailmasta, ei se ole vaikuttanut eurooppalaiseen elämään enää pitkään aikaan.
Ei ole, ei. Eikä juuri kenenkään muunkaan, vaikka tässä jutussa ihan muuta maalaillaankin.
Madagaskar ei ole maailman ainoa endeemisen eli kotoperäisen ruton alue, mutta tapauksia on havaittu siellä eniten, jopa satoja vuosittain. Vuonna 2017 taudille altistui noin 100 000 ihmistä.
Kuulostaa ihan pandemialta? Voisi kuvitella, että koko maailma olisi laitettu kiinni jo vuonna 2017? Laitettiinko? Ei pysty muistamaan noin kauas menneisyyteen...
Endeemistä ruttoa tavataan myös useissa Aasian maissa sekä esimerkiksi Yhdysvaltain länsirannikolla.
Jep, endeeminen pandemia! Kaikille kaikkialla hazmat-kuteet niskaan! Nyt ei ole aikaa hukattavaksi, kaikki kuolevat – joten biohasardismi tulee jylläämään vähintään... No, jos Australian hir-veen tolkullisilta poliitikoilta haluaa ottaa mallia: flunssakauden takia Victoria aiotaan pitää ilmatiiviisti suljettuna seuraavat kaksi vuotta. Kaksi vuotta! ...ja tuokin lienee vasta alkua. Muistattehan miten näiden käränteenien™ piti kestää kaksi viikkoa?
Kuten monissa zoonooseissa, siis eläintaudeissa, myös ruton leviäminen Madagaskarilla liittynee ruokamarkkinoihin.
Johannes paljastaa todellisen karvansa: kuten jokaisen pitäisi tietää, nykyinen körönäksi ristitty kausiflunssa ei karannut Wuhanin markkinoilta. Toreilla ei ole kerrassaan mitään tekemistä asian kanssa. Silti Johannes haluaa upottaa tämän kuvan jälleen kerran lukijoiden kalloon. Kiitti, Johannes.
Yhden teorian mukaan rutto olisi päätynyt Pohjois-Madagaskarin ylängöiltä kaupunkiin kauppiaiden mukana.
Jep. "Teorian". Näillä ihmisillä ei ole kerrassaan mitään käsitystä siitä mistä puhuvat.
Maaseudulla kontakti jyrsijöiden kanssa on yleisempää, siksi lähihistorian aikana endeeminen rutto on ollut ainakin toistaiseksi enimmäkseen maaseutujen ongelma.
...mutta silloin kun siitä todella oli ongelmaa, se tapahtui kaupungeissa. Koska kaupungeissa ihmiset asuvat lokeroituina tiiviisti yhteen. Maaseudulla eivät asu – mutta jostain kumman syystä maaseudusta halutaan tehdä joku kauhujen tyyssija; miksiköhän?
Tilanne on tavallaan sama kuin sairaalabakteerien kohdalla. Antibioottien tappamat bakteerit tekevät tilaa vastustuskykyisille kannoille.
Sairaalabakteereissa on kyse ylenmääräisen steriloinnin aiheuttamasta vastustuskyvyn puutteesta. Antibiooteilla tätä immuniteettivajetta laajennetaan tuhoamalla ihmiselle välttämätöntä bakteriaa.
Antibiootit perustellaan samalla harhalla kuin rokotteetkin: niitä otetaan varmuuden vuoksi – siltä varalta että bakteerit, joita jokaisen kehosta löytyy, haluaisivatkin yhtäkkiä yltyä sairaudeksi. Jos ihminen ei sairastu, oletetaan että antibiootit ehkäisivät tilanteen – mutta tässä on jo kaksinkertainen oletus: 1) että bakteerit aiheuttavat sairastumista, ja 2) antibiootit ehkäisevät sitä sairastumista jota bakteerit oletettavasti ehkä saattaisivat aiheuttaa.
Kaikki kulkutaudit ovat kadonneet sen jälkeen kun on ymmärretty, että ulosteiden lähistöllä ei kannata hengailla. Luonnollisestikin tämä simppeli periaate on vähitellen liudennettu neuroottiseksi desinfioinniksi, joka sekään ei ole hyväksi, niin kuin mikään ylenpalttinen ei ole.
Tiedätte varmaan, miten ryömivät vauvat tunkevat kaiken mahdollisen suuhunsa. Ne kehittävät immuniteettia noin. Jos jatkuvasti ollaan ehkäisemässä tätä kaiken mahdollisen suuhun tunkemista, immuniteetti ei kehity. Seuraa astmaa ja allergiaa – ja kaikki mahdolliset "kulkutaudit" sekä elintasosairaudet.
Antibiootit "heikkenevät" siksi, että koko allopatia rikkoo ihmisen ruumiin luontaista toimintaa. Kaikki diagnosoidaan pieleen, ja sitten "hoidetaan" päin helvettiä. Missään näistä ongelmista ei ole kysymys siitä, mitä väitetään.
...Tämä ajatus vaatii vähän sulattelua, tiedän. Ensin koko ajatuksen mahdollisuutta ei tule edes ajatelleeksi. Sitten, kun joku moista väittää, se sivuutetaan refleksinomaisesti. Kun samaa kuulee useammin, se johtaa ärtymykseen – ja defenssinä esiin nousevat pilkka- ja leimakirveet; tiedätte kuvion. Asioista kertovia pyritään aggressiivisesti sensuroimaan – toisinaan aktiivisella eliminoinnilla eli murhilla. Ja kun lopulta ihmisiä ei pystytä estämään ajattelemasta vaikka miten yritettäisiin, todetaan "Jokainenhan tuon aina on tiennyt." Defenssi tämäkin.
Periaatteessa rutto on hieman huono tauti leviämään etenkin ihmisestä ihmiseen.
Voi harmi. Mitäs sitten keksittäisiin?
Tehokkaammin leviävän keuhkorutonkin ongelma on sen tappavuus.
Niin. Ei leviä silleen luonnonlakien vastaisesti kuten:
Tilanne on siksi erilainen kuin esimerkiksi koronaviruksella, joka voi levitä huoneilmasta ja oireettomien taudinkantajien kautta.
Voisi, jos virusteoria pitäisi paikkansa. Tätä ei kuitenkaan koskaan, ikinä, ole edes yritetty todistaa. Mutta Johannes lajitoveriensa tapaan jatkaa ikään kuin mitään todistettavaa ei olisi. Vaikka kaikki veikkaukset ovat aina pielessä. Vaikka tilastoja väärennellään jatkuvasti, jotta saataisiin edes vähän jotain epidemiantynkää lavastettua. Vaikka koko plandemia tapahtuu vain ja ainoastaan meediassa.
Bakteerin hävittäminen kokonaan on mahdotonta, sillä salakavalana tautina rutto voi puhjeta vuosikymmenienkin jälkeen uudestaan.
Jep. Tämän verukkeen taakse on hyvä vetäytyä piiloon. Bakteeri (tai virus) aiheuttaa taudin – mutta vasta sitten kun sille tulee sellainen fiilis. Ketään ei yhtään häiritse tämän kerronnan häilyvyys? Yhtään?
Ruton vaarat tulevatkin sen yllättävyydestä. Se säilyy vuosia maaperässä vuosia ja voi aiheuttaa uusia epidemioita milloin vain, kuten ranskalaiskirjailija Albert Camus tunnetun romaaninsa Rutto lopussa toteaa.
Siis: lainataan kirjailijaa puhuttaessa epidemiologiasta. Istutetaan mielikuva rutosta, joka "säilyy maaperässä". Maaperässä! Runolliset vapaudet suotakoon kirjailijoille, mutta toimittajat eivät ole kirjailijoita vaan senttaajia.
Rutosta tiedetään onneksi paljon. Tapausten määrät kulkevat käsi kädessä köyhyyden ja huonon hygienian kanssa.
Niin. Köyhyys on maailman suurin pandemia. Se olisi parannettavissa koska tahansa, mutta valtiot haluavat verottaa ihmiset hengiltä. Myös pankit haluavat paunan lihaa jokaista tyhjästä pieraisemaansa puntaa vastaan.
Toisaalta joskus luonnonmullistukset, kuten maanjäristykset ja rankkasateet voivat yllättäen muuttaa jyrsijöiden ja kirppujen tasapainoa, kuten Intian 1994 epidemiassa arveltiin tapahtuneen.
"Muuttaa jyrsijöiden ja kirppujen tasapainoa"? Tasapainoa? Jyrsijöiden ja kirppujen tasapaino muuttuu rankkasateiden tai maanjäristysten seurauksena – ja hoplà: rutto!
Myös metsien hakkuut, kaskeaminen ja tuhoaminen ovat osoittautuneet suosiollisiksi jyrsijöille. Kun Yhdysvaltain armeija kylvi Vietnamiin pahamaineista Agend Orange -kasvimyrkkyä, metsää tuhoutui miljoonien hehtaarien alalta.
Eikä vain metsää. Sitä käytettiin ihan "vihollisen" tappamiseen. Kyseisen kasvimyrkyn kehittänyt Monsanto on myös vastuussa siitä, että meistä jokaisesta löytyy glyfosaattia (ja sitä laitetaan siis myös rokotteisiin, muuten – ilman mitään järjellistä syytä), joka on turboestrogeeni, joka tappaa kaiken niin, että maanviljelijät joutuvat joka vuosi ostamaan uudet terminaattorisiemenet.
Periaatteessa ruttoepidemia voi siis puhjeta missä vain.
...Täh? Mikäs tähän johtopäätökseen oikein johdatteli? Miten niin voisi puhjeta missä vain? Se vaatii ihan tietyt ehdot, joten se voi puhjeta vain siellä missä nämä ehdot täyttyvät (jos nyt ylipäätään on kyetty jotakuinkin vetelemään oikeahkot johtopäätökset siitä, missä olosuhteissa rutto on mahdollinen). Joten se ei voi puhjeta missä vain. Edes periaatteessa.
Vaikka antibiooteille vastustuskykyinen ruttoepidemia puhkeaisi, voitaisiin tehokkailla karanteeneilla ehkäistä sen tarttumista ihmisestä toiseen.
Ruttoepidemioissa on nimenomaan karanteenialueet olleet varmoja kuolemanloukkuja – koska ihmiset pakataan juuri niihin olosuhteisiin joissa kulkutaudit leviävät.
Silti pitää muistaa, ettei ruttoa sovi unohtaa, kuten monet olivat jo ehtineet. Unohtaminen ja resurssien leikkaaminen taudin seurannasta johtaisivat ennemmin tai myöhemmin siihen, että ikuinen vitsaus lähettäisi taas rottansa kaupunkeihimme.
...koska kissat on tapettu noitavainon seurauksena? Me olemme hyvin, hyvin lähellä noitavainoja olleet koko tämän vuoden. Meedioiden mukaan on olemassa vain yksi doktriini, ja kaikki muu on kerettiläisyyttä. Kidutuskeinot ovat olleet käytössä, ja tulevat olemaan. Koska sellainen on tervettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti