Viime aikoina löperöillä tiedeuutisilla elähdyttänyt TM kertoo jotain, mikä oli odotettavissa:
Koronavirusrokotteen kliiniset tutkimukset alkoivat USA:ssa – Rokote injektoitiin 45 terveeseen nuoreen aikuiseen
Kuten tapoihin kuuluu, jälleenkään rokotteita ei ole sokkoutettu. Miten siis varmistetaan rokotteen toimivuus? Vissiinkin sillä, että jos kaikki 45 pysyy hengissä, sanotaan nyt vaikka pari päivää, homma on klaari? Kuulostaa perin tieteelliseltä taas kerran.
Koehenkilöillä ei ole vaaraa sairastua koronavirukseen rokotteen saatuaan, sillä rokote itsessään ei sisällä virusmateriaalia.
...paitsi jos sattuvat sairastumaan muuten vain; seurataanko sitä? Jos yksikin sairastuu, voitaisiin olettaa lähestymistavan olevan väärä ja palata sorvin ääreen – mutta veikkaan että siitä ollaan sitten ihan vain hiljaa.
Rokote perustuu niin sanottuun ”lähetti-rna-alustaan”. Siihen on valittu tiettyjä rna-ketjuja, joiden on tarkoitus ohjata soluja tuottamaan koronaviruksen ulkokuoren proteiinihaaroja muistuttavia reseptoreita, joita vastaan immuunipuolustusjärjestelmä hyökkää.
Toisin sanoen: keho saadaan tuottamaan koronavirusaltistuneisuudesta muistuttavia soluja, jolloin keho hyökkää itseään vastaan. Tämähän vaikuttaa tosi vaarattomalta.
Ihan on pakko nyt pysähtyä tarkentamaan: rokotus ei sisällä itse virusta, vaan pätkän rna:ta (eli juurikin sitä mitä kaikki virukset yleensäkin ovat), joka toimii täsmälleen kuin virus – mutta kun tämä
Kyseessä on siis täysin uudenlainen rokote, joka on tuotu pikavauhtia hiirikokeista ihmisiin – mikä on vastuutonta. Kaiken muun kohdalla (no, ei nyt minkään statiinien kohdalla tokikaan, vaikkapa) muistetaan tehokkaasti se, että hosuminen tuottaa yleensä enemmän haittaa kuin hyötyä – vaan rokotteiden kohdalla tämä ei ole jostain syystä koskaan pätenyt.
Yleensä kun käytetään "ei riittävää tutkimusnäyttöä" -argumenttia, jatketaan puhumalla vähintään kymmenen vuoden aikajänteestä. Koronarokote kuitenkin meinataan tuoda markkinoille jo parin vuoden sisällä. Lupaavaa. Jos paniikkia saadaan hämmennettyä vielä turbommalle vaihteelle, tuote kiikutetaan vielä tämän vuoden puolella suoraan pakolliseksi – koska "yleinen mielipide niin vaatii".
..mutta koko koohotuksen perustavin ponsi on tässä:
koronavirusokotteiden kliinisten kokeiden vieminen päätökseensä maksaa noin kaksi miljardia dollaria.
Kuten tiedämme, alustavat arviot vähintään tuplataan todellisuudessa – ja Modernalle nuo miljardit tippuvat luonnollisestikin veronmaksajien pussista. Uskomushoidon kehittämiseen.
Turboahdetusta panikoinnista puheen ollen:
Hälyttävä tutkimus muutti koronalinjat – hillitseminen ei toimikaan
Hups. Tilanne on yllättäin pahempi kuin osattiin edes unelmoida? Mikä ihme tässä sitten auttaa, jos mörkö mutatoi itsensä heti kun kuvitellaan jotain tehdyn oikein?
”Hillitsemisen” sijasta olisi valittava ”tukahduttaminen”. Muussa tapauksessa terveydenhoitojärjestelmän kuormitus ja potilaiden kuolleisuus nousee raportin mukaan liian suureksi.
Khm. Sairashuoltamojärjestelmä kuormittuu sillä, että diagnosoidaan kaikki köhät ja niiskutukset suoraan koronaksi. Potilaiden kuolleisuus taas lisääntyy sillä, että kaikki diagnosoidaan suoraan koronaksi – jota ei edelleenkään osata diagnosoida.
Britannia on soveltanut tähän asti strategiaa, jossa riskiryhmät pyritään suojaamaan, lieväoireisia kehotetaan pysymään kotona, kaikkia koronatapauksia ei enää jäljitetä ja testaus rajataan sairaaloihin tulleisiin koronaepäiltyihin.
Kuten huomataan, menettelytapoja muutetaan lennossa – joten tilanteen kokonaiskuvaa ei missään vaiheessa tunnisteta.
Odotimme laumasuojan kehittyvän. Nyt tajuamme, ettemme selviäisi siitä, epidemiologi Azra Ghani totesi
Ketkä me? Ihmiskunta? Epidemiologit? Ketkä? Onko laumasuojan kehittyminen nyt myöhäistä; sekö ei enää koskaan tule syntymään?
Arvion mukaan jopa 2,2 miljoonaa amerikkalaista menehtyisi tautiin, jos sen pysäyttämiseksi ei tehtäisi mitään. Hillitsemistoimilla ja optimistisilla tehohoidon arvioilla puhuttaisiin 1,1-1,2 miljoonasta kuolemasta.
Arvion mukaan. Mistähän nämä luvut on oikein rykäisty? Ovatko nämä arviot samaa luokkaa kuin ne ilmastointiskientologien veikkailut, joiden mukaan New Yorkin piti joutua meren syleilyyn jo ennen vuosituhannen vaihdetta?
– Meillä ei ole selvää ulospääsystrategiaa.
On teillä. Te haluatte myydä rokotteita.
Koronavirusta kuvataan Imperial Collegen tutkijoiden raportissa vakavimmaksi hengitystieviruksen aiheuttamaksi kansanterveydelliseksi uhaksi sitten vuoden 1918 influenssapandemian, eli niin kutsutun espanjantaudin.
Kaikkia pandemoniantynkiä on verrattu espanjantautiin (joka oli peräisin Yhdysvalloista eikä suinkaan Espanjasta, ja jonka kuolleisuusprosenttia sivumennen sanoen on tässä äskettäin ruuvattu reilusti alemmas jotta se vastaisi koronafiktion prosentteja) – mutta nyt kun vuosiluvuista puhutaan, kannattaisi suunnata katse vuoteen 1929, jolloin pamahti toistaiseksi suurin lama päälle. Meidän pandemoniamme on harhautus, joka vie huomiota pois siltä, että kaikkien aikojen suurin finanssikupla oli jo valmiiksi puhkeamassa. Nyt siitä syytetään virusta, kun todellisuudessa talous kaatuu omaan mahdottomuuteensa.
Raportin mukaan tukahduttaminen jää lopulta ainoaksi vaihtoehdoksi.
Ei ole muita vaihtoehtoja! Kaikki vaihtoehdot on kartoitettu, ja todettu että mitään muuta ei voida tehdä kuin tukahduttaa kaikki.
Tutkimuksessa mallinnettujen
...mallinnettujen. Missä toisessa paniikkilietsonnassa harrastetaan kovasti paljon "mallintamista"?
Yhdysvaltojen ja Britannian kohdalla tukahduttaminen vaatii raportin mukaan vähintään koko väestön sosiaalista eristämistä,
Siis: vähintään koko väestön sosiaalista eristämistä. Jokainen ihminen karanteeniin. Ghettoihin? Keskitysleireihin? Vai ihan vain "vapaaehtoisiin" kotiaresteihin?
koronatapausten ja heidän perheidensä kotikaranteeneja sekä koulujen ja yliopistojen sulkemista. Tutkijat huomauttavat, että koulujen sulkemisella voi olla myös negatiivista vaikutusta terveydenhoitoon poissaolojen takia. Toimia on myös jatkettava pitkään.
Pitkään. Vähän niin kuin "väliaikainen autovero"? Ehkä loputtomasti? Ehkä on parempi jos pidetään kaikkia silmällä aina ja aina – ihan oman turvallisuutensa vuoksi? Eihän toki haluta että... sattuu jotain? Että ihmiset herpaantuvat?
– Tukahduttamisen suurin haaste on se, että tällaista intensiivistä puuttumistoimien pakettia, tai jotakin yhtä tehokasta tartuntoja estävää, on pidettävä yllä siihen asti, että rokote tulee saataville (mahdollisesti 18 kuukautta tai enemmän) – koska oletamme tartuntojen palaavan nopeasti, jos toimia helpotetaan, raportissa todetaan.
On se haastavaa kyllä. Korona on siitä ovela tauti, että se tulee varmasti takaisin heti, jos sitä erikseen ei neuloilla olla tökkimässä kauemmas. Siitä erilainen tauti kuin kaikki sitä koskaan edeltäneet, että sen estäminen on täysin mahdotonta (paitsi testaamattomilla rokotteilla).
– Painotamme, ettei ole lainkaan varmaa, että tukahduttaminen toimii pitkässä juoksussa.
Edes sekö ei auta? Mitäs jos vaan käperryttäisiin johonkin tekemään sitä kuolemaa?
Mitään yhteiskunnallisesti näin mullistavaa kansanterveydellistä väliintuloa ei ole koskaan yritetty näin pitkäkestoisesti. On epäselvää, miten väestöt ja yhteiskunnat tulevat reagoimaan.
Onhan se. Voi olla että pitkällinen paimentaminen herättää hiukan vastarintaa. Mutta puhuja on nyt vaatimaton: meitä on paimennettu vuosikymmeniä ties mihin hullutuksiin – joten eiköhän tämäkin ihan suit sait hoidu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti