2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Tahtoo pakkotoimia viimeistään eilen

Otsikko, joka kumoaa itse itsensä:

Ranskassa mielenosoittajat uhmasivat kokoontumiskieltoa - vaativat kovempia koronatoimia

Logiikka ei toimi ollenkaan. Jokainen ranskalainen tietää, miten hallitus [regime] "koventaa koronatoimia" – ja keltaliivit ovat yli vuoden protestoineet nimenomaan hallituksen toimintaa.

Jos mielenosoittajat ottaisivat todesta koronakerronnan, he pysyisivät kotona. Sen sijaan he kokoontuvat tuhansittain altistamaan itsensä tartunnoille, ja mitä? Vaativat karanteenia? Ovatko he kenties vuodesta 2018 lähtien vaatineet liikkumisen rajoittamista (ja sen pontimeksi käänteispsykologisesti availleet tietulleja yms.), sekä pakollisia rokotuksia (joita siis ei ainuttakaan koskaan ole kaksoissokkotutkittu, ikinä) tautiin jota ei voida diagnosoida?
Valitettavasti puolen elämän takaisella lukioranskalla ei pitkälle pötkitä. Yritin ottaa selvää, mitä tuossa ainoassa luettavassa kyltissä sanotaan, mutta en varsinkaan tajua mikä tuo "quinquennat" on. Joku poliittinen instrumentti? (Ei kun tajusin: presidentin viisivuotiskausi) L'acte 2 on ainakin joku säädös, johon kyltin kantajan mukaan mielenosoittajat eivät aio sitoutua millään lailla. Nuupahdin lukiessani paria poliittista uutista tajuamatta, mitä l'acte II varsinaisesti pitää sisällään.
Ei kun prkl, onko l'acte 2 yhtä kuin toinen näytös, eli siis presidenttikauden toinen puoliaika? Taitaa olla. Eli kyltin teksti vapaasti suomennettuna: "Mitään ei odoteta ressan toiselta puolikkaalta."? Ehkä. Lukioranska todella vaatisi jatkuvaa hakukoneilua jos haluaisi muistaa kovinkin eksakteja konnotaatioita. 
Vaan meedia tekee sitä mitä meedia tekee: kertoo kaikkien mielenosoittajien haluavan "kovempia koronatoimia" – koska kaikki nykyään liittyy nimenomaan koronaan.

Paikallisvaaleista ja niiden lykkäämisestä puheen ollen: jenkkilässä ainakin Louisianassa on vissiinkin pistetty esivaalit hyllylle. Kuten kaikki muistavat, kaikki pandemoniayritelmät tähänkin saakka on ilmaantuneet taianomaisesti aina kyseisen valtion vaalivuosina – ja mikäli hypeä saadaan pidettyä yllä riittävän pitkään, koko vaaleja ei tulla järjestämään lainkaan: the Don jatkaa hamaan tulevaisuuteen kuten kaikkien isojen valtioiden johtajilla on viime aikoina ollut tapana.

Ei niin että kyseisellä hahmolla varsinaisesti mitään valtaa olisi – osaapahan vain puhua pokerina täysin katteettomia höpinöitä. Se lienee harvinainen taito.

Toki on mahdollista, että tämäkin pandemonia kuivahtaa parissa viikossa – kuten aiemmatkin. Sen verran on tosin ollut eforttia ilmassa, että ehkä vielä pari kuukautta jatketaan panikointia – mikä se sitten kaataa kaikki valtiontaloudet polvilleen, mikä se taas tarkoittaa että valtiot käytännössä lakkaavat olemasta.

Yksi vaihtoehto on tietty sekin, että tämä todella on tuomiopäiväntauti joka niittää maapallon väestön siihen eräiden haikailemaan puoleen miljardiin. Ehkä allekirjoittanut itsekin joku päivä huomaa että henki ei oikein kulje – ja tupakoitsevana riskiryhmäläisenä heittää lusikan nurkkaan hetikohta tuon jälkeen. Siinäpä oppii epäilemään virallisia narratiiveja. Loppuu se jatkuva nälviminen, hah.

Olen ehkä joskus tullut maininneeksi, että kuolemankauhu on yksi suurimpia jarruja tässä yhteiskunnassa. Jos ei ole sinut oman kuolevaisuutensa kanssa, rupeaa helposti panikoimaan – ja panikointi ei auta mitään eikä ketään. Voi olla että noutaja tulee. Voi myös olla että noutaja käy vain kääntymässä ja häipyy tyhjin käsin.

...Mikä ihme siinä vessapaperin hamstraamisessa oikein on? Jos hamstrata haluaa, voisi kuvitella että ruoanhankkiminen olisi listalla ennen vessapaperia. Vaikuttaa melkein masinoidulta koko järkipuoli arvojärjestys.

Saas nähdä. Ehkä joku päivä löydän itseni kaupasta, josta on ryysitty aivan kaikki sillä aikaa kun itse olen vain kirjoitellut blogia? Sitten mietin, että olisi vissiin kannattanut hamstrata – minkä hyvin tiesin jo aikaa sitten, mutten kuitenkaan tehnyt niin. Kyllä sitten harmittaa.

Mutta onneksi paastoaminen on tullut jo tutuksi. Ei tarvitse menettää järkeään siitä, että jäi aamiainen välistä ja kurnii vatsa.

Ei kommentteja: