2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 13. maaliskuuta 2020

Globalismin huipulla

Kun kaikki (suunnitelmallisesti) kaatuu ympärillä, annos schadenfreudea auttaa aina. Ilmastointiskientologit onnistuivat jälleen kerran juuttumaan jäihin matkalla todistamaan napajäiden sulamista.

Eivät ole vielä(kään!) oppineet sitä, että juuri näihin aikoihin jäät ovat paksuimmillaan (– tämä tiedottomuus sinällään ei toki ole ihme, kun tuntuu tuo geofysiikka olevan vähän heikoissa kantimissa –), joten kun ensimmäinen jäänmurtaja juuttui paikalleen, tilattiin toinen... joka sekin jäi jumiin, joten tarvittiin vielä kolmas.

Ja miten meedia raportoi asiasta? Suurin osa ei mitenkään, tietenkään, mutta joku ääliövessapaperi luonnollisestikin kertoi, miten jotain ennätyslämmintä ja muuta skeidaa... En lukenut, enkä linkitä; kerrottakoon nyt vain, miten kuvituskuvaksi valittiin juurikin kaksi ensimmäistä jäänmurtajaa, jotka siis olivat juuttuneet jäihin.
Täällä tehdään tietettä ihan hartiavoimin!
Tiede. Ehkä tulevaisuudessa käytetään jotain muuta nimitystä, kun halutaan puhua tosiasioista.
Tällaista matskua olisi ihan omalla meteorologian laitoksellamme tarjota, mutta tarjotaanko?
Enihuu, kaupat hyvin mahdollisesti melko lailla kohta tulevat tyhjenemään, netti todnäk kaatuu, sähkö lienee satunnaista. Raha menettää vähäisenkin arvonsa rippeet. Turhautuneet ihmiset hulinoivat kylillä. Jälki lienee rumempaa kuin mitä voimme kuvitella. Globaalisti!

Jahka tarpeeksi pitkään on ihmetelty miten ihmeessä tästä selvitään, valtiot (tai globaali hallitus) ja keskuspankit (tai yksi globaali keskuspankki) "tulevat apuun", ja yrittävät virittää yhtä huteran systeemin, mutta totalitaarisemman. Tämä proggressiohan on käynnistetty jo pari vuosisataa sitten – mutta nyt, leikkipandemonian voimalla, on päätetty ilmeisesti viedä homma loogiseen päätepisteeseensä. Jossain posahtelee samppanjat.

Ylpeinä saamme pienen jääkauden keskeltä katsella peruutuspeiliin: on se hyvä että ei kiinnostanut käyttää järkeä kun se vielä oli mahdollista.

Toivottavasti olen väärässä. Yleensä huomaan hötkyilleeni pari vuotta etuajassa, joten totaalikapitulaatio ei välttämättä vielä huomenna ehkä ole todellisuutta.

Ei kommentteja: