2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 23. maaliskuuta 2020

Mennyt maailma

Jahka tämä massiivinen psykoosi joskus väistyy... Me emme koskaan tule palaamaan siihen maailmaan josta pari viikkoa sitten lähdimme. Tuotantoketjut on poikki. Mikään ei enää toimi. Kulutusjuhla on ohi. Tilanne ei vielä näytä siltä, mutta todellisuuden valkeneminen on aina hidas prosessi.

Tunnen ihmisiä, jotka olivat olemassa jo Talvisodan aikaan. Eivätpä varmaan osanneet arvata, että pula-aika pitää kokea vielä toiseen kertaan.

Mutta aivan niin kuin toinen maailmansota oli pankkien järjestämä karnevaali, myös tämä koronavillitys on sitä. Tämä väitteenä monelle tuntuu edelleen aivan foliohattuilulta, mutta... En tiedä kuinka pitkään ilmiselviä asioita pitää jankata ennen kuin ne menevät perille asti.

Tässä on kyse biologisesta sodasta, jonka Yhdysvaltojen hallitus (regime) päätti viskata Kiinan suuntaan. Ehkä tämä regime ei tajunnut mitä oli tekemässä – koska hekään eivät varsinaisesti tee päätöksiä. 

Tiedän hyvin että moni lakkasi lukemasta jo kolmannessa kappaleessa. Meissä on se vika, että me käytämme aina itseämme mittatikkuna – joten meistä on aivan mahdoton ajatus, että jotkut "eliitit" voisivat käyttää ihmiskuntaa pelinappuloina. Mutta näin ne tekevät.

Kaikki sodat – mahdollisesti kaikki (oikeat) epidemiatkin – on järjestetty taloudellinen voitto mielessä. Ne eivät synny spontaanisti, ne aina erikseen järjestetään. Tavallaan tässä ajassamme on se hyvä puoli, että ihmisiä ei enää tarvitse tappaa ihan samassa mittakaavassa kuin aiemmin, jotta saadaan täydellinen (hallintaa hinkuva) kaaos aikaiseksi. Voidaan lavastaa katastrofi, ja medioitse paisuttaa vaikutuksia.

Toki samalla pitää tappaa ihmisiä ihan oikeasti, ajattelee eliitti, koskapa sattuu olemaan psykopaattien sukua, ja se on siis ihan samantekevää heille. Mutta ei tarvitse enää järjestää yhtä mittavia sotanäyttämöitä... No, itse asiassa Lähi-Idässä on vissiin tapettu enemmän väkeä kuin molemmissa maailmansodissa, että sikäli – mutta puhunkin nyt suhdeluvuista: vaikka ihmisiä on tapettu enemmän, on heitä myös ollut enemmän tapettavaksi. Jos siis ihmisiä haluaa ajatella pelkästään lukuina, niin kuin eräät.

Niin. Tämä on siis kolmas maailmansota, jota on käyty... itse asiassa en usko että maailmansodat ovat koskaan tauonneet. Se vain näyttää siltä jos ei satu asumaan sota-alueella. Suomi taitaa tarkemmin ajatellen olla harvinaisessa tilanteessa sikäli, että kaikki muut valtiot on olleet meitä myöhemmin sodassa jotakuta vastaan – paitsi Ruotsi. Siis ihan pum-pum-sodassa. 

Mutta siis takaisin siihen maailmaan, jota ei tule enää olemaan, koska se on tällä nykyään muodikkaalla hybridisotimisella – jota on siis vaikea edes tunnistaa sodaksi, mutta joka on nimenomaan sitä – rikottu... Jatkossa ei enää vain osteta uutta lelua kun edellinen lakkaa miellyttämästä.

Palataan antiikkiselle seiskeeluvulle, jossa kaikki vielä korjattiin niin pitkään kuin suinkin mahdollista. Koko infrastruktuuri pitää järjestää uudelleen – ja tälläkin kertaa sitä on sohimassa haluamaansa suuntaan ihan samat mielipuolet kuin ennenkin, joten tarkkana kannattaa olla siinä, mihin suostuu sitoutumaan. Nyt ehkä vielä enemmän kuin tähän asti.

Nykyajassa toki on se vika, että aniharva enää osaa korjata mitään. No, se pitää vain opetella jos haluaa hengissä pysytellä – ja vaikka tämä lienee historian avuttomin sukupolvi, niin eiköhän se siitä vähitellen ala lutviutua. Ei se vaadi kuin vähän... Tiedän että tämä kirpaisee: aivojen käyttöä. Pitää purkaa tuo, ja koittaa oivaltaa että miten se oikein toimii – jotta saa sen takaisin toimintaan. Pidemmän päälle ihan viihdyttävää touhua, kunhan ensi-inertiasta on päässyt yli.

Ei kommentteja: