2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 26. maaliskuuta 2020

Meedia auttaa kriisissä, jos sä maksat

Meedioiden kilta Medialiitto haluaa sun rahat – koska valeuutisten tuuttaaminen valtion rahoilla "auttaa koronakriisissä". 

Medialiitto: Tilapäinen mediatuki lieventäisi koronakriisin vaikutuksia

Epäilemättä meediokilta saa ehdotuksensa läpi, vaikka heiltä ensin voisi vaatia vaikkapa "oikeaa journalismia" – joka toki on fiktiivinen käsite, mutta tiedätte mitä tarkoitan: ei esitetä faktoina väittämiä, vaan tarkistetaan josko asia saattaisi vaikka olla juurikin päin vastoin.

Tämä tokikin on liikaa vaadittu, joten en pidätä hengitystä.
---
Otsikko on muuten erinomainen esimerkki nykyään vallalla olevasta duplisiittisesta kielenkäytöstä: toki tarkemmalla lukemisella huomaa, että kyse on nimenomaan siitä, että mediaa auttaisi se, että valtio antaisi ilmaista rahaa. "Koronakriisi" taas on se median itsensä aiheuttama ongelma, jossa yhteiskunta on lakannut pyörimästä, joten mainostajilta ei heru pätäkkää.

Otsikko kuitenkin antaa ymmärtää, että valtion tukema meediotoiminta jotenkin auttaisi koronaviruksen suhteen – mitä se luonnollisestikaan ei tee. Media on vain ja ainoastaan pahentanut ongelmaa, joka lähtökohtaisesti ei ollut juuri mitään (paitsi ehkä biologista sodankäyntiä, mutta tutkiva journalismi ei jotenkin ole "journalismiin" kuulunut juuri koskaan). Ei, kyllä se oli lepakkokeitto, ja tyhmät kiinalaiset, ja salailevat kiinalaiset, ja tyhmät arestidenialistit. Kyllähän nyt kaikkien ihmisten eristäminen normaalista elämästä on ainoa mahdollinen tapa toimia! Mikään tämän metodin toimivuutta ei puolla, mutta kaikkihan tietää™.
---

Koronavirus: Hallitus aikoo lyhentää bussi- ja rekkakuskien lepoaikoja ja pidentää sallittuja ajoaikoja

...koska väsynyt kuski on kaikille tielläliikkujille (joita toki pyritään vähentämään kaikin keinoin) turvallisempi kuin levännyt. Ja erityisesti koronavirukseen auttaa ihan älyttömästi se, että kuskit nukahtelevat kesken ajon. Mutta koska muissa pohjoismaissa on tehty jotain säätöä, niin oikeinhan tämä sitten lienee.

Teinin kerrottiin kuolleen koronavirukseen Yhdysvalloissa, nyt kuolinsyystä epäselvyyttä

Hups. Tämä on varmaan ihan ainoa kerta koko tämän härdellina aikana – varsinkin kun testien tulokset ihan tunnetusti on mitä sattuu.  Tai kuten CDC itse todistaa (via):
Positive [test] results are indicative of active infection with 2019-nCoV but do not rule out bacterial infection or co-infection with other viruses. The agent detected may not be the definite cause of disease.
...kuten jokainen osaisi muutenkin päätellä – koska me olemme kokonaisuus; yksikään virus ei issesseen tee yhtikäs mitään. Plus että sitten on olemassa hirmu liuta vääriä tuloksia molempiin suuntiin – sekä testi, jonka toimivuus ihan lähtökohtaisesti on todettu aikaa sitten vähintäänkin ontuvaksi.

Mutta joo, kertokaa meediot meille niistä "varmistuneista" koronakuolemista ja -tartunnoista joka päivä, tunnista toiseen, jatkuvilla ylikierroksilla.

Ei kommentteja: