2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 13. maaliskuuta 2020

Kriittinen ajattelu & abstrakti konkretia

Kyllä vainen: fiksuimmatkin ajattelijat näyttävät putoavan suoraan tämän koronahuijauksen haaviin, ja tekevät juuri sitä, mitä skenaarion käyntiin pyöräyttäneet halusivatkin: hinkuvat valtion pakkotoimia. Koska poliitikot & byrokraatit – lääketieteen ja kaiken muunkin spesialisteina – tietävät mikä on kansanterveydellisesti fiksuinta?

Unholaan jää iloisesti se, että ihmisten pakkaaminen samoihin tiloihin – tällä kertaa karanteeniverukkeella – nimenomaan levittää ja pahentaa oireita, onnistumatta pysäyttämään mitään. Ja kun pysäytettävänä on ihan tavallinen flunssa, jonka kukkein kausi on juuri nyt ihan vuodenajallisesti meneillään... "Pandemia"han siitä seuraa.

Kun kaikki flunssat niputetaan saman fiktiivisen viiruksen (jota ei edelleenkään osata diagnosoida koska se on vain eloton pätkä proteiinia) aiheuttamaksi, ja kaikki kuolemantapaukset – joita päivittäin ilmenee muutenkin – myöskin lykätään yhden ja saman mielikuvituspandemian uhreiksi... Tilastot saadaan näyttämään yhä pahemmilta, ja kaiken dramaturgian keinoin näin myös tehdään.

Jokainen flunssan oireita saanut kuulostelee, josko se korona nyt sitten iski – ja kun paniikkia on lietsottu kuukausikaupalla, oireita syynätään hypokondristisella kauhulla – ja stressihän tunnetusti pahentaa oireita. Herkemmät ihmiset kuolevat silkkaan kauhuun ja väärään varmuuteen.

Samalla – koska jokainen strategia rakentuu useista näennäisesti erillisistä osista – Eurooppaan on jalkautettu tuhansia amerikkalaisia sotilaita, yhteisen sotaharjoituksen nimissä. Tätä harjoitusta ei ole peruutettu, vaikka "koronavirus riehuu".

Kaikki muut massatapahtumat peruutellaan kyllä pitkälle flunssakauden taakse, mutta sotilaat, joita nyt ei ainakaan voisi kuvitella haluttavan altistaa pandemioille, ryysätään leikkimään sotaa massoittain. Venäjän rajoille.

Luonnollisesti varsinaisilla sota-alueilla provokaatiot kiihtyvät (arvatkaa kenen toimesta, ja keitä niistä syytetään...), mutta sitä meedia ei ehdi raportoida, kun on tämä kauhea mörkö, joka voi hypätä niskaan mistä hyvänsä nurkasta koska tahansa (jollei ole jo tehnyt niin ihan huomaamatta! Gak!). Katsokaa nyt mitä tämä virus tekee maailman finansseillekin! Eihän loputon nousukausi muuten olisi koskaan päättynyt?

Lieneekö jotain narratiivissa jälleen kenolla?

Ei kommentteja: