2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Terveysfasismia

Iltalehti (Alma Media) näyttää uutisointinsa puolesta olevan jopa Sanomia ja Yleä vastuuttomampi työntäessään pohjaoletuksiltaan hataraa älämölöä "tieteen" nimissä.

Tuhkarokko tappoi vuonna 1960 vuodessa 115 potilasta Suomessa - valtaosa oli lapsia: silti kaikki eivät viitsi ottaa ilmaista rokotetta lapselleen

Paniikinlietsontaa ja syyllistämistä; tätähän meedia jaksaa työntää päivästä toiseen.
Professori Harri Saxénin mukaan rokottamattomilla lapsilla voi olla vain saamattomat vanhemmat.
Harri Saxeen ("Heittomerkillä!", muistaisi Emilia Vilen sanoa) turvautuu ensimmäiseen ylävinkkeliin: olette laiskoja, saamattomia ja saastaisia.
Jokainen suomalainen saa ilmaiseksi MPR-rokotteen, joka suoraa tuhkarokolta, vihurirokolta ja sikotaudilta.
Ilmaisen? Verorahoilla maksettu on kaikkea muuta kuin ilmainen; hyvin todennäköisesti siitä maksetaan paljon enemmän kuin mikä olisi markkinahinta muuten.

Rokotteiden suojaavuus sitten on asia ihan erikseen. Niitä ei sokkotestata, joten suojaavuudesta ei ole olemassa mitään dataa.

Tiedän, että ylläolevaa väittämää kutsutaan yleisesti __________teoriaksi, mutta vilkaistaanpa mitä WHO:lla on asiasta sanottavaa:
controversy surrounds the appropriate design of vaccine trials and, in particular, the use of unvaccinated controls (with or without placebo) when an efficacious vaccine already exists.
"when an efficacious vaccine already exists". Efficacious? Tämä on pelkkä väittämä niin kauan kuin plaseboryhmä puuttuu.
This paper specifies four situations in which placebo use may be acceptable, provided that the study question cannot be answered in an active-controlled trial design; the risks of delaying or foregoing an efficacious vaccine are mitigated; the risks of using a placebo control are justified by the social and public health value of the research; and the research is responsive to local health needs.
Tässä siis suoralta kädeltä lähdetään oletuksesta, että rokotteet toimivat. Piste. Ilman niitä sokkotutkimuksia. Ollaan huolissaan siitä, miten moraalitonta on jättää rokottamatta, kun kerran rokote on olemassa – ei siitä, miten moraalitonta on propagoida "hoitoja" joiden toimintamekanismeista ei itse asiassa tiedetä juuri mitään, tai jos tiedetään, pimitetään olennaisia muuttujia. Kyseessä on kehäajattelu, joka saadaan kuulostamaan altruistiselta pelkällä jankkauksella.
Tuhkarokko voi tappaa tai siitä voi saada vakavan vaurion.
Kompastuminen voi tappaa tai siitä voi saada vakavan vaurion. Tämä on pelkkää pelottelua.
Vielä vuonna 1960 Suomessa kuoli tuhkarokkoon arvion mukaan jopa 115 potilasta ja kymmenet saivat vakavan, parantumattoman aivotulehduksen.
Olisi kiva nähdä tämä tilasto – mikä oli tilanne vuonna 1959? 1961? – mutta sellaista meille ei tarjota. Rokoteväitteisiin liittyviä tilastoja on hemmetin vaikea saada käsiinsä.
Neurologi Kiti Müller saattoi saada tuhkarokosta elinikäisen vaurion.
Kuulostaa tieteelliseltä.
Müller kertoo blogissaan, miten hän 50-luvulla asui perheensä kanssa Yhdysvalloissa, jossa oli yleisesti tapana viedä lapset leikkimään perheeseen, jossa oli tuhkarokkopotilas.
Uskottiin, että pienen lapsen oli hyvä sairastaa tuhkarokko mahdollisimman pienenä, jolloin taudin ajateltiin olevan lievin mahdollinen.
Huomaatte varmaan, miten tässä narratiivisella kikkailulla hivutetaan immuniteetin hankkimista taudin läpikäymisellä kohti "uskomushoitoa"...
Pikku-Kiti sai tuhkarokkonsa. Kuumetta oli useina päivinä 40 astetta. Hän houraili. Vanhemmat olivat hyvin huolissaan.
Traumaattinen kokemus. Sairastaminen yleensä on. Kuume kertoo siitä, että kropan immuniteettijärjestelmä hankkiutuu patogeeneistä eroon – koska juuri niin sen pitääkin toimia.
Jälkitautina pieni potilas sai korvatulehduksen.
”Korvatulehdus saattaa olla syy siihen, että vasemman korvani kuulo on oikeata huonompi”, Müller kirjoittaa blogissaan.
Saattaahan se olla. Tai sitten sen on aiheuttanut jokin muu. Mutta saattaa tosiaan olla.
”En tiedä, tiesikö kukaan silloin, että tuhkarokko oli suurimpia lasten tappajia kehitysmaissa”, hän pohtii.
En tiedä, tietääkö Kiti, että suurimpia lasten tappajia ovat huono hygienia (johon kuuluu myös ylenpalttinen desinfiointi) – ja lasten tahallinen suonensisäinen (moniko tauti hyppää suoraan kantajan suonesta toisen ihmisen suoneen – alumiinin tai elohopean ryydittämänä?) altistaminen lukuisille taudinaiheuttajille.
Huomattakoon, että rokotusten sivuvaikutuksia seurataan kokonaista neljä päivää, ja niistä johtuvista kuolemista raportoidaan 1%
Jälkeenpäin ajatellen Müllerillä oli tuuria. Moni pieni tuhkarokkopotilas on kuollut.
Sitten juttuun lykätään tämmöinen kuva lypsämään tunnevastetta:
"Suomessa tuhkarokkoa vastaan tehoava rokotus on osa kansallista rokoteohjelmaa", laverrellaan kuvatekstissä. Suomessa käytettävä rokote on siis vuorenvarmasti tehokas.
Suomessa tuhkarokko ei ole viime vuosikymmeninä aiheuttanut suuria ongelmia, vakavia jälkitauteja tai kuolemia, koska meillä lähes kaikki lapset rokotetaan tuhkarokkoa vastaan.
Jälleen väittämä. Ei perusteita, pelkkä väittämä. Missään kohtaa ei huomata mainita, että jos vanhemmat ovat sairastaneet tuhkarokon, heidän muodostamansa immuniteetti siirtyy lapselle – minkä rokottaminen kompromettoi.
Tuhkarokkorokotetta alettiin Suomessa antaa neuvoloissa 1-vuotiaille vuonna 1975. Vuonna 1982 sen korvasi kolmoisrokote MPR.
Tuossa vuosikymmenen vaihteessa oli melko hiljaista koulussa, kun kaikki sairastivat nimenomaan tuhkarokon, vihurirokon ja sikotaudin. Epäilemättä silloin panikoitiin pikavauhtia (en muista kun ei tuossa iässä tullut uutisia seurattua) rokote kaikkiin vauvoihin tuikattavaksi. Vähän kuin nyt ollaan täysin uudenlaista koronarokotetta värkkäämässä, vaikka sen vaikutuksista ei ole mitään takeita. Ajoitus on metka: ensin iskee epidemia, ja hetikohta onkin jo rokote tyrkyllä kaikille. 

...Jotkut valopäät ovat viime aikoina jopa ehdotelleet jossain, että ajokorttia ei myönnettäisi ihmiselle joka ei ole ottanut kaikkia mahdollisia rokotteita – ja joku toinen, että lentokentillä pitäisi seuloa ihmiset jotka sattuvat köhäisemään kun eivät ole päässeet kymmeneen tuntiin röökille. Totalitarismia pukkaa.

Kuten joku ehkä muistaa, allekirjoittanut pupeltaa paraikaa tuberkuloosikuuria latentin (eli siis oireettoman) tubin takia – vaikka ainoa kerta, kun tiedän olleeni kyseisen taudin välittömässä läheisyydessä, on se kun neula tökättiin ihon läpi suoneen. Kummasti lääkärit aina suuntaavat katseensa ihan muualle ja vaihtavat puheenaihetta, kun asiasta mainitsen – vaikka rokotusten hyvin tiedetään toisinaan aiheuttavan nimenomaan sen taudin jota ovat estävinään.
MPR-rokote suojaa tuhkarokolta, vihurirokolta ja sikotaudilta.
Väittämä. Pelkkä väittämä. Ja näiden väittämien voimalla tarvotaan kohti tätä:
Ylen sivuilla kerrotaan, että Saksassa tuhkarokkorokote tulee pakolliseksi tänä vuonna. Jos rokotetta ei ota, sakkoa rapsahtaa jopa 2500 euron sakko.
Tämä on fasismia. Nürnberg löytyy sopivan läheltä, jahka nämä ihmisoikeusrikolliset joskus halutaan kertomaan mengelöinnistään.
– Olen itsekin sairastanut tuhkarokon, mutta olin niin pieni, etten muista siitä mitään, professori Saxén kertoo.
Saxeen siis hänkin selvisi hengissä tästä tappavasta taudista?
Yhden ihmisen kokemus omasta sairastamisesta ei siis tuhkarokonkaan suhteen kerro mitään siitä, mitä tauti todella saa aikaan laajassa populaatiossa.
Tauti on siis yksilökohtainen – joten sitä vastaan paras taktiikka on tietenkin hoitaa kaikki ihmiset väkisin yhdellä ja samalla tavalla? Huomaako kukaan johtopäätösten ristiriitaa missään kohtaa?

Yksinkertainen yhtälö: moni sairastuu, juuri kukaan ei kuole. Kuolema on aina useampien kuin yhden tekijän summa. Jokaisen ihmisen patogeeni-/immuunitilanne on poikkeava jokaisen toisen tilanteesta. Rokotusohjelma on aktiivista patogeenien levittämistä ja luonnollisen immuniteetin tuhoamista – jolla ei ole tieteellistä pohjaa. Se on uskomushoitoa, jossa hyvin aktiivisesti haudataan (paitsi potilaita, myös) "hoidon" aiheuttamia sivuvaikutuksia, joita olisi löydettävissä helposti liudalti jos bisneksen sijaan haluttaisiin keskittyä todelliseen terveydenhoitoon.

Ei kommentteja: