2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 21. marraskuuta 2018

"Kipeitäkin toimia"

Samaan aikaan kun Nuorsuomalaisten Päivälehden mielestä maailman tärkein asia juuri nyt on kahden vuoden päästä käytävät vaalit valtiossa, jossa emme pääse äänestämään, globalismi jatkaa tietäväisten kolumnien höyrykoneena juurikin siihen suuntaan, jossa poseeraus korvaa konkreettisen tekemisen.
»Suurin ongelma on, että Britannian kansalla, puolueilla ja parlamentilla ei ole yhteistä käsitystä maansa geopoliittisesta identiteetistä.»
Näin sanoo Sixten Korkman, joka  aivan oikein erottaa kansan puolueista ja parlamentista, ja nämä vielä toisistaan. Puolueilla ja parlamentilla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä kansa ajattelee.

Yhtäältä se ei ole koskaan ollut parlamentaaristen instrumenttien tarkoituskaan. Senaattien ja eduskuntien ja etujärjestöjen tarkoitus on esittää illuusiota siitä, että juuri sinä voit vaikuttaa – vaikka päätökset tehdäänkin ihan muualla.
»Onneksi meillä ei ole harhakuvitelmia siitä, että pieni Suomi pärjäisi paremmin yksin.»
Heh heh: "harhakuvitelmia". Juu, kas kun ei hallusinaatioita – näkö- ja kuuloharhoja! Mielipuolia ja sekopäitä! "Onhan aivan selvää että täysjärkinen ei kannata autonomista päätöksentekoa omista asioistaan!"

Ei, me suomalaiset haluamme, että jalosukuiset manner-eurooppalaiset päättävät mitä Härmässä tapahtuu – totta kai! Koska heillä on syvempi ymmärrys kunkin – minkä tahansa! – alueen ominaispiirteistä. Miten juuri tämän seudun infrastruktuuri pitää järjestää? Bryssel tietää! Tai Strasbourg, jos sattuu olemaan se aika vuodesta.

Nämä ihmiset, joiden toimenkuvaan kuuluu pöydän takana istuminen, maratonipuheiden pitäminen tyhjille saleille ja illallisilla verkottuminen... Totta kai juuri heillä on paras käsitys siitä, miten juuri sinun elämäsi eletään parhaiten, järkevimmin, tuottavimmin, tyydyttävimmin. Totta kai!

Hetki bullshit-bingoa (tähän voisi valita minkä tahansa kappaleen):
»Parhaimmillaan ay-liike on voimavara☑, joka tukee☑ yhteiskuntajärjestelmän hyväksyttävyyttä. Olisi kuitenkin saatava ymmärrystä sille, että työllisyysasteen☑ nostaminen on tuiki tarpeen ja vaatii kipeitäkin toimia. Muuten ajaudutaan☑ ajan myötä kohtuuttomiin julkisen talouden menoleikkauksiin☑ ja/tai verojen kiristyksiin. Tässä on seuraavan hallituksen kenties vaikein haaste☑.»
Seuraavan hallituksen haaste? Ei nykyisen? Mitä nykyinen tekee? Odottelee seuraavaa hallitusta? Tehdäänkö näiden vaalien välillä mitään muuta kuin odotellaan seuraavia?

Mitä Sixten juuri tässä yhteydessä tarkoittaa "kipeillä toimilla"? Onko kyse sairaista manöövereistä? "Tämä sattuu minuun enemmän kuin sinuun, sano aa."

Ja tämä työllisyysasteen (45°? 90°? 180°? 33°?) nostamisen tuikitarpeellisuus... Tuiki. Tähtönen. Sanat nippa nappa tarkoittavat jotain. Tyhjistä tynnyreistä toki syntyy mitä tenhoavinta calypsoa, mutta Cuba Libren siemailu sitä kuunnellessa ei juurikaan rakenna todellisuutta.

Vaan tärkeintä jokatap lienee se, että ihmisiltä itseltään ei kysytä mitään. Toki. Tai siis kysyähän aina voi, mutta kuka niitä vastauksia nyt jaksaa kuunnella? Eiväthän esim. sveitsiläisetkään äänestä kuin suunnilleen kaikesta. Eivätkä kuulu Euroopan Unioniin. ...Ja missä jamassa ovat siellä! Ei ole kuin ehkä puolet maailman omaisuudesta heillä hallussa. Ihmeellisiä harhakuvitelmia siitä, että voisivat muka itse päättää omista asioistaan*.
---
*No, tokihan Sveitsi on vain Vatikaanin vasallivaltio, ja juurikin siniveristen ikioma hiihtolomaveroparatiisi, mutta puhutaan siitä taas toiste...

2 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Tärkeintä tosiaan tuntuu olevan se, ettei suomalaisilta kysytä heitä koskevista asioista. Brexit kähinöissä yhtenä ihan mahdollisena vaihtoehtona pidetään uutta kansanäänestystä. Suomalaiset äänestivät härskiskti manipuloiduissa vaaleissa EUhun menosta jo kohta neljännesvuosisata sitten. Nyt kun se on nähty, ja siitä riemusta maksettu itsemme kipeiksi, olisi korkea aika järjestää äänestys Finexitistä. En ehkä pidättäisi hengitystä sitä odottaessa. Kansalaisaloitekin eurosta eroamisesta koskevaa äänestystä puliveivattiin nurin sillä verukkeella, että sitä ei voida käyttää koskien Suomen kansainvälisiä sopimuksia - mikä peruste oli täyttä paskaa: aloitehan koski äänestyksen järjestämistä. No, koko kansalaisaloitevirityshän on vain yksi niljakemuoto sille, että kansalaisilta ei todellisuudessa kysytä.

kasbach kirjoitti...

Onneksi oma liittymisäänestyksemme oli vain mallia "neuvoa-antava", joten sitä voitiin käyttää kumileimasimen ominaisuudessa. Jos oltaisiin äänestetty väärin, oltaisiin oltu "huonosti informoituja", mutta se ei olisi liittymistä toki estänyt.

Tuo kansalaisaloitepalvelu tosiaan... Itsekin alkuun kuvittelin, että sillä voisi olla jopa jotain merkitystä – vaan naiivius tuppaa karisemaan mitä pidempään tätä kaikkea seurailee...