2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 23. marraskuuta 2018

Saneltuja ja ei-saneltuja uutisia

Tänään YLE valehtelee (meidän verorahoillamme) päin naamaa ruikuttaessaan "huutavasta työvoimapulasta," joka luonnollisestikin kipeästi vaatii työteliäitä muukalaisia notkumaan kylille.

Kirjoitin jo pari päivää sitten, miten hyvin nopealla duckduckgouauksella selviää työnhakijoita olevan ainakin kolminkertainen määrä työpaikkoihin nähden. Yksi kommentoijista kiteyttääkin asian näin:
»Ei hätää YLE. Olen töissä TE-toimistolla ja voin vakuuttaa, että maassamme on työvoimaa tarjolla. Meillä on itseasiassa niin paljon työttömiä, että voidaan puhua perustellusti massatyöttömyydestä! Olisikohan liikaa pyydetty, ettei meidän verovaroilla julkaistaisi näin räikeitä valeuutisia!»
Se lienee tosiaan liikaa vaadittu. Mutta toisinaan löytyy ihan todellistakin asiaa noiden ylivaltauutisoijien sivuilta. Päivi Happonen kirjoittaa tolppakameroina tunnetuista rahastusautomaateista: kaiken automatisoinnin huumassa on päässyt unohtumaan miksi kuvia ylipäätään otetaan:
»Ne olisi saatavissa muutamalla klikkauksella poliisin päätteelle, jos niitä haluttaisiin katsoa. Mutta niitä ei nyt siis katsella.»
Pääasia kuitenkin että raha virtaa. Ihan sama ketä sakotetaan, kunhan sakotetaan. Tämähän on totalitarismia paljaimmillaan – ja siksi on hyvä nähdä että verorahoillamme joskus tartutaan ihan todellisiinkin ongelmiin.

Autoiluun liittyy myös Yrjö Raution tarttuma aihe:
»Maailmanpankin mukaan biopolttoaineet ovat aiheuttaneet jopa 75 prosenttia ruoan hinnan noususta vuosina 2002–2008. Sen vuoksi köyhyysrajan alapuolelle on suistunut 100 miljoonaa ihmistä lisää.»
Mielivaltainen kassavirran ohjailu fabuloitujen maailmanpelastussuunnitelmien rahoittamiseksi on aina yhtä harhaista, joten mukava että siitäkin löytyy joku maininta myös Nuorsuomalaisten Päivälehdestä.

Ja YLEn pakeilta löytyy vielä juttua Carunan veronkierrostakin peräti. Tokikaan Caruna ei varmastikaan ole ainoa firma joka tätä harrastaa – ja toiseksi olisi ihan paikallaan herättää keskustelua siitä kannattaako maan sähkönsiirtoverkkoa ylipäätään antaa ulkomaisiin käsiin.

Yksipuolisesta uutisoinnista sitten esimerkin antaa jälleen Hesari kertoessaan miten Yhdysvallat varoittaa miten Huawei kiinalaisena firmana saattaa ehkä vaikka vakoilla ihmisiä. Kuten asiaan kuuluu:
 »WSJ:n tiedot perustuvat nimettömiin lähteisiin.»
Kertomatta toki jää sekin, että yhdysvaltalaisfirmat ovat sankoin joukoin narahdelleet juurikin moisesta toiminnasta uudestaan ja uudestaan. Tendenssiviestintä, sillä on tietty funktio.

Ei kommentteja: