2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 14. elokuuta 2020

Sanottiin olevan poliisin aiheuttamia

 Nuorsuomalaisten Koronasanomissa ei herää mitään kysymyksiä:

Valko-Venäjän protesteissa kiinni­otetut kertovat poliisi­väkivallasta: ”Pidätys­keskuksista on tullut kidutus­kammioita”

Miten poliisiväkivalta ja ihmisten kiduttaminen edistää Lukashenkan asemaa? Miten? Mies on juuri valittu presidentiksi, joten hän alkaa kiduttaa mielenosoittajia?

Lukashenkalla ei ole käynyt mielessäkään, että jos hän yhtäkkiä rupeaa kiduttamaan omia kansalaisiaan mielivaltaisesti, joku ulkovalta saattaisi mahdollisesti kiinnittää siihen huomiota? Koska hän on hullu?

Luonnollisestikaan Hesarin toimituksessa ei ole mietitty, josko kyseessä olisi tahallinen mustamaalauskampanja: tokikaan tässä ei voi olla kyse samasta, kuin "irakilaisten lattialle viskomat keskoskaappivauvat", tai Syyrian "kaasuiskut". Ei, jos Reuters jotain kertoo, se on silloin totta, eikä suinkaan mitään propagandaa.

Kuka nyt nykymodernina aikana mitään propagandaa kylväisi? Ihmiset ovat niii.iiin paljon valveutuneempia kuin ennen muinoin, että propagandahan on suorastaan mahdotonta – koska "kaiken voi halutessaan googlata".

Tämä tyttö on ihan itse askarrellut tämän englanninkielisen propagandajulisteen (joita ei varmastikaan ole useampia jaettuna siinä toivossa, että yksi niistä päätyy lehtikuvaajan kohteeksi) näytettäväksi ulkomaisille lehdenlukijoille.

Pertun Jukka senttailee:

Valko-Venäjän laajoissa mielenosoituksissa kiinniotettuja ihmisiä on pahoinpidelty, kertovat useat kansainväliset mediat.

...kertovat useat kansainväliset mediat. Jos useat kansainväliset meediat kertovat samaa tarinaa, sen täytyy olla totta.

Istuva presidentti Aljaksandr Lukašenka julistettiin voittajaksi yli 80 prosentin ääniosuudella. Oppositio sekä useat länsimaat ovat ilmaisseet epäilynsä siitä, että vaalit olivat vilpilliset.

Kaikki vaalit ovat vilpillisiä jo lähtöasetelmansa puolesta – mutta mihin juuri tämä käsilläoleva väittämä perustuu? Vastaavia väitteitä on kuultu Boliviasta ja Venezuelasta samaan aikaan, kun varsinaiset vaalitarkkailijat eivät ole huomanneet mitään vilppiä.

Tällä kertaa vaalitarkkailijat jostain syystä tuntuvat olevan myöskin mielenosoittajia, joten riippumattoman tarkkailun kanssa on vähän niin ja näin.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan näyttää siltä, että kiinniotettuja mielenosoittajia on kidutettu laajasti, kirjoittaa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Eli tunnettu propagandatoimisto kertoo, että toinen propagandatoimisto kertoo, että näyttää siltä, että laajasti on kiduteltu. Näyttää miten? Todisteita ensimmäistäkään onko esittää? Muuta kuin kuulopuheita?

Ihmisoikeusaktivistien ja tarkkailijoiden mukaan poliisin pidätettyihin kohdistamasta väkivallasta kertyy yhä lisää todistusaineistoa.

Ja se todistusaineisto on missä? Edelleenkään en näe muuta kuin kuulopuheita organisaatioilta, jotka tunnetusti valehtelevat omien agendojensa edistämiseksi.

Vapautetut kertovat, että heidät on sullottu ahtaasti selleihin. Heitä on myös lyöty.

Kertovat vapautetut. Mitä tarkoittaa ahtaasti? Onko heitä kaikkia lyöty? Mitä tässä yhteydessä tarkoitetaan "lyömisellä"? 

En väitä etteikö näin olisi tapahtunut, mutten näe mitään todisteita muusta kuin propagandasta.

Sergei-niminen vapautettu mielenosoittaja sanoi Reutersille, että 28 ihmistä sullottiin selliin, joka on tarkoitettu viidelle ihmiselle. Pidätetyt nukkuivat vuoroissa eivätkä saaneet käytännössä juuri lainkaan ruokaa kahden päivän aikana.

Selvä. Missä ne 27 muuta ovat nyt? Oliko heitä koko ajan 28, ja moneenko kertaan tämä määrä laskettiin?

Osa vapautetuista jakoi internetissä kuvia saamistaan mustelmista ja turvonneista ruumiinosistaan, BBC kirjoittaa. He olivat saaneet vammoja muun muassa pakaroihin ja selkään, ja niiden sanottiin olevan poliisin aiheuttamia.

Internet on suljettuna, mutta sieltä nämä kuvat silti löytyvät.

Kaikki tämä on ihan mahdollista, mutta aivan järjettömän typerää esivallalta – kun kyseessä kuitenkin on Euroopan viimeinen ei-Naton-valloittama valtio. Nato ei tykkää, siitä että Nato ei ole Valko-Venäjällä. Yleensä tällaisessa tilanteessa sepitetään syitä sille, että voi hyökätä.

Amnesty Internationalin mukaan ihmiset ovat kertoneet, että heidät oli riisuttu alastomiksi, heitä oli lyöty ja uhattu raiskaamisella, BBC kertoo.

”Vapautetut kertoivat meille, että pidätyskeskuksista on tullut kidutuskammioita, joissa mielenosoittajat on pakotettu makaamaan liassa, kun poliisi on potkinut heitä ja lyönyt pampuilla”, Marie Struthers Amnesty Internationalista sanoi BBC:lle.

Ihan varmasti sanoikin. Kuulostaa todella pahalta. Onko tässä totta enemmän kuin siteeksi? Vähemmän kuin siteeksi? Onko kaikki faktisesti totta, vai onko tässä otettu narratiivisia vapauksia miten paljon? Kukaan ei tiedä, koska meediostoon ei voi luottaa objektiivisuuden suhteen yhtään. Eikä varsinkaan yleishumaanisuuteen verhoutuviin järjestöihin, jotka kerran toisensa jälkeen ovat osoittautuneet ihmiskaupan ja korruption pesäkkeiksi.

Ei kommentteja: