2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 4. elokuuta 2020

Sisältyy ajoittain ikäviä kokemuksia

Kauppalehden kolumnisti, Emil Elo, heittää terveystutkimukset romukoppaan, ja hyökkää suoraan nykyisin niin muodikkaalle perusteettomalle pelottelulinjalle:

Onhan maski epämiellyttävä, mutta hautajaisissa on epämiellyttävämpää

Eemeli tässä vissiin viittaa siihen, että kun ensin olet pitänyt sitä tarpeetonta/hyödytöntä/haitallista kuonokoppaa, ja sitten kuolet siihen että tuo värkki heikentää veren happisaturaatiota, nostaa kortisolia, heikentää immuniteettia ja siis aiheuttaa sairastumista... kyllä sitten kuolleena vituttaa kun tuli kuunneltua näitä eemeleitä?
Koronajugendin koronapolitiikkakolumnisti

New York on asettanut selkeät toimintaohjeet, miten sen asukkaat toimivat koronan eri vaiheissa. Onnistunut viranomaisviestintä rauhoittaa.

Epäilemättä sekin rauhoittaa, että nimenomaan neverjorkissa on kuollut (tarpeettomasti) enemmän ihmisiä kuin missään. Enimmäkseen väärästä diagnoosista panikoituun intubointiin.
Ensimmäinen kerta oli tietenkin epämukavin.
Epäilemättä. Mutta kun vanhuksia kuolee intubointiin päivästä toiseen, siihen alkaa ilmeisesti tottua?
Hikikarpaloiden valuessa pelotti, että meneehän tämä nyt oikein, eikä lopputuloksena ole mikään trauma.
Jep, on ikävää jos iatrogenia aiheuttaa traumoja niille, jotka tulevat edesauttaneeksi täydellisen tarpeettomia kuolemia.
Lopulta maski pysyi ja jäi.
Kyllä. Ihan samaa pokerinaamaa näyttävät nämä yhtä ja samaa idioottivalhetta toistavat oman elämänsä diktaattorit, jotka haluavat olla toisten elämien diktaattoreita.
Kymmenen vuotta sitten European Journal of Social Psychology julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan ihmisellä kestää keskimäärin 66 päivää luoda uudesta tavasta automaatio omaan arkeen.
Ja kuten Eemeli osuvasti toteaa, tässä on kysymys vain ja ainoastaan behaviorismista. Ihmisten halutaan omaksuvat täysin järjettömistä narratiiveista johdettuja psykoottisia toimintatapoja. Tämä tapahtuu loputtomalla toistolla – mikä tarkoittaa ehdottomasti järkiperusteiden kategorista välttämistä.
Maalis-huhtikuussa newyorkilaisille annettiin uuden opetteluun vain hetki, kun kaupungin kaduille määrättiin maskipakko.
Näin se fasismi etenee: "hyvät" aikomukset reunustavat ruumiskasoilla totalitarismia, joka vie aivan kaiken: omaisuuden, yksityisyyden, kaiken päätäntävallan omasta elämästä – ja ruumiillisen koskemattomuuden.
Markkinataloushenkisessä liittovaltiossa katujen kulmalle ilmestyivät nopeasti maskikauppiaat, joilta sai valita maskinsa värin ja kuosin mukaan.
...ja (jonkinasteisesta) markkinataloudesta oli kädenkäänteessä tehty bolshevistinen neuvostotasapäävalta. Kaikki, mitä voit valita, on väri ja kuosi.
Yhtä nopeasti alkoi myös keskustelu, että kuka maksaa ja eikö tämä nyt ole liioittelua.
Onneksi kaikenlainen keskustelu on täällä trotskilaisessa internatsilandiassa tukahdutettu kaikilla alustoilla niin nopeasti kuin suinkin on kyetty.
Jälkimmäinen oli suomalaiselle tuttua, mutta New York ratkaisi asian nopeasti.
Pakkotoimilla. Koska poliitikot tietävät kaiken elimistön toiminnasta. Vain pakko parantaa. Ja väkivaltakoneisto.
Kertakäyttömaskeja
jotka ovat hyödyttömiä {jos virus"teoriaa" haluaa uskoa} heti kun niitä koskee kerrankin – ja ihminen koskee kasvojaan jokusen kerran minuutissa 
tilattiin niin paljon, että kaikille riittää ja maskeja alettiin jakaa asuinalueittain.
Kiva. "Ilmaisia" (verorahoilla maksettuja) kuonokoppia. Kohta varmaan saadaan ne ilmaiset kaulapannat ja pakkopaidat kanssa. Ja kypärät, koska silloin alkuvaiheessa ninjavirus tainnutti ihmisiä keskellä katua.
Koronakriisi luo painetta julkistaloudelle muutenkin, joten tässä asiassa oli turha säästää.
Varsinkin kun kaikki koronayhtiöt on netonneet aivan sairaasti veronmaksajien kustannuksella tästä plandemiasta.
Mitä nopeammin kriisi laantuu, sitä nopeammin hallinnon kassakin alkaa täyttyä, joten maskit olivat tässä tilanteessa investointi.
Jep. Kaikki "terveysalan" firmat on investoineet idiotismiin aivan jumalattomasti – ja todnäk tikahtuvat nauruun kun kierteet menevät yhä maanisemmiksi.
Yhdysvaltain tautivirasto CDC myös ilmoitti, että maskin ei tarvitse olla mikään sairaalatason maski, vaan oikeastaan mikä tahansa suoja käy, kunhan sitä käyttää.
Tämä on jo heidän itsensäkin mukaan silkkaa valehtelua. Jälleen (jos nyt hetken aikaa leikitään että mikään tässä hourimisessa on totta): Mikä tahansa suoja ei todellakaan käy. Toki mikään noista ei pysäytä viruksia yhtään, mutta varsinkin kangasmaskit on erityisen haitallisia – ja jokainen pesukerta heikentää sitä imaginääristäkin virustenkaappausta.
Haastattelin huhtikuussa CDC:n johtajaa Nancy Knightia,
Aika polleeta: johtajaa haastattelit? Wau.
joka muistutti, että myös oireeton voi levittää virusta ja maskin tarkoitus on suojata lähinnä muita.
Niin-in, tervekin on nykyään etupäässä sairas. Ja vaikka maski siis ei suojaa yhtään ketään mihinkään suuntaan, pitää rahvasta muistutella, että sä olet etupäässä potilas nykyään; kyllä susta jotain vikaa löytyy kun vähän ronkkii – jos ei heti niin joskus, ja siksi kaikki normaali elämä on vastuutonta.
”Taudin leviämisen vuoksi yhteisössä on erittäin tärkeää pitää edes jonkinlaista maskia.”
Koronavirus on mielisairaus. Se leviää meediostossa, ja tartuttaa ihmisiä, jotka kuvittelevat että heille puhutaan totta.
No miltä maski sitten tuntuu?
Se tuntuu siltä, että henki kulkisi paremmin ilman. Jokainen, joka on hetkenkin tehnyt jotain pölyisää hommaa, tietää tämän, ja ottaa maskin heti pois kun pöly laskee. Koska maskista on hyötyä ainoastaan pölyn pysäyttämisessä. ...Kuten myös suojalasien suhteen – ja nuo penteleet ovatkin seuraava hittituote tässä mainoskampanjassa, jos ette vielä ole tulleet huomanneeksi. Vesijuoksuvastukset kekkaistaan varmaan ihan kohta, kun alkaa snorkkeli olla jo melkein naamalla – ja samaa vauhtia räpylöillekin löytynee joku tieteellinen peruste.
Psykologian tutkijat ainakin saavat jatkotutkimukselle aihetta, koska maskiin tottuu nopeasti.
Psykologian tutkimuksista puheenollen: onko Eemeli koskaan kuullut sanaparia Milgram experiment? Siinä, ja lukuisissa muissa vastaavissa, on hyvin selkeästi osoitettu, miten ihmiset saadaan tekemään aivan mitä hyvänsä, kun otetaan keinotekoiset auktoriteettiasemat ja "mä olen vaan töissä täällä" käyttöön.

Stanfordin vankilakokeessa taas testattiin, mitä tapahtuu kun joukko jaetaan vankeihin ja vartijoihin. Tämä, ja monet vastaavat, on jouduttu hyvin nopeasti keskeyttämään, koska vartijoista tuli sadisteja hyvin nopeasti.
Lenkit korviin, rautalangan taivutus nenälle ja pihalle. Muutaman harjoittelun jälkeen ei hengitysvaikeuksia, ei huurua silmälaseissa.
"Muutaman harjoittelun jälkeen ei hengitysvaikeuksia." Eemeli tarkoittaa sanoa, että kroppa tottuu hengitysvaikeuksiin. Tämä taas ei tarkoita etteikö hengitysvaikeuksia olisi. Ongelma ei poistu sillä, että lakataan ajattelemasta sitä, ja kuvitellaan että kyllä tää tästä. Ei se siitä mihinkään katoa; olet vain opettanut itsesi alistumaan keinotekoisen auktoriteetin mielihaluille.
---
Tämä ajattelutapa on sama, kuin jos valtio vaikka keksisi, että kansanterveyden edistämiseksi jokaisen kaupassakävijän on pakko ostaa aina vähintään yksi karkkipussi joka käynnillä. "Eihän nyt yhdestä karkkipussista mitään haittaa ole."
---
Pöydällämme on lukuisia eri vaihtoehtoja eri asusteiden kanssa, koska maskipakko ei ole hyväksyttävä selitys näyttää typerältä.
Ömm. ...Ilmeisesti on kuitenkin? Haitallisen/hyödyttömän maskin pitäjä näyttää typerältä vaikka miten stailaisi – koska hän on typerä. Hän on idiootti. Hän ei kykene tajuamaan, että tämä natsismi ei todellakaan pääty maskiin.
Maski taipuu miehillä myös pikkutakkiin taskuliinaksi. Kokeiltu on.
Ehanaa. Ja tissiliivit sopivat maskeiksi; tissiliivit käyvät siis pikkutakkiin taskuliinaksi.
Tällä hetkellä New Yorkissa lämpötilat nousevat pitkälle yli 30 asteen, joten maski on koeponnistettu myös kovilla helteillä.
Tai, kuten New York Post asian ilmaisi jo ennen helteitä:
Pyöräily onnistuu kaikilla vaihtoehdoilla, mutta juoksulenkille kannattaa varata markkinoiden hengittävin malli.
...koska hengittäminen vaikeutuu näiden fetissien kanssa pelleillessä.
Maskeihin liittyy myös samat lainalaisuudet kuin oikeastaan kaikkeen muuhunkin viranomaisohjeistukseen koronakriisin keskellä.
...eli että yksikään näistä ohjeistuksista ei velvoita mihinkään, vaikka mitä väitettäisiin. Jos velvoittaisi, valtion voisi haastaa Haagiin.
Kun asukkaille on annettu selkeät ohjeet, mitä tapahtuu milloinkin ja miksi, niin on helppo totella.
Ja tottelevaisuushan tässä on olennaisinta. Terveydellä ei ole asian kanssa mitään tekemistä – jos siis haittavaikutukset jätetään huomiotta, kuten aina tehdään.
Naapurustomme tietää, että mikäli tartunnat saadaan laskemaan tietyn numeron alle, pääsemme terassille.
Tämä on vähän sellainen seuraleikki – paitsi että ei seurassa. Naapurustossa tiedetään, että jos nöyristellään riittävästi, niin isäntä sitten antaa leivämurun jahka on uppiniskaisesta järjenkäytöstä leppynyt.
Jos vain maltamme noudattaa maskipakkoa, ehkä toisesta aallosta ei tule niin paha, ja voimme taas syysiltoina ehkä tavata ystäviä.
Huomataan, miten "ehkä" -sana on eksynyt kahteenkin kertaan yhteen virkkeeseen. Koska mitään takeita ei ole. Voi vain toivoa. Ja totella. Nöyristellä. Olla käyttämättä omia aivoja, koska miten mä koskaan kykenen samaan säkenöivään älynmittelöön kuin kaikki ne raketti-insinöörit Arkadianmäellä? Mahdoton tehtävä.
Kuolemien, tartuntojen ja rajoitusten keskellä yksi maski tuntuu ongelmista vähäisimmältä.
Eemeli on varmaan päivästä toiseen joutunut seuraamaan kuolemia? Jatkuvasti joku läheinen on kuollut ninjavirukseen. Päivittäin. Koska tämähän on "pandemia".
Nopeasti maskien vastustaminen alkoi tuntua samalta kuin vastustaisi viranomaisten fasismin kanssa flirttailevaa käskyä olla olematta alasti julkisella paikalla.
Haha! Vitsi? Vai alentuvaa puhumista?
Housuihinkin tottui, kun kulttuuri kehittyi.
Hhaah! Eemil on ihan liekeissä. Jännä että itse en muista aikaa, jolloin kulttuurimme kulki ilman housuja. Vaikka olen kohtuullisen varma, että takana on tuplasti enemmän vuosia. Mutta ilmeisesti olen vain blokannut muistista sen, että kenelläkään ei ollut housuja ainakaan ennen kuin Eemil oli vähintään kolme.
Onko maskin pitäminen epämiellyttävää? On, mutta nyt on käynnissä pandemia.
Eikä ole. Minkäänmoista pandemiaa ei ole ollut koko tänä aikana. Ihmiset kuolevat moninkertaisesti enemmän ihan muihin syihin kuin mielikuvitusvirus; jopa ihan viralliset tilastot todistavat tämän jos joskus tajuat vilkaista.
Elämä pandemian keskellä harvoin on höyheniä ja mansikkarahkaa, vaan siihen sisältyy ajoittain ikäviä tuntemuksia.
Sitähän sinä et kylläkään tiedä. Et ole koskaan kokenut pandemiaa. Todellista pandemiaa kuvattaisiin vähän eri sanoilla kuin "ajoittain ikäviä tuntemuksia".
Korvia puristava lenkki ja pari pintahengitystä lisää lenkkipolulla ovat niistä tuntemuksista vähiten epämiellyttäviä.
Emil, sä olet psykoosissa. Koita havahtua.

Ei kommentteja: