2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 16. marraskuuta 2018

Puolueeton viestintä tänään


Klikkaa isommaksi
Uuh, pakotteita! Hyvin toimivat aina; kun syyttömät kansalaiset on näännytetty nälkään ja tapettu lääkkeiden puutteeseen, voidaan tulla vaihtamaan hallinto, eli nk. "regime". Ja kaikki on taas hyvin.

Havaitsin, että väitetysti murhan toimittaneet – epäilemättä ihan omasta aloitteestaan toimineet satunnaiset tappajat – halutaan teloittaa, mikä se varmaan sopii Saudi-Arabialle, koska Saudi-Arabia ratkoo kaikki ongelmat teloituksilla.

Luonnollisestikaan Prinssi Salamia ei todettu syylliseksi mihinkään, koska ei kai nyt hänen majesteettinsa luvalla Saudi-Arabian lähetystössä tapeta ja paloitella ihmisiä, jotka arvostelevat Saudi-Arabian... "politiikkaa"? Voiko Saudi-Arabian toimintaa kutsua politiikaksi? Vissiin.

Politiikaksihan voi laskea myös sen, mistä YLE ei kerro, eli Yhdysvaltojen kongressin äänestyksestä, jossa päätettiin että Jemenistä ei sitten puhuta kongressissa. Ikinä. Yhtään. Sattumoisin oli tämmöinen alio siinä jossain susiin liittyvässä päätöksessä. 

Joo, susista jotain päättivät, ja samalla tulivat päättäneeksi, että Jemenin kansanmurhasta ei puhuta. Yhtään. Ikinä. [kun tarvii niitä aseita saada myytyä kun menevät niin huonosti kaupaksi jos ei väkisin työnnä ihan kaikille jotka sellaisille suinkin jotain käyttöä keksii – työpaikat kattokaas, ja kestävyysvaje ja mitä näitä kaikkia nyt on]

Ketkäs siellä kongressissa nyt saivatkaan juuri enemmistön? Oliko se se ihmislähtöisempi, inhimillisempi, se pienen ihmisen puolella aina kovasti oleva... No, siis se, jonka väri on sininen, vaikka sen kaiken järjen mukaan pitäisi olla punainen. Mutta tuo värivalintahan tapahtuikin ihan tahattomasti aikanaan lehdistön toimesta – niin kuin myös se, että oletettavasti tästä Jemenin-kansanmurhasta-vaikenemis-päätöksestä ei puhuta myöskään kongressin ulkopuolella. Yhtään. Ikinä. Tai muuten. (No, itse asiassa tämä oli lievästi epis veto; demokraatit valtaosin olivat ehdotusta vastaan... Mut hei tälleen epämääräisellä vihjailulla saa käännettyä mitä vain epäedulliseksi milloin kenenkin kannalta.)

Niin joo, tämä viikkokausia jatkuva gepsiongelma. Ootteko kokeillu laittaa pois päältä ja sitten takaisin päälle? ...Tokihan on mahdollista, että häirintää on ollut, peräti. Sekin on mahdollista, että mitään häirintää ei ollut. Yhtäältä: aika monta sangen vihamielistä retoriikkaa harrastanutta valtiota oli sotavoimineen siinä Venäjän lähituntumassa pörräämässä, joten jos olisin itse venäläinen gps-häiriölaitteen hoitaja, olisin vähintäänkin vähän härnäillyt. 

Tokikin tämä "häirintä" tuntui tulevan sotaharjoitusalueelta, mikä viittaa siihen, että se oli osa harjoitusta – tai sitten venäläiset ovat hybridisodankäyneet näkymättömyysviittoihin kietoutuneina paikalla. Mutta joo, kuohuttavaahan se on, ettei saa rauhassa leikkiä sotaa siinä toisten naapurissa.

Kivasti saadaan sen oikeasti vaarallisen tupakan myyntiä taas lisättyä. Toisaalta sähkötupakasta ei varmaankaan vielä ole "riittävästi" tutkimusta, joka kertoisi aivan ehdottoman erehtymättömällä varmuudella että höyryhengittäminen ei todellakaan ole lähimainkaan yhtä vaarallista kuin oikean röökin kiskominen keuhkoihin – vaikka asia käy aivan ilmiselväksi jo päivän mittaisella kokeilulla.

Niin. Tuli tuossakin kohtaa ihan vähän hötkyiltyä – ja sitten joku riittävän sinnikäs & arvovaltainen tuli osoittaneeksi että jätkät hei, jotain rotia nyt siihen touhuun. Ja kerrankin nähdään ihan kerta kaikkiaan oikaisu virheelliseen hötkyilyyn! Huikeeta. Rasti seinään.
Lumihan on viime aikoina tullut yhä tutummaksi eteläeurooppalaisille, ja Saharan asukkaille, ja Lähi-Idän – ja tutummaksi vain tulee. Australiassa tuli juuri joku aika sitten kevään kynnyksellä yhtäkkiä aika roimasti lunta. Pohjois-Kanadassa talvi tulee vuosi vuodelta aikaisemmin, ja Teksasissakin lunta jo hiutaili jokunen päivä sitten.

Hmm. Miten mahtaa olla – pohjustetaanko tällä "regime change" -retoriikkaa, vai mahdollisesti seuraavaa "pakolaisten" tulvaa. Siinä linkkivinkkeinä on kätevästi kaksikin juttua raiskausten tolkuttomasta määrästä tuolla seudulla – ja kuten saman päivän lehdestä on taas saanut lukea (muttei kommentoida, tietenkään {paitsi hesarissa taisi peräti olla kommentointi auki [rasti seinään tästäkin!]}), juuri tuota lajiahan tänne voittopuolisesti importoidaan.

En sitten tiedä kumpi on todennäköisempää: se, että kehitysmaalaiset todella ovat täydellisiä riemuidiootteja jotka eivät saa yhteiskuntiaan millään toimimaan – vai se, että noita yhteiskuntia tarkoituksella sabotoidaan läntisin voimin. Molempiin vaihtoehtoihin löytyy kosolti (siis rekkalasteittain) tapauskohtaisia viitteitä.

Ai niin, ja sitten tämä, jonka eilen jo käsittelin hesarin osalta:
Että ihan kuusi vaihtoehtoista lopputulosta? Äänestyslipukkeessa niitä oli kaksi – mutta tätähän ei YLEnkään toimittajisto ole tajunnut kun on pari vuotta pitänyt jankata epäolennaisia.

No, tässäpä kuusi asiaa, joita Brexit ei tarkoita:
  1. Britanniaa ei tarvitse erikseen irrottaa mantereesta; se on jo valmiiksi saari.
  2. Myöskään ei tarvitse rakentaa aitaa Britannian ympärille – niin kuin vaikkapa Vatikaanin ympärille on rakennettu. Brittein saari on siis tosiaan saari.
  3. Myöskään sitä kanaalitunnelia ei tarvitse sulkea. Paitsi jos Macron haluaa. Macron haluaa päättää Englannin asioista. Ja kaikkien muidenkin maiden, vaikka onkin vain Ranskan presidentti.
  4. Briteille ei varmaankaan tarvitse erikseen lähettää kehitysapua. Heillä on kohtuullisen pitkät perinteet näissä import-/export-jutuissa.
  5. Britanniassa saa edelleen käydä kylässä, luulen. Voi olla että sinne ei ole ihan yhtä helppo lähettää ylimantereisia elättejä, mutta niin, ei sitä nyt aitaamassa tosiaan olla sitä saarta.
  6. Mitäs muuta? Lontoon City tullee melkoisella varmuudella huolehtimaan koko maailman rahaliikenteestä oikein mielellään edelleen – eikähän se mihinkään Euroopan Unioniin tähänkään asti ole kuulunut, että tota.

Ei kommentteja: