2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 26. elokuuta 2020

"Joutunut tekemään kovan valinnan"

Sensuuria, sensuuria:

Somealusta antoi lähtöpassit törkysisällölle – poistoon 11 000 000 videota sekä 2 000 000 000 kommenttia

Kyseessä on tietystikin YouTube; TiVi tyypilliseen tapaansa kalastelee klikkauksia.

Tuubia siis kohdellaan "vain alustantarjoajana", eikä julkaisijana. Tästä on se hyöty, että sen korruptoitunut johto voi tehdä mitä lystää – kuten kaikki megakorporaatiot.
Kyseinen alusta on vuosia poistanut faktiivista informaatiota sitä mukaa kuin yleinen fasismi on lisääntynyt. Kaikki niputetaan samaan valheelliseen misinformaation nippuun – ja korruptoitunut klikkienkalastelulehti loiventaa käsitystä vielä valheellisempaan suuntaan, ja kutsuu kaikkea kriittistä ajattelua "törkysisällöksi". Tyypillistä.
Google saa vapaasti käyttää monopoliasemaansa propagandan levittämiseen ja sananvapauden kuristamiseen.
Koronaviruspandemian takia yhtiö on joutunut tekemään kovan valinnan kahden vaihtoehdon välillä: joko alusta luottaa ihmismoderaattorien silmäpareihin, päästäen palveluun tavallista enemmän törkyä tai se ryhtyy luottamaan tekoälyn tekemiin päätöksiin silläkin uhalla, että algoritmi tekee ajoittain vääriä päätöksiä.
Tiukkaa jaakobinpainia on käyty siellä. Ei mietitä sitä, saako asioista puhua niin kuin "demokratiassa" väitetään voivan. Mietitään miten tehokkaimmin saadaan puoskarointi pysymään ainoana oikeana pravdana – ja valtioiden fasistiotteita nyt ei ainakaan saa näyttää.
Hys hys. Kaik' o iha hyvi.

Ei kommentteja: