2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

lauantai 15. elokuuta 2020

Hetkellisesti väitetään

Kokoomuksen Verkkokoronalehti tuuttaa Pentagonin propagandaa:

Iranin joukot valtaavat videolla rahtialuksen

Näin. Tämän tiedämme siitä, että Oy Yhdysvallat Ab pitää hyökkäysjoukkojaan ihan muualla kuin omassa satamassa.
Tämä kuva ehkä liittyy johonkin. Siinä saattaa olla laiva, ja mahdollisesti helikopteri.
Kuka muistaa, miten Viiskulman ihan varmojen tietojen mukaan Iran oli asentamassa todella rakeisessa videossa miinaa jonkun laivan kylkeen. Asennusveneessä oli väkeä kuin pipoa, mikä on aina fiksua räjähteiden kanssa pelatessa, ja jostain syystä video oli leikattu niin, että siitä puuttui pätkiä alusta ja lopusta ja keskeltä. Eikä oikein nähnyt että mitähän tässä on oikeastaan tapahtuvinaan.
Noh, nyt meillä on sitten tämmöinen suttukuva. Iran ihan varmasti vehkeilee jotain siellä omien aluevesiensä tuntumassa – vaikka Viiskulman mukaan ollaan ihan varpisti kansainvälisillä vesillä (vähän niin kuin USSAn laivat aina kaikkialla ja koko ajan).
Välikohtaus sattui kansainvälisellä merialueella Hormuzinsalmessa.
Kappas, meillä on toimittajana jälleen Korona-Kirkkala. Kylmän neutraalia asennetta siis jälleen kerran odotettavissa: "välikohtaus".
Yhdysvaltain asevoimat on julkaissut videon torstaina sattuneesta välikohtauksesta Persianlahdella.
Näköjään. Ja Persianlahti on miten lähellä Irania? Entä Yhdysvaltoja?
Iranin erikoisjoukkojen väitetään vallanneen hetkellisesti Liberian lipun alla kulkeneen öljytankkerin strategisesti tärkeän Hormuzinsalmen tuntumassa.
Väitetään? Hetkellisesti väittää joku, että valtaus on tapahtunut. Eikä vaikkapa sellainen tarkastus, joita luulisi tapahtuvan alueilla, joilla liikkuu aggressiivisesti käyttäytyviä vihollisia, jotka ovat tulleet vaikkapa valtamerten takaa esittelemään uhoamistansa? Että ihan kaapparimeiningillä on ryöstetty vieraan vallan alus – paitsi että se itse kaappaaminen nyt jäi tekemättä, ja ihan vaan pistäydyttiin. Toisin kuin mitä monille Iranin tankkereille on käynyt milloin minkäkin äärioikeammistolaivaston toimesta – niille jotka ihan oikeasti on kaapattu milloin missäkin ja kenenkin valtion kiristystoimenpiteenä.
Arviolta 20 prosenttia maailman raakaöljystä kulkee Hormuzinsalmen läpi.
Jaha? Mistä mahtaa johtua, että WashDCn laivasto tuppaa hengaamaan aina siellä, missä öljyä liikkuu?

Vaikea sanoa; tätä ei Kokoomuksen Korona-Kirkkala turhaan mieti sekuntiakaan senttaillessaan jostain, joka USSAn rakkausministeriön mielestä oli tosi tärkeä skuuppi, vaikka noin äkkiseltään asiassa ei näyttäisi olevan kerrassaan mitään uutisoitavaa. Semmoinen on Kokoomuksen Korona-Kirkkala.

Ei kommentteja: