2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Orgaanisesti syntyneitä ilmiöitä

Hmm. Jokunen päivä sitten Chicagossa ammuttiin kirkon edustalla, hautajaisten yhteydessä, kuusi ihmistä. Tuliko tästä mediatapaus? Ei, kukaan ei ole edes kuullut siitä. Jonkin verran aikaisemmin toisessa kirkossa ammuskeltiin, myöskin Chicagossa. Tästäkään kukaan ei tiedä mitään. Mutta kun synagogassa ammuskellaan, koko maailma hiljenee.

Samaan aikaan Israel pommittaa Gazaa. Jo ennen pommituksia kuolleiden palestiinalaisten suhde kuolleisiin israelilaisiin on 200:1. Raportoidaanko tästä? Tai siitä, että palestiinalaisilla on käytettävissään sähköä kokonaista kaksi tuntia vuorokaudessa. Mitä ihmettä ne muka protestoi siellä?

Samaan aikaan Saudi-Arabia virallisesti tunnustaa Khashoggin murhan olleen nimenomaan harkittu murha, saudihallinnon järkkäämä. Raportoidaanko tästä? Raportoidaanko eläkeläispyhiinvaeltajien bussiin kohdistunutta pommitusta? Raportoidaanko niistä puolestatuhannesta siviilistä, jotka on tämän syksyn aikana pommitettu hengiltä?

Ihan kuin kaikkia asianhaaroja ei jostain syystä haluttaisi seurata? Ihan kuin asioita ei haluttaisi pitää perspektiivissä?

Muistatteko kun Hondurasin kansainvaelluksesta oli joskus viikkoja sitten ensimmäiset uutiset? Sitten oltiin jokunen viikko hiljaa, kunnes sama ihmishyöky nostettiin uudelleen framille – nämä elintasoturistit, joille ei kelpaa Meksikon eteläosiin ilmaiseksi jääminen; he haluavat nimenomaan Yhdysvaltoihin ilmaiseksi asumaan.

Tämä kasvava joukko on varmaan ihan orgaanisesti syntynyt? Ensin yksi ihminen on lähtenyt taivaltamaan kohti pohjoista, sitten toinen on liittynyt mukaan, ja sitten kolmas, ja sitten neljäs, ja sitten viides... Ihmiset ihan orgaanisesti lähtevät kulkemaan kohti tuntematonta päivästä toiseen, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen – kävelevät, ja joukko kasvaa. Ihmisiä, joiden päämäärä on satumaa. He jättävät kaiken taakseen, ja vain liittyvät letkan jatkoksi.

Kuin aiemmin Euroopan rajoilla. Ihan orgaanisesti. Joku vain sai päähänsä lähteä aavan meren tuolle puolen, ja muut liittyivät mukaan kun ei sattunut parempaakaan tekemistä olemaan. Ensin tulivat Kreikan kautta, sitten Italian, ja nykyään Espanjan. Miksei Ranskan? Ranska on Italian ja Espanjan välissä, mutta kukaan ei tule sitä kautta; miksi?

Ja näillekin toiviomatkailijoille ei riitä se, että pääsevät Euroopan puolelle. Jostain syystä pitää päästä mahdollisimman pohjoiseen, vaikka lakien mukaan pitäisi... :D Ei tuota voi edes pokerina enää sanoa. "Pakolais"virrat kulkevat kaikkien lakien ulkopuolella. Lait eivät koske ulkomaalaisia. Itse asiassa lait eivät koske ketään, joka katsoo ettei ole niihin sitoutunut.

Puolueellisesta viestinnästä puheen ollen: niistä putkipommeista ei sitten ihan kauheasti – toistaiseksi – jaksettukaan jauhaa. Löydettiin toki täydellinen syntipukki, joka oli tapetoinut vaninsa äärioikeistolaiseksi helposti tulkittavalla retoriikalla – johon toki luetaan istuva presidentti. 

Vanin omistaja osoittautuu ei-ihan-tasapainoiseksi elämäntaparikolliseksi (harmillisesti alkuperäiskansan edustajaksi myös), joka – päätellen siitä, että paketeista puuttuu postileimat – on kuskaillut läpi mantereen valonnopeudella (kannattaisi varmaan tsekata millä ydinpolttoaineella tuo vani kulkee) nämä toimimattomat putket, joihin on liitetty kello, jossa ei ole ajastinta – ja mukaan on liitetty kirjaimellisesti false flag: tarra lipusta joka näyttää isiksen lipulta, mutta johon on ympätty kolmen alastoman naisen silhuetit... 

Ei, mikään ei haiskahda yhtään härskiltä yhdessäkään valtavirtanarratiivissa. Ihan orgaanisesti ohjautuu kerronta juuri niihin uomiin joita kaikki journalistit kulkevat. Uomiin jotka kiertävät kivasti sellaiset aiheet, jotka saattaisivat herättää kysymyksiä joihin ei välttämättä olekaan helppoa patenttivastausta. Hmm.

Ei kommentteja: