Hesari kertoo, että uutistoimisto AFP kertoo... Ennen kuin kerron mitä hesari kertoo uutistoimiston kertovan, kerron mikä kiinnitti huomioni: AFP.
Mikä on uutistoimisto AFP? Mikä on tuo taho, jonka kertomia tarinoita pääuutislehtemme tahtoo publiseerata? Luonnollisestikaan lehti ei linkkaa mihinkään alkuperäiseen juttuun, joten asiaa joutuu duckduckgouaamaan.
Päädyn veikkaamaan Agence France Presseä, joka löytyvistä lyhenteistä ainoana esiintyy nimenomaan uutistoimistona. Samalla lyhenteellä kulkee myös American Free Press, mikä noin nimenä kuulostaa joltain, mitä valtalehdistö tuskin siteeraa erityisen taajaan.
Jokatap, ranskalainen toimisto, ainakin nimestä päätellen. Tosin tuokin voi johtaa harhaan. Moni saattaisi aika hanakasti kuvitella esimerkiksi Bank of American olevan yhdysvaltalainen pankki (mitä se tavallaan onkin toki) – joku voisi jopa erehtyä luulemaan keskuspankiksi – vaikka se kylläkin perustettiin nimellä Bank of Italy (mistä voi ehkä vedellä johtopäätöksiä siitä mikä firma kyseistä puljua pyörittää, mutta ei mennä nyt siihen).
Ranskalainen uutistoimisto siis suomalaisen lehden mukaan kertoo Afganistanin vaalipäivänä olleen kaaosta liikenteessä. Tätä en yhtään ihmettele kun kyseessä kuitenkin islamistivaltio on – mutta siinä kohtaa kun kerrotaan, että yksi tökkivistä judansseista on ollut biometrinen tunnistautuminen... Biometrinen tunnistautuminen, Afganistanissa?
Ettei vain amerikkalaiset ole valinneet oopiumituotantomaataan ihmisten jäljittämis-miinakentän pioneereiksi?
Artikkelissa ei missään kohtaa viitata jenkkien osallistuneen kyseiseen kaaokseen, vaikka osanotto aivan eittämättä lienee melkoinen. Juurihan esmes nk. "demokraatit" narahtivat Texasissa siitä, että toimittivat laittomille (ja siis äänestysoikeudettomille) maahanmuuttajille valmiiksi täytettyjä vaalilipukkeita, jotka kivasti ropisivat näiden demarien laariin.
+ että kyseessä oleva liittovaltio on viimeisen sadan vuoden aikana sekaantunut suunnilleen jokaisen maan edustuksellisiin asioihin isolla kädellä. Etelä-Amerikassa ei taida olla yhtäkään hallitusta, joka ei olisi KeskusÄlytysToimiston pestaama.
Afganistanin vaalihärdelleihin saattaa demografisesti vaikuttaa sekin, että Oy Yhdysvallat Ab:n yhä viriileinä jatkuvat pommitukset ovat kohdistuneet yli yhdeksänkymmentäprosenttisesti siviileihin, ja siviileistä enimmäkseen naisiin ja lapsiin.
Mutta vaalihimmelin pääsyylliseksi nousee tekstissä mukavan terhakasti muistilokeroissa edelleen mylvivä vanha kunnon Taleban – joka varmasti tekeekin kaikkensa sen eteen, että valtio ei koskaan suostansa nouse. Mutta kun Taleban tekee jotain, onko päättävänä elimenä nimenomaan Taleban? Miten mahtaa olla?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti