2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 12. joulukuuta 2019

Väännämme lukuja

Aijai, eilinen kirjoitus näemmä osui johonkin hermoon. Se oli melko vauhdikkaasti nousemassa luetuimpien joukkoon – kunnes päivitin tilastosivun.

Kuinka ollakaan, kyseistä postausta ei tänäpäisten tilastojen mukaan ole lukenut kukaan, koskaan. Jännä.

Ja kuinka sattuvaa: ilmastointiskientologiahan on nimenomaan tilastojen vääristelyä, joten... touché? :D

Olemme toki jo vuosia saaneet seurata, miten Tuubissa sensuroidaan kaikki missä kritisoidaan valtavirtanarratiivia. Samaisella alustalla myös telotaan katsojamääriä, jotta auteurit eivät näy suosituksissa eivätkä saa mainosrahoitusta.

Tekniikka on näemmä nyt otettu myös Bloggerin puolella käyttöön (tai ehkä huomasin sen omakohtaisesti vasta nyt). Eipä sikäli; en ole ympännyt mitään mainoskilkettä tähän kylkeen, koskapa en itse siedä katsella mitään tuputusta – eikä näillä jutuilla mitään hymypoikapatsasta ole odotettavissa, joten tuloja olisi ilman sensuuriakin turha odotella.

Mutta niin; puhun ilmastointiskientologeista juuri ilmastointiskientologia-nimityksellä siksi, että ilmastointiskientologit toimivat täsmälleen samalla tavalla kuin Xenu-skientologitkin: väittämät eivät perustu todellisuuteen, ja kun valheita joku osoittaa, vastataan painostuksella. Ei faktoilla, vaan psykopatialla.

Google on epäilemättä erittäin tietoinen painostuskeinoista; saahan se rahoituksensa ja siten toimintamuotonsa tiettyjen kolmikirjaimisten agentuurien suunnalta. Ei ihme että emofirma on tätä nykyä Alphabet.

Ihme ei ole sekään, että "Don't be evil" mottona haihdutettiin jossain kohtaa niin, että mottoa ei enää ole. Sopii toivoa, etten koskaan tule kertomaan mitään niin mullistavaa, että pääsisin yhä pitenevään letkaan ihmisiä, jotka ilman mitään syytä "tappavat itsensä" tavoilla joilla on mahdoton itseään tappaa. Tämä on melkoisen yleinen keskustelutaktiikka useammallakin tieteenalalla. Miksiköhän? Koska tiede seisoo omilla jaloillaan?

1 kommentti:

kasbach kirjoitti...

Hehheh. Tämän kirjoituksen jälkeen edellinen skrivaus on maagisesti saanut lukijamääränsä takaisin – tai ainakin joitain lukemia, ja niiden perusteella sen pitäisi löytyä tuosta sivupalkista viikon luetuimpien listalta – muttei löydy. Ja nyt tämän viimeisimmän kirjoituksen lukijamäärä vuorostaan on pyöreä nolla – mitä on hiukan vaikea uskoa. Sananvapaus on perin suhteellinen asia.