2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 18. joulukuuta 2018

Sarkaa kyntää Bayer

Jossain tutkimuksessa on todettu, että "luomuviljelyn vaatima ala ja pienemmät sadot tarkoittavat, että luomu kuormittaa ilmastoa joskus huomattavastikin enemmän kuin tavallinen viljely". Tästähän voisi joku naljailla jotain, mutta kannattaisi ensin keskittyä siihen mitä taas sanotaan.

Ensinnäkin jälleen valitetaan "ilmastokuormasta", joka on täysin ilmasta rykäisty käsite. Se ei merkitse kerrassaan mitään, koska ihminen vaikuttaa ilmastoon yhtä paljon kuin kärpänen pierullaan Saharan tuulen suuntaan. 

Toisekseen: kuka tämän tutkimuksen on tilannut? Bayer l. Monsanto? Luomu ei tehoviljelyyn verrattuna ole tosiaankaan tehokasta, mutta se ei myöskään ime ravinteita maaperästä samaan tahtiin – eikä varsinkaan kyllästä kaikkia mahdollisia ruoka-aineita xeno-estrogeeneillä, niin kuin Roundup tekee.

Luomuviljelijöillä on myös mahdollisuus viljellä samaa aluetta uudestaan ostamatta joka vuosi uusia geenimanipuloituja siemeniä. ...Joskin tässä myös on yksi ongelmakohta, johon ei puututa ollenkaan: jotta maaperä saisi todella kerättyä ravinteita, samaa aluetta ei ole syytä rasittaa peräkkäisinä vuosina.

Tämä sitten taas antaa liekaa katteettomalle taivastelulle:
»Maailman väestön nykyinen kasvuvauhti tarkoittaa, että viljaa pitäisi tuottaa 50 prosenttia nykyistä enemmän ihmisten ruokkimiseksi vuonna 2050.»
Ei se sitä tarkoita. Jostain syystä tilastonikkarit tykkäävät katsella lukuja siitä vinkkelistä, jossa juuri tämänhetkinen trendi on ikuinen – mutta trendit muuttuvat olosuhteiden mukana, ja olosuhteet muuttuvat aina. Myöskin: me syömme aivan liikaa, jos joltain on jäänyt huomaamatta. Nykyihminen pupeltaa aivan jatkuvasti jotain, ja heittää annoksista menemään sen mitä ei jaksa syödä, tai ei huvita syödä – kun ei nyt sattunutkaan olemaan niin nälkä.

Ja tämä on sitten ihan vaan paskapuhetta: 
»Samalla kuitenkin pitäisi säästää mahdollisimman paljon metsiä ja lisätä metsäpinta-alaa huomattavasti, jotta saadaan lisää maapallon lämpenemistä hillitseviä hiilinieluja. Maapallolla käytettävissä oleva ala ei kuitenkaan kasva
Kyllä se kasvaa, ihan koko ajan. Aavikot rehevöityvät. Missä maailmassa nämä ihmiset oikein elävät? Niin kauan kuin auringon vaikutusta ei tunnusteta, joudutaan lukemaan skeidaa hiilijalanjäljistä ja -nieluista. Ja niin kauan kuin jauhetaan hiilihöpöjä, ihmiset eivät osaa varautua todellisiin ongelmiin – sellaisiin joiden suhteen olisi oikeasti tehtävissä jotain.
---
Hmm. Kuvien liittäminen on näemmä hyvin, hyvin hankalaa nykyään. Jännä. Ei sitten liitetä sitä kuvaa siitä espanjalaisesta farmarista kiskomassa lampaita umpihangesta viikko sitten...

Ei kommentteja: