Heh heh.
Niin aina. Tällaista saa lukea perinteisestä mediasta. Jutussa ei tokikaan kerrota tutkimuksen metodologiasta mitään, mutta rinnastetaan surutta joku WhatsApp uutistoimistoihin.
Emme siis tiedä, mitä kyselytutkimuksessa on kysytty ja keneltä; millä otannalla. Tämä "tutkimus" ei tutki juuri mitään; omituisesti painotettu jako "sosiaaliseen mediaan" ja valtavirtameedioihin on vähintäänkin mielivaltainen.
Ihmiset lienevät yhä tietoisempia FAANG-sektorin harrastamasta yksityisten tietojen trokaamisesta – mikä se sitten taas ei uutisten luotettavuuteen liity mitenkään – ja tässä jätetään huomiotta se, että lehtitalojen nettisivut osallistuvat kyseisten yhtiöiden tiedonkeruuseen yhtä lailla.
Sotketaan siis asioita keskenään reippaalla kädellä, vain jotta voitaisiin väittää jollain verukkeella, että rahasta uutisia tuottavat mediatalot tuottaisivat muka luotettavampaa tietoa kuin aidon tietämisenhalun ajamat yksittäiset toimijat.
Uskoo ken tahtoo. Valitettavasti moni edelleen kuvittelee uutisten kuvastavan todellisuutta kovinkin fotorealistisesti: "Koska uutiset kertovat olevansa luotettavia, niiden täytyy sitä olla. Koska luin sen uutisista."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti