2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

lauantai 12. elokuuta 2017

Armas aika & joutuminen

Kesällä oli hiukan liikaa haipakkaa, jotta olisi ehtinyt kirjoitella päivänpolttavista aiheista – ja sittemmin on tullut todettua miten olemattomista aiheista meteliä pidetään. Vaatii erikseen ryhtymistä viitsiä enää kommentoida, no, mitään.
 
Kun poliitikkojen puheista nostetaan otsikoihin puolikas lause, ja loppu "reportaasista" on ideologian värittämää tunteiden nostatusta... Kun ei seurata mitä todella tapahtuu, vaan sitä, mitä kukin taho milloinkin väittää tapahtuvan... Tarjolla on sillisalaattia, joka on irronnut todellisuudesta jo kauan ennen kenenkään meidän syntymäämme.

Kaikki, mitä julkisuudessa tapahtuu, on esitystä. Jos se päätyy valtavirtameedian otsikoihin, voidaan olla varmoja että kaikki siitä on silkkaa fabrikaatiota, jossa jokainen äänessä ollut on pääasiallisesti pyrkinyt sepittämään itsestään sankaria, pelastajaa, messiasta.
Journalistit näkevät itsensä messiaina, poliitikot näkevät itsensä messiaina; kaikki ovat ihmisyyden asialla – ainakin virallisesti. Epävirallisessa todellisuudessa jokainen messias on itsensä asialla – eikä siinä mitään; meidän oletusarvonamme on pönkittää omaa perustusta joka käänteessä. Yletön altruismi on sähkökemiallinen häiriö.
Mutta hei, nyt kun koulut ovat alkamassa... Katsotaanpa mistä koululaitos on lähtöisin – tai ennen kaikkea oppivelvollisuus, siis pakko mennä kouluun. Puhutaan hetki pakkolaitoksesta nimeltä koulu.

Martti Luther, tuo antisemiitti jonka ansiosta jouluisin kannamme kuusia olohuoneisiin... Häntä on kiittäminen myös oppivelvollisuudesta, siis ajatuksesta, että kakarat pitäisi hyvissä ajoin indoktrinoida vallitsevaan doktriiniin – jolloin väkeä olisi helpompi hallita. Kun kaikki ovat samaa mieltä todellisuuden luonteesta, käyttäytyy väki hillitymmin toisiaan kohtaan.

Ajatus ei toki heti ottanut tuulta alleen, vaan vasta Preussi teki ihmistehtaista todellisuutta. Industrialismin alkumetreillä otettiin käyttöön tehdasmalli "valistuksen" jakamiseksi – väkisin – pienokaisillemme mahdollisimman tehokkaasti: pistetään kakarat laatikoihin istumaan jonoissa ja riveissä, ja kuuntelemaan ehdotonta totuutta, jonka kertoo aikuinen edestä. Aikuinen joka voi samalla monitoroida tuotteidensa valmistumista kateederilta.
Ja niin me elämme maailmassa, jossa kyseenalaistaminen pyritään eliminoimaan mahdollisimman varhain, ja jokainen kokee olevansa väärässä, vääränlainen... ja ennen pitkää avoin kaikelle itsensä manipuloinnille. Kiitos vaan, Lutteri.
Ei niin että tämä ajatus olisi sinänsä uusi ollut tuossakaan vaiheessa. Uskonnot ovat toimineet juuri noin aina: papit omista korkeuksistaan ovat "valistaneet" rahvasta aiheesta "tässä kaikessa sä olet tehnyt kaiken väärin / tällä tavalla sä olet vääränlainen / tällä tavalla sä teet vääryyttä vaikket edes huomaa sitä..." Mutta valtiollinen instituutio siitä tuli siinä kohtaa, jossa ihmiskunta oli loikkaamassa seuraavalle tasolle kehityksessään.

Ja nyt, kun seuraava kvanttihyppy olisi tarjolla... Ihmisiä mätkitään leimakirveillä heti kun jotain omaperäistä tulee ajateltua. Järjetön laumakäyttäytyminen tuntuu olevan sangen haluttu trendi tietyillä tahoilla – vaikka individualistinen, jokaisen henkilökohtaisista lähtöasetuksista kumpuava vallitsevien rakennelmien kyseenalaistaminen olisi aivan eittämättä se turbokytkin jolla tehdään ihmeitä.

Tällä hetkellä kytee sangen voimallisesti ahjoissaan kaikenlainen blockchain-teknologia, joka tulee tekemään saman kuin intternetti teki (eli mullistamaan sen miten maailma nähdään) – sikäli mikäli vanhoista valta-asetelmistaan kynsin & hampain kiinni pitävät tahot eivät sitä ennen onnistu raunioittamaan koko maailmaa. Saas nähdä kuinka käy.

Ei kommentteja: