2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Oi Odessa (samaan aikaan toisaalla [ja täällä!])

Kuten jokin aika sitten opimme, Ukrainan patriarkka lähti soolouralle Venäjän ortodoksibändistä. Kyseinen tempaus ei varmaan mitenkään liittynyt politiikkaan, koskapa kirkoilla on isommat huolet. Epäilemättä kyseessä oli taiteelliset erimielisyydet tjms.

Tämä ilmoille heitettynä aiheesta, josta olen koittanut saada jotain otetta kansainvälisen politiikan kentillä. Pelkään pahoin että johdantoa seuraa todella rönsyilevää fabulointia, mutta lähtökohtana, punaisena lankana: Rooma vs. Bysantti (ja kolmantena pyöränä mahdollisesti Kasaarien kaanikunta).

Ei aavistustakaan, liittyvätkö aavikkouskonnot tai muinaiset valtakunnat mihinkään mitenkään – ja jos liittyvät, niin miten kosmeettisesti – mutta löydettävissä on paljon hyvin mielenkiintoisia... säikeitä.
Mainittakoon tässä kohtaa näennäisen off-topiccina lehtijuttu, jonka mukaan Ukrainassa koulutetaan Yhdysvaltojen tuella militantteja uusnatseja. Far out, huh?
Ensimmäisenähän patriarkkojen poikabändistä soolouralle lähti Rooman pääjehu, joka otti artistinimekseen "paavin". Sittemmin kyseinen sankari on mm. väittänyt omistavansa kaikkien maailman ihmisten sielut – mikä kuulostaa hiukan hyperboliselta, mutta noin lakiteknisesti tätä pidettänee ihan oikeana tulkintana. "Joka ensimmäisenä tajuaa varata, saa pitää."

Vaan säteileekö itäisen & läntisen Rooman välinen skisma tämän hetken politiikkaan? Kas siinäpä kysymys.

Venäjällähän tuntuu olevan ikuinen kaipuu tsaarin lempeään syleilyyn – ja tsaari sanana, czar, on ihan samaa juurta kuin "keisari", joka siis oli erään Juliuksen sukunimi. (Ja sitten tuossa Mustanmeren rannalla oli nämä kasaarit. Hmm.) Tsaari, czar, kaiser, keisari, Caesar. Ja Khazaria? [myöh. lisäys: Miksi Kiinan keisareista käytetään nimenomaan tuota nimitystä? Ensimmäinen Kiinan keisari oli olemassa jo ennen Caesarin Jullea... Eli mikä on orientaalisemman keisarin alkuperäinen nimitys? ...Pikaisella haeskelulla: huangdi, ja englanniksihan käytetään sanaa "emperor" – eli tämä keisari-nimitys on siis suomalaista... laiskuutta? ...No, ei; näemmä ruotsiksi käytetään samaa misnomer-tyyppistä ratkaisua.]
Tiedän. Mikä tahansa liittyy mihin tahansa jos tarpeeksi venyttää. Mutta jatketaan:
Metkaa on se, että me suomalaiset tiedämme enemmän Yhdysvaltojen asioista kuin naapurimme Venäjän. Tämä on myös häiritsevää kun vähän miettii – tai ainakin sen pitäisi olla.

Mutta mikä oletettavasti monelle edelleen on ihan uutta ja... foliohattuista? ...on se, että jenkkilän pääkaupungin nimi oli alunperin Rome, ja tämä uusi Rooma nykyisen Potomacjoen sijaan lepäili Tiber-nimisen joen varrella. Osavaltioita tuntematon ei ole varmaankaan kiinnittänyt huomiota siihen, että kyseisen joen toisella puolella on Virginia, ja toisella Maryland. Tavataan yhdessä: neitsyt Maria.

Sekään ei varmaan liene ihan yleisesti tiedossa, että Washington D.C., eli District of Columbia ei kuulu Yhdysvaltoihin. Siis se pieni alue, jonka rajojen sisäpuolelta kaikkia osavaltioita hallitaan, ei kuulu kyseiseen liittovaltioon.

Jotkut ovat kuulleet nämä jutut jo moneen kertaan. Toisille kyseessä on foliohattuilu – ja nämä lakkasivat lukemasta jo aikaa sitten. Jatketaan silti:
Tämä oli Itä-Intian Kauppakomppanian lippu. Kyseinen firma mm. tuhosi kiinalaisen infran puskemalla markkinoille oopiumia, jonka vastineeksi otettiin jalometallit parempaan talteen. Yksi aikamme suurimpia pankkeja on HSBC, joka perustettiin juurikin oopiumikauppaa varten.

Viimeisetkin lukijat karkotetaan tällä: Yhdysvallat on yhtiö. Samoin Lontoosta löytyvä The Crown, eli Kruunu, joka sijaitsee Lontoon Cityssä, joka sekään ei kuulu Englantiin. Kuin Vatikaani, joka ei kuulu Italiaan. Ja nämä kolme ovat yhtä ja samaa instanssia. Ja samaan aikaan eivät ole. Kuin tietty kolmiyhteys, joka on samaan aikaan kolme ja yksi.

Joillekuille en ole kertonut vielä mitään uutta, ja toisille kaikki tämä on vain joutavaa hölötystä. Mutta jatketaan: se, mikä tässä kuviossa hämää (niin kuin varmaan ihan tarkoituskin on), on se, että on aika lailla mahdoton sanoa mistä löytyy tämän mustekalan pää – mikä onkin osuvaa sikäli että mustekalallahan on kahdeksat autonomiset aivot; jokaiselle lonkerolle omansa...

Kun Britannia tuntuu olevan aika lailla keskiössä, ja kyseessä lienee imperiumi joka on saanut enemmän tuhoa aikaan kuin muut imperiumit yhteensä... Mutta siis se täti jolla on se kruunu... Onko hän itse asiassa presidentti? Ja kun tuo punainen risti Englannin lipussa viestii paavin alamaisuudesta...
Ja punaisesta rististä puheenollen... Sveitsi, joka myöskin on valtio joka ei vastaa kenellekään mistään ja muutenkin pelaa ihan omilla säännöillä... joka hallinnoi melkoista osuutta kaikesta rahaliikenteestä... Maa, jonka armeija tiivistyy linkkuveitseen, mutta Vatikaanilla sitten taas on sveitsiläiskaarti... Ja näillä henkivaltojen henkivartijoilla on samaan aikaan myös maailman isoin ja kallein tieteellinen vempele.
Mutta takaisin Britanniaan, joka lahjoitti Palestiinan siionisteille, ja Arabia luovutettiin alueen väkivaltaisimmalle klaanille – vietyään molemmat ensin Ottomaaneilta. Toisaalta siionistit orkestroivat koko Euroopan ja Venäjän hävityksen (no, aihepiiristä on muutama poikkeavakin näkemys olemassa...). 

Ja tässä kohtaa on vasta käyty pari vuosisataa juosten läpi. Mikä on se häntä joka tätä koiraa heiluttaa? Ja miksi Krimin sotaa käytiin Ahvenanmaalla?

Tuubista löytyy rasittava vasemmistolainen uutiskommentointiporukka the Young Turks. Tuon niminen porukka käsittääkseni oli sata vuotta sitten vastuussa Armenian kansanmurhasta, joka masinoitiin tietyn maa-alueen saamiseksi (Tästä saattaa joku olla kovasti paljon eri mieltä).

Kuin myös kaikki muutkin vuosisadan alun kansanmurhat (Tästäkin saattaa joku olla kovasti paljon eri mieltä). Ja kaikkien kansanmurhien alla: Romanovit eliminoitiin (Koko perhe ammuttiin kellariin – vaikka tsaarilta oli jo viety valta. Lapset piti puukottaa hengiltä kun luodeista osa oli törsätty perheen koiriin); Franz Ferdinand tietystikin hoidettiin hengiltä; Saksan keisarikunta; Ottomaanit...

Osa siniverisistä likvidoitiin, ja osa sitten taas jatkoi jylläämistään. Euroopassa on kaksi Saxo-Gothan suvun kuningatarta tälläkin hetkellä nauttimassa alaistensa verorahoista – toinen mantereella, toinen saarellansa. Habsburgeilla (Warburgeilla) menee oikein kivasti, ja käytännössä kaikki viinat joita väki kittaa, tuottavat kivasti sukanvarteen Euroopan siniverisille. ...Ja väitetysti ihan kaikki Yhdysvaltojen pressat on polveutuneet suoraan Kaarle Suuresta (tästäkin saattaa olla myös eriäviä näkemyksiä, tosin...).

Ai niin, ja nuorturkkilaisista tulee väistämättä mieleen: mikä yhteys nuorsuomalaisilla on tuohon porukkaan? Onko nimi puhdasta sattumaa? Varmaan.

...Kappas, 1800-luvulla Sveitsissä piti päämajaansa Nuori Eurooppa, joka oli löyhä yhteenliittymä vallankumouksellisia porukoita eri maista – joka sai inspiraationsa Ranskan verisestä giljotiinifestivaalista, ja jonka kainona haaveena oli federalistinen Euroopan valtioiden yhteenliittymä... Hmm. Sattumoisin Mazzinin – tämän liikkeen pääjehun – isä sattui näemmä olemaan jakobiineja (jotka siis väkivaltaisimpana vasemmistoklikkinä tekivät Terrorin ajasta ikimuistoisen).

Ah, mutta tämähän käy mielenkiintoiseksi! Eräs nuorsuomalaisen puolueen perustajajäsenistä oli nimeltään Eero Erkko. Hmm. Tämä selittää aika paljon Hesarin linjasta; jakobiinien henkihän leijuu myös rapakontakaisen median jäljillä sangen selvästi havaittavana odöörinä. (Tosin tästäkin saattaa olla eriäviä mielipiteitä.)

Tjah, eipä tässä päästy taas kuin nippanappa vauhtiin eikä mikään selvinnyt mihinkään suuntaan. Eikä edes päädytty sinne Odessaan. Ukrainasta aloitettiin, joten olisi voinut kuvitella... Mutta yhtäältä Odessan nimi viittaa Odysseukseen, joka kehitti Troijan hevosen – ja olen tässä kaiken hortoilun ohessa tullut sivunneeksi erinäisiäkin soluttautujia, jotka ovat tuikanneet muutamatkin kaupungit tuleen. Että toisinaan otsikon kirjoittaminen etukäteen on... jälkikäteen kivasti rationalisoitavissa.

Ei kommentteja: