2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 25. joulukuuta 2018

Korvaamattomat (ja muita harhoja)

Että pitikin sattua: justiinsa kun USSA oli luvannut vetäytyä vihdoin viimein seitsemäntoista vuoden kuppaamisen jälkeen Afganistanista, jotkut ottivat ja hyökkäsivät Kabulissa hallintorakennukseen. Miten voikin olla näin tämmönen ajotus niillä siellä?!

Kyllähän tästä sitä Trumppia koitettiin varoitella, että ei kannata päästää helvettiä valloilleen kun ei ne ählämit kuitenkaan osaa olla terrorisoimatta kun ovat semmoisia (paitsi pakolaisina lutuisia ja ihania) että koko ajan tarttis jonkun olla perään katsomassa. Niin tässä se taas nähtiin: Trump on paitsi paha, myöskin tyhmä.

Onneksi mitään joukkoja ei vielä sentään ole ehditty poiesseen liikutella, niin voidaan samantien toiset seittemäntoista vuotta tuottaa sitä oopiumia ja öljyä siellä sitten.

Ilman USSA:n korvaamatonta ihmisten-lahtaus-panosta ei kerrassaan millään voi antaa muun maailman olla. Koska USSA lahtaa ihmisiä parhaiten ja inhimillisimmin. Kyllä ihan varmasti heti kohta Assadkin henkilökohtaisesti teurastaa ja joukkohautaa ihmisiä, kaasutettuaan heitä ensin, lapsia varsinkin (note to self: älä liitä tähän sitä lavastettua kuvaa siitä lapsesta joka muka oli hänetkin myrkytetty – siinä lavastetussa iskussa joka lavastettiin hetikohta sen jälkeen kun viimeksi muka oltiin vetäytymässä – vaikka ei ollutkaan).

Niin on kyllä Trump semmoinen että mitään ei osaa tehdä oikein. Aina tekee kaiken väärin ja töykeästi, ja nyt on hallintokin pistänyt lapun luukulle, että "Ei voi mitään, Trumpin syy. Saas nähdä avataanko ikinä". Koska yhteiskuntahan ei pysy elossa ilman jatkuvaa hallinnoimista. Hallinnointi on vähän niinq hiilidioksidi happi, ei tule ihmiset toimeen ilman jatkuvaa hallinnointia. Kyllä melkein pitäis olla kolmivuorohallitus ettei yhtään vuorokauden tuntia vaan mene ilman. Kyllähän sen näkee miten ihmiset herpaantuu heti perjantai-iltaisin aina kun ei ole isäaurinkoiset katsomassa perään.

Peräänkatsomisesta puheen ollen, onkohan laatumediamme huomannut mainita, että niitä keltaliivimielenosoituksia on muuallakin kuin Pariisissa. Ninq Taiwanissa ja Irlannissa, ja Kanadassa ja Portugalissa nyt ainakin. Ja että niissä enimmäkseen ei polteta autoja tai riehuta. 

Onko muistettu mainita, että esmes siellä Ranskassa, joka tosiaan käsittää muutakin aluetta kuin Pariisi, on rötöstelty vaikkapa niinkin törkeästi kuin availemalla tietulliportit niin että ihmiset pääsevät ihan riistämättä liikkumaan. Tai onko kerrottu niistä palomiehistä, jotka jossain patsastelutilaisuudessa käänsivät ensin pompöösille viskaalille selkänsä, ja sitten lompsivat pois paikalta. Tai niistä mellakkapoliiseista, jotka ottivat ja riisuivat kypäränsä tukensa osoituksena sen sijaan että olisivat vesitykeillä roiskineet.

Veikkaan että meediot ovat jakaneet enämpi tuota riehumispuolta, koska vastuullinen media elää poliitikkojen mielipiteitä nuolemalla. "Vallan vahtikoira" noin nimityksenä tarkoittaa sitä, että toimittajat ovat koiria, jotka haukkuvat asiakkaitaan, eli kansalaisia. Toimittajilla on kuristuspanta kaulansa ympärillä, joten ihmekö tuo.

Melkein rohkaistuu ihminen tässä toivomaan, että tuo keltaliiviprotestointi todella kääntyy vallankumoukseksi. Jollain utooppisella tasolla se on mahdollista, siis vallankumous joka ei syö lapsiaan niin kuin kaikki muut vallankumoukset tähän saakka. Vai tekikö Gandhi jonkun vallankumouksen passiivisella vastarinnallaan? Verettömästi? Niin että rahvas olisi saanut oman tahtonsa hetkeksi edes vallalle.

Näihin asti kaikki hyvät aikomukset on ryvetetty ja rämetetty heti alkajaisiksi, joten isommin ei uskalla unelmoida. Vaan koska se on kuviteltavissa, se lienee myös mahdollista?

Tokihan tuon suhteen useampikin kerkeästi heristää sormea, että "No kyllähän sen nyt tietää ettei siitä mitään ikinä tule semmosesta. Ihmiset vaan on tyhm(emp)iä (kuin minä, joka sentään olen keskimääräistä älykkäämpi, ja jos kaikki olisivat yhtä viksuja, niin sitten ehkä, mutta ei)".

Mutta vaikkapa Sveitsissä se suora demokratia kuitenkin toimii? En ole tutustunut tarkemmin että miten suorasta vaikuttamisesta on kyse, mutta aste-eroja selvästikin on. Että millä perusteella vaikkapa Suomen asioista päättää nimenomaan 200 puoluebroileria, joista ministerinsalkku lankeaa omituisen usein RKPlle, joka on piskuisin puolue ollut lähestulkoon aina? Tai millä perusteella Suomen asioista päättääkin yhtäkkiä joku mahtisukujen (oikeasti, moniko siellä on köyhästä perheestä lähtöisin?) muodostama komissio – koska "demokratia"?
Hmm. Ensin tässä oli kuva. Sitten ei ollut. Ja nyt taas on, sen jälkeen kun kävin tähän kirjoittamassa että se oli kadonnut. Jännää. Hyvin jännää.
Mistä tulikin mieleen: minkä takia Merkel kiitteli taannoin vanhaa natsia Walter Hallsteinia Euroopan Unionin isänä? Siksikö, että Hallstein hahmotteli koko unionin jo viimeistäänkin puheessaan Euroopan germanisoinnista vuonna 1939 (ja heti ensimmäiseltä sivulta löytyy legendaarinen heilhitler-morotus) – ja päätyi yllättäin komission ensimmäiseksi presidentiksi? 

...Hetkinen, eikös ihan juuri äskettäin ollut joku meteli siitä, miten joku "asiattomasti" ja "perusteettomasti" vertasi tätä meidän Euroopan Neuvostoliittoa natsisaksaan? Ei tämä Hallstein-juttu sitten millään voi pitää paikkaansa. Vaikka esmes KeskusÄlytysToimiston virallisista dokumenteistakin löytyy juttua,  miten siepatut sakemannit ("Schweinehunde!" "Gott  im himmel!" "Zum teufel!") lavertelivat ihan samansuuntaisista suunnitelmistä vuonna 1945? 

Mitenkään ei voi olla niin, että meidän rakas Euroopanneuvostoliitto olisikin IG Farbenin ja Bayerin ynnä muiden konglomeraattien juonia. Tietenkään. Hölmö ajatuskin. Miten meidän rakkaat isäaurinkoisemme voisivat koskaan ajatella mitään muuta kuin pienen ihmisen parasta. Aina ja joka käänteessä. Nukutaan rauhassa nyt. Onhan joulu ja kaikkea.
Tässä klipissä kuitenkin selitetään näitä natsieurooppahommeleita vähän itseäni koherentimmin ja laajemmin ja tarkemmin ja... melkoisen vakuuttavasti jostain syystä?

Tokihan, kuten jokunen viikko sitten jo tulin todenneeksi, tämä liittoutuneen Euroopan unelma oli esillä jo sata vuotta aiemmin Mazzinin Nuori Eurooppa -liikkeessä. Ja tulin myös maininneeksi, että Hesari oli alkujaan Nuorsuomalaisten Päivälehti. Sehän ei varmaankaan liity mitenkään mihinkään. Sekään.

Ei kommentteja: