2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 11. lokakuuta 2018

Kuvitteellinen helle pehmittää pään jos toisenkin

Olin melkein jo kirjoittaa orastavasta toivonkipinästä kun huomasin hesarin vieraskynässä kirjoituksen tiedejulkaisujen tilasta – jossa tosin oli tarpeettomasti loivennettu näkökantoja – ja samalla havaitsin Nyt-liitteen jopa ottaneen tarkasteluun ne kieli poskessa tehdyt "tutkimukset" jotka oli viimeisen vuoden sisään saatu ujutettua johtaviin tiedejulkaisuihin...

Ja Turkkarissa olin myös ollut näkevinäni kolumnin, jossa taidettiin ottaa kantaa mielipideilmastossa vellovaan itseään ruokkivaan närkästys/tyrmistykseen, jolla ehkäistään omilla aivoilla ajattelua silkalla metelöinnillä...

Vaan hetikohta naamalle lävähti jälleen IPCC:n "Tää lämpeneminen [jota ei tapahdu] on sun syytäs" -'raportti' – minkä jälkeen lehdistö on taas kerran täynnä silkkaa tuomiopäivän ujellusta, joka siis on sun syy™.

Onneksi hesarin tiedetoimitus on näemmä kaiken panikoinnin ohessa keksinyt (mutta kertoo vain tilaajille), miten ilmastonmuutos on peruutettavissa käden käänteessä. Hoplà! 

Se, että massamedia tuputtaa "tiedettä", joka ei ole tiedettä nähnytkään, on propagandaa. Ja propaganda on aina tarkoituksellista harhaanjohtamista, jossa vedotaan syvempiin tunteisiin piittaamatta todellisista faktoista. Näillä kampanjoilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä ne väittävät edustavansa.
Sikäli mikäli alusta suostuu tämän kuvan näyttämään (ja miten pitkään)...
Tuo kuva kertonee jotain siitä, miten ilmasto muuttuu. Eksaktia totuutta siitä lienee turha etsiskellä, mutta jo ihan pikaisella vilkaisulla kysymys on hiukan isommista asioista kuin mitä hesarin toimittaja pystyy fiksaamaan. Varsinkaan niillä keinoilla joita viime vuosikymmenet on tyrkytetty.

Me elämme sykleissä, joista nyt on meneillään se vaihe, jossa auringon aktiivisuus on matalimmillaan, mistä johtuen maan magneettikenttä on ohentunut, mistä johtuen ulkoavaruudesta pääsee enemmän säteilyä läpi, mikä se taas vaikuttaa kaikkeen maapallolla*, mutta ilmastollisesti katsoen vaikkapa siihen, että suihkuvirtaukset siirtyvät, jolloin paikalliset ilmastot muuttuvat. Pakokaasupäästöillä on vaikutusta yhtä paljon kuin huonekärpäsen törmäilyllä talon rakenteisiin.

Mut hei, globaali lämpötila on 0,14 astetta korkeampi kuin neljänkymmenen vuoden keskiarvo; ei sillä niin väliä että trendi on viimeiset vuodet ollut laskeva – eikä varsinkaan sillä, että 40 vuoden rajaus jättää aika monta vuotta raamin ulkopuolelle.

*foliohatut päähän, sillä avaruussäteily vaikuttaa myös aivoihin – mistä kielii yhä hysteerisemmäksi menevä poliittinen ilmasto, jossa mutu-tuntuma on korvannut empirian lähes totaalisesti.

Ei kommentteja: