2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 25. lokakuuta 2018

Double tap -diplomatiaa

Samaan aikaan kun tämä kuvan keskeltä löytyvä selfiesankari otettiin seisokkiaplodein vastaan, hänen joukkonsa jälleen kerran pommittivat siviilejä Jemenissä – ja kuten saudikoalitiolla on tapana: kun ensin on pommitettu siviilikohdetta, ja tämän jälkeen paikalle tulee uusia siviilejä auttamaan pommitettuja, saudikoalitio pommittaa saman paikan uudestaan. 

Samainen selfiesankari murhauttaa toimittajan omassa lähetystössään, paloitteluttaa tämän niin kuin psykopaateilla on tapana, piilottaa ruumiin osat, kiistää kaiken, ja väittää tutkivansa kyseisen "kauhean rikoksen". Seisoma-aplodit.

Ja mitä tämän selfiesankarin valtio tekee jemeniläisille vierastyöläisille? Lähettää heidät takaisin pommitettuun kotimaahansa, takavarikoituaan ensin näiden koko omaisuuden (ja muutaman elimen... Luitte oikein, näiltä vierastyöläisiltä varastetaan sisäelimiä tämän selfiesankarin käskystä). Luonnollisestikin, kuten sairaiden sadistien tapoihin kuuluu, näitä vierastyöläisiä myöskin raiskataan ja piestään koko matka kotiin – missä odottaa tuhottu infrastruktuuri, kolera ja nälänhätä. 

Tokihan tällainen hallitsija pitää seisokkiaplodein ottaa huippukokouksessa vastaan.

Myöskin samaan aikaan Israel kokoaa tankkeja Gazan rajalle, koska "heillä ei ole enää muita vaihtoehtoja". Keskitysleirivankien heittelemät kivet ovat ilmeisesti aivan liian vaarallisia pelkkiä luotiliivejä (ja muuria) vastaan.

Näiden sankarien suurimman liittolaisen kanssa maallamme on juuri nyt meneillään sotaharjoitus – ja sen lisäksi vielä toinen erillinen harjoitus, jotta... Jotta miksi? Kaikilla olisi turvallinen olo?

Ei kommentteja: