torstai 25. lokakuuta 2018

Double tap -diplomatiaa

Samaan aikaan kun tämä kuvan keskeltä löytyvä selfiesankari otettiin seisokkiaplodein vastaan, hänen joukkonsa jälleen kerran pommittivat siviilejä Jemenissä – ja kuten saudikoalitiolla on tapana: kun ensin on pommitettu siviilikohdetta, ja tämän jälkeen paikalle tulee uusia siviilejä auttamaan pommitettuja, saudikoalitio pommittaa saman paikan uudestaan. 

Samainen selfiesankari murhauttaa toimittajan omassa lähetystössään, paloitteluttaa tämän niin kuin psykopaateilla on tapana, piilottaa ruumiin osat, kiistää kaiken, ja väittää tutkivansa kyseisen "kauhean rikoksen". Seisoma-aplodit.

Ja mitä tämän selfiesankarin valtio tekee jemeniläisille vierastyöläisille? Lähettää heidät takaisin pommitettuun kotimaahansa, takavarikoituaan ensin näiden koko omaisuuden (ja muutaman elimen... Luitte oikein, näiltä vierastyöläisiltä varastetaan sisäelimiä tämän selfiesankarin käskystä). Luonnollisestikin, kuten sairaiden sadistien tapoihin kuuluu, näitä vierastyöläisiä myöskin raiskataan ja piestään koko matka kotiin – missä odottaa tuhottu infrastruktuuri, kolera ja nälänhätä. 

Tokihan tällainen hallitsija pitää seisokkiaplodein ottaa huippukokouksessa vastaan.

Myöskin samaan aikaan Israel kokoaa tankkeja Gazan rajalle, koska "heillä ei ole enää muita vaihtoehtoja". Keskitysleirivankien heittelemät kivet ovat ilmeisesti aivan liian vaarallisia pelkkiä luotiliivejä (ja muuria) vastaan.

Näiden sankarien suurimman liittolaisen kanssa maallamme on juuri nyt meneillään sotaharjoitus – ja sen lisäksi vielä toinen erillinen harjoitus, jotta... Jotta miksi? Kaikilla olisi turvallinen olo?

Ei kommentteja: