2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Sokkoammuskelua, jälleen

Humoristisesti nimetyssä "Demokraatti"-lehdessä kerrotaan, miten tällä kertaa Pohjois-Korea on ammuskellut täysin päättömästi, ilman mitään osoitetta – juuri sen jälkeen kun on ilmoittanut halukkuudestaan "palata neuvottelupöytään".
– Näyttää siltä, että Pohjois-Korea haluaa tehdä neuvotteluasemansa selväksi ennen kuin keskustelut edes alkavat, arvioi Harry Kazianis yhdysvaltalaisesta ajatushautomosta.
Selväksi? Miten holtiton ammuskelu – josta ei jälleenkään esitetä mitään todisteita – tekee mitään selväksi? Ja kuka helvetti on Harry Kazianis? Mistä ajatushautomosta?
Pohjois-Korea laukoi ammuksia merelle myös sen jälkeen, kun se oli ilmoittanut haluavansa jatkaa ydinaseneuvotteluja. 
Niin varmaan laukoikin. Tässä siis joku nimetön skribentti kertoo, mitä ilmeisesti Etelä-Korean (joka siis on USSAn jatke) armeijasta sanotaan ilmeisesti tapahtuneen. Ilmeisesti Japanissa on reagoitu siihen, että ilmeisesti nämä sokkona ammutut ohjukset on suuntautuneet sinne päin ehkä. Pitää kokoustaa ensteks jotta... jotain.

Ja sitten joku jostain amerikkalaisesta ajatushautomosta – jollaisillahan ei koskaan ole mitään agendaa siinä touhussansa – kommentoi asiaa. Emme tiedä kuka tämän syväanalyyttisen kikkareen on skrivaillut, tai mitä on käytetty lähteenä – mutta narratiivi on jälleen kyllä voimissaan: viiskulman viholliset tuppaavat toimimaan aina juuri omien etujensa vastaisesti juuri silloin kun siitä on eniten haittaa itselle. Koska hullujahan ne on, eiks jeh?

Ei kommentteja: