2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Rasitus kasvaa, mut ei sen tarvii hei

Verkkouutisissa kerrotaan joidenkin ekonomistien väittävän, että "Talouskasvu ei edellytä luonnon rasituksen kasvua", mikä kertoo kyseisten ekonomistien saaneen tittelinsä rimaa hipoen. Kuvituskuvaksi on tietystikin valittu tämmöinen:
Vesihöyryä savupiipuista.
Koska agendana on jälleen luonnon syleily, lienee paikallaan mainita, miten tuuli- ja aurinkovoiman lisääminen lisää raskasmetallien louhimista. Koska tämä louhiminen tapahtuu kehitysmaissa, se lisää myös lapsityövoiman käyttöä.
Tässä tehdään puhtaampaa tulevaisuutta
»Taloustieteilijöistä 69 prosenttia katsoo, että talouskasvu ei edellytä luonnonvarojen käytön jatkuvaa kasvua, ilmenee Ekonomistikoneesta.»
Mikä on "Ekonomistikone"?* Millaisesta otannasta nyt puhutaan? Tuskin kaikista maailman taloustieteilijöistä. Millainen on kysymyksenasettelu?
---
*"Suomalainen ekonomistipaneeli on riippumaton, akateeminen asiantuntijapaneeli."  Akateeminen ≠ riippumaton. "Paneeliin on kutsuttu akateemisten meriittien perusteella 90 johtavaa suomalaista taloustieteilijää." Jaha. Top-90, epäilemättä ihan objektiivisesti katsoen.

Ja näiden ekonomististarojen pisteyttämä väittämähän on:

Jatkuva talouskasvu ei ole mahdollista ilman, että myös aineellinen kulutus ja luonnonvarojen käyttö kasvavat.

Hmm. Mitä jos muotoilu olisikin:

Jatkuva talouskasvu on mahdollista ilman, että myös aineellinen kulutus ja luonnonvarojen käyttö kasvavat.

Tähän ekonomisteilla ei ole vastausta, koska siihen heiltä ei pisteytystä pyydetty.

Ei kommentteja: