Kuten kaikki lukijaiston bitcoin-tyypit elävästi muistavat, veikkailin edellisessä kyseiseen aiheeseen liittyvässä kirjoituksessani edessä olevan reilun pudotuksen. Tämä tapahtui, joskin hiukan viivellä.
Tässä kohdassa moni coinisti jälleen veikkailee hirmu nousua – koska nythän sen viimeistään pitää tapahtua? Itse pidän lyhyen aikavälin jonkinmoista nousua kyllä mahdollisena, mutta trendi lienee edelleen alaspäin.
Tein joutessani edellistä haamukäyrää optimistisemman version:
...mutta tuokin antaa odottaa itseään pari vuotta, ja tulevan vuoden ennuste näyttää jotakuinkin tältä:
Kuten todettua, tämä on ihan silkkaa profetointia, joka perin mahdollisesti osoittautuu aivan vääräksi heti seuraavan tunnin sisällä – mutta sepä nähdään sitten.
Tämä ei tokikaan treidaajalle ole ongelma. Suuntia on aina kaksi, ja molempiin kannattaa varautua. Jokatap, päätellen vaikkapa siitä, mihin CME-futuurit jäivät perjantaina:
on odotettavissa tuon gäpin täyttyminen jotakuinkin näinhkösti:
Tämä on europari (kun nyt satuin siihen käyrään piirustelemaan), joten lukemat eivät täsmää dollaripariin, huomattakoon... |
En voine liikaa painottaa, että kaikki ylläolevasta saattaa mennä raskaasti pieleen – tai tapahtua nopeammin tai hitaammin. Hötkyily ei markkinoilla juuri auta.
EDIT klo 17: kuten huomataan, ylemmän kuvan ennustettu liike tapahtui viikon sijaan (– epäilemättä viikossa liikutaan paljon enemmän –) muutamassa tunnissa:
/EDIT
EDIT klo 17: kuten huomataan, ylemmän kuvan ennustettu liike tapahtui viikon sijaan (– epäilemättä viikossa liikutaan paljon enemmän –) muutamassa tunnissa:
Siirsin käyrän myöskin dollariparin käyrälle... |
Enivei, heitetään pari fibonaccia kokonaiskuvan päälle:
Olemme juuri make or break -tilanteessa, jonka nitkahtaminen saattaa tarjota hyvin kylmää kyytiä – suuntaan tahi toiseen.
Fibonacci-rinkelit tarjoavat kivaa osviittaa siitä, milloin tulee tapahtumaan mitäkin. Samoin tieto siitä, milloin Lontoo ja Nyjorkki aktivoituvat. Vaikka bitcoin on olevinaan vaihtoehto pörssipelailulle, suurimmat rahat tulevat siltikin institutionaalisilta sijoittajilta, ja he tekevät kauppaa käytännössä autopilotilla: myydään tuossa, ostetaan täällä – ja markkinat seuraavat.
Ja uutiset hiihtelevät valmiiksi aurattuja latuja, kuten niillä on tapana. Periaatteessa pelkillä fibonacci-rinkeleillä saa ennustettua isot liikkeet; uutiset sitten jälkikäteen keksivät syitä siihen, miksi mikäkin liikahdus muka tapahtui.
Mitä paremmin yksittäinen sijoittaja ymmärtää miten isojen poikien aivot toimivat, sen paremmin hän saa pidettyä itsensä pinnalla tässä isojen kalojen pienessä lätäkössä. Mutta niin, joku Soros halutessaan saisi koko markkinan keikautettua omaan taskuunsa noin minuutissa jos moinen sattuisi hotsittamaan. Toivottavasti ei hotsita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti