2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Silkkaa Hollywoodia

Kun Yle otsikoi juttunsa sanoilla "Yhdysvallat uhkailee uusilla Venezuelan vastaisilla pakotteilla", ollaan sanankäytöllisesti jo oudon lähellä sitä verbiä, jota sen toisen ison valtion yhteydessä yleensä käytetään: "uhittelee".

Edelleen kuitenkin mennään Viiskulman narratiivissa:
Maduro on syyttänyt sähkökatkosta Yhdysvaltojen masinoimaa sabotaasia, johon olisi liittynyt "sähkömagneettinen hyökkäys" vesivoimalla sähköä tuottavaa Gurin patoa vastaan. Vesivoimala tuottaa valtaosan Venezuelan sähköstä.
"Sähkömagneettinen hyökkäys" – lainausmerkeissä. Sanavalinta (joka varmaan on täsmälleen se, mitä Maduro espanjaksi on sanonut?), antaa kuvan vähän yksinkertaisesta, todellisuudesta vieraantuneesta höperöstä, jolla on vaikeuksia ymmärtää miten sähkö toimii.

Yhtäältä: ehkä toimittajalla on vaikeuksia tuottaa ymmärrettävää tekstiä? Tai ehkä hän ei oikein ymmärrä mitä Gurissa on tapahtunut. "Hyökkäys patoa vastaan"? Jotenkin sähkömagneettisesti?

Toimittajalta on myös jäänyt näemmä (tosi yllättäen) huomaamatta, miten Venezuelaan sotaa kiihkeästi järkkäävä senaattori Rubio onnistui alle kolme minuuttia sähkökatkon alkamisen jälkeen tweettaamaan yksityiskohtaista tietoa siitä, mitä on tapahtunut. Alle kolme minuuttia. 

Jätkä kirjottaa kuin kone – tai sitten... Voisiko mitenkään olla? Voisiko olla, että USSA kaikessa demokratian levittämisen innossaan tosiaan saattaisi vaikkapa katkoa sähköt valtiossa, johon haluaa lietsoa levottomuuksia?

Onko kenenkään muistissä yhtään kertaa, että jalo hyvyyttä uhkuva Yhdysvallat olisi tehnyt mitään sen suuntaista? Ikinä? Ei varmaan, tyhmä ajatuskin moinen. 

Yhtäältä: joku vaikkapa tuolta Venezuelan rajalta muistaa miten se "avustusrekka" syttyi palamaan – ja syyhän oli toki Maduron? ...Paitsi että rekka syttyi molotovincocktailista, joka viskattiin rajan toiselta puolen. Ja että avustustuotteina oli piikkilankaa ynnä muuta barrikadinrakennusmatskua.

Ja se video, jossa tämä samainen "avustusrekka" ajaa rajalle asetettujen sulkujen läpi suoraan siviilien päälle, on varmaan kaikilta mennyt jotenkin ihan ohi silmien? Kukapa sitä onnistuisi näkemään, kun en saa itsekään enää löydettyä kyseistä pätkää mistään, vaikka tiedän mitä olen etsimässä.
https://www.sott.net/image/s25/511577/full/Rubio_Gaddafi.jpg
Tässä Rubion kryptistä tweettailua Maduroon liittyen. Mikäli joku ei tunnista vihjausta: kuvissa on maansa Afrikan vauraimmaksi nostanut Gaddafi ennen kuin Yhdysvallat toi demokratian paikalle – ja sen jälkeen, vähän ennen lynkkausjoukon suorittamaa sadistista murhaa. Rubiosta tämä on ilmeisen hieno saavutus, jota hän kaikin voimin ajaa myöskin Maduron suhteen. Ei yhtään psykopaatilta vaikuta tämä senaattori?
Väliotsikoksi lainataan vapaasti Venezuelan eduskunnan puhemiestä, joka kuvittelee olevansa presidentti. Tyyppiä, jota kukaan Venezuelan rajojen sisäpuolella ei ota vakavissaan. Intern president, vai mikä se nyt oli? Impromptu president? Improper? Imposter?

Guaido: Syytökset silkkaa Hollywoodia

Guaido torjuu syytökset, joita hän kutsuu "hollywoodmaisiksi". Oppositiojohtajan mukaan sähköt ovat katkenneet maasta sen vuoksi, että hallinto ei ole pitänyt riittävän hyvää huolta sähköverkosta.
Tässä koko touhussa on perin paljon hollivuudia, juu. Olisi hienoa, jos Yle lakkaisi toistamasta muiden suuhun laittamia reploja, ja opettelisi ottamaan asioista oikeasti selvää.
---
Ai niin! Mitä yhteistä on Venezuelalla ja Syyrialla ja Iranilla ja mitä näitä "roistovaltioita" nyt onkaan? Ne eivät ole BIS:n jäseniä. Niissä siis ei ole ulkopuolelta tungettua keskuspankkia*. Jännä. Joku voisi vaikka kuvitella että näillä asioilla on joku yhteys.
---
*Keskuspankkihan ei ole sama asia kuin valtionpankki.

Ei kommentteja: