2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

lauantai 9. maaliskuuta 2019

"Pakko toimii"

...summaa Nuorsuomalaisten Päivälehdessä joku, joka on ihan Ameriikoissa päässyt yliopistoon ja kaikkea. Kirjoittajan sukunimi tuo silmien eteen erään sairaaloissa tiuhaan toistuvan logon  – mikä varmaankaan ei liity mihinkään, mutta sattuva sattuma kuitenkin.

Kertoo hän, miten campukselle pääsyyn vaadittiin rokotetodistus – ja tällä aasinsillalla päästäänkin tuttuun tuuttaukseen: rokotevastaisuus; kamoon hei folksit!

Tuhkarokkoa 71 tapausta. Onpas niitä.

Itse kakarana sairastin muistaakseni saman talven aikana sekä tuhka-, että vihurirokon, ynnä sikotaudin vielä siihen päälle ("Ja sen kyllä huomaa järjenjuoksusta!" huikkaa joku siellä takarivissä, kirvoittaen koko luokkahuoneen retmakkaan hörötykseen. Sieltä singahtaa taulusieni päin näköä ja joku tekee pieruääniä eikä tämä nastan päällä istuminen tee tilanteesta yhtään helpompaa kun päätin että en tällä kertaa rupea tivaamaan että kuka sen oikein laittoi; hammasta on purtava jotta arvokkuus säilyy..

Tuhkarokko-kiirastulesta huolimatta olen edelleen hengissä – kuten koko koulu, jonka käytävillä oli vähän hiljaista, kun itse kukin lojui kotonansa lukemassa Enid Blytonin Seikkailujen saaret ja vuoret ja mitä niitä oli. (...Näissä kirjoissa taisi olla vähän semmoista roturasistista otetta välillä, muistelisin – eli hyi, enää en kyllä lukisi koska aikakaudet ja niiden ominaispiirteet pitää ihan ehdottomasti retusoida historiaa rumentamasta...)

Mutta siis, rokotukset. Rokottamattomat vaarantavat maailman, eiks jeh? Paitsi että rokotetut on nimenomaan rokotettu niitä tauteja vastaan, joten rokottamattomat tartuttavat vain toisiaan.

En tiedä mikä Suomessa on tilanne, mutta rapakon takana piltit saavat pauttiarallaa nelisenkymmentä rokotusta ensimmäisen kolmen vuoden aikana. Tai sitten tuohon lukuun päästään vasta aikuisuuden kynnyksellä, mutta kymmenissä liikutaan kuitenkin. Onko tämä tervettä?

Kaikkihan varmaan muistavat, että rokotteet todistetusti aiheuttavat sekä autismia että narkolepsiaa. Joku sanoo tähän, että mutta hei se oli se adjuvantti eikä itse rokote – mutta nämä aineet pakataan kylläkin samaan piikkiin. Että tota.

Rokotteet sisältävät myös metalleja (alumiinia ja elohopeaa), joita ei ole syytä tunkea kroppaan, vaan ne kannattaa pitää visusti elimistön ulkopuolella.

Vasta-aineiden lietsominen pienten [suorastaan homeopaattisten ehkä?] annosten altistelulla saattaa myös laukaista sen taudin jota ovat ehkäisevinään. Flunssarokote lyhentää lenssua kokonaista puolella päivällä, joten viikon potemisen jälkeen voikin kivasti mennä perjantai-iltapäiväksi töihin – tai kouluun. Jee!

...Että olenko itse semmoinen rokotekammoinen lurjus, joka murhaa ihmisiä pelkällä olemassaolollaan? No, minuun on kyllä tökitty kaikenmoista piikkiä, joten jos olen, pidän periaatteista aika huonosti kiinni. Mutta sitä flunssarokotetta en todellakaan ole käynyt vasiten hakemassa, enkä hae.

Vaan takaisin Bernerin mainospuheeseen:
Ne, jotka jättävät lapsensa rokottamatta, ovat usein rannikoiden koulutettua väkeä. Rokotekattavuus on suurin köyhissä Mississippin ja Länsi-Virginian osavaltioissa.
Elikkä että siis valistuneimmat jostain syystä eivät piikitytä lapsiaan, kun taas koulutusta karttavat hampuusit käyvät he kyllä kiltisti hakemassa ihan kaikki rokotteet, kun kerta sellaisia asiantuntijat tyrkyttävät? Vähän niin kuin FAANG-mogulit ovat kieltäneet kakaroiltaan itsekehittämiensä tuotteiden käytön?

Sattuvasti Berner kertoo, miten eräs lukiolainen
kertoi senaatin kuulemisessa, että hänen äitinsä perusti rokotevastaisuutensa Facebookista saamiinsa tietoihin. Sosiaalisen median yhtiöitä onkin vaadittu suitsimaan rokotuksiin liittyvän väärän ja vaarallisen tiedon levittämistä.
Sosiaalinen media. Niiltä pitää kyllä vaatia suitsimista, koskapa tieto on vaarallista. Ei kutsuta näitä todellisuuden-verhoamis-toimia sensuuriksi, mutta eihän sitä nyt ihan mitä vaan saa sanoa, eihän? "Jos olen eri mieltä, olet väärässä. Vaarallisesti väärässä. Joten: ¡silencio!"

Näyttää jotenkin tämän kevättalven trendiltä se, miten lapset kertovat aikuisille miten maailma makaa – ja media siunailee, että kyllähän nuo massiivisen elämänkokemuksensa keränneet keskenkasvuiset selvästikin tietävät paremmin kuin pari heikäläistä ihmisikää eläneet, mikä on olennaista ja oikein.
Pelkkä oikea tieto ei kuitenkaan aina ole paras ase vääryyksiä vastaan.
Ihan jännittää, että millä ratkaistaan maailman vääryydet, jos kerran oikea tieto* ei riitä – tai jännittäisi jos en olisi spoilannut juttua jo otsikossa.
Parhaiten rokotuksista huolehditaan siellä, missä säännöt ovat kireimmät. Pakko toimii.
Näin. Pakkokeinot käyttöön. Ai että, tuolle linjalle kun lähdetään, niin jälki on tunnetusti perin somaa – koska pakkolait ja mahdollisimman kireät säännöt... Mikä siinä millään voisi mennä pieleen, ikinä? Ei kyllä historiassa ainakaan ole mennyt.
---
*Yliopistoistahan löytyy kaikenlaista oikeaa tietoa, ninq vaikka ilmastonmuutoshypoteesi – siitä ilmastonmuutoksesta, jonka on aivan kiistämättömällä tunteisiin-vetoamis-tieteellä osoitettu olevan just sun syy eikä suinkaan mitään solaarista syklisyyttä...

Ei kommentteja: