2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 19. marraskuuta 2018

Lahjottua simsalabim-tutkimusta

Kun YLE tuppaa tuulimyllypropagandaa, jossa ilmaantuu hupskeikkaa uutta infoa, jonka mukaan sähkön hinta tulee putoamaan radikaalisti, kannattaa tarkistaa kenen suulla puhutaan. McKinsey & Company, jolta tulokset on tilattu, on ennenkin narahtanut lahjonnasta, ja tämä haiskahtaa todella raskaasti sellaiselta.

Kuten asiaan kuuluu, tuo Etelä-Afrikan tapaus viime vuodelta on... No, aiheesta löytyy siis sen verran juttua, että syytöksiä on kohdistettu useampiinkin firmoihin – ja että McKinsey itse tutkii josko jotain olisi (mikä onkin aina paras tapa löytää totuus :D) – mutta löydäpä sitten tarinalle jatkoa...

McKinsey kertoi löytäneensä vähän jotain pientä, muttei missään nimessä lahjontaa, mutta että tosiaan joku siellä oli vähän toiminut "yhtiön standardien" alapuolella tms.

Kun juttu on jo reilun vuoden vanha, löytyykö jatkoa? Miten kävi? Tuomittiinko joku johonkin? Vai pitääkö tässä luottaa firman omaan moraalikompassiin? Vaikea sanoa; ilmeisesti tämä aihe on tehokkaasti haudattu johonkin.

...Ja sitten firma ilmaantuu promoamaan Sitran tilaamana tendenssitutkimusta, joka lupaa... ei ihan ilmaista energiaa, mutta kuun taivaalta kuitenkin.

Samaan aikaan Yhdysvaltojen koillisrannikolla:


Tuohan ei vielä näytä paljon miltään, mutta siellä on juuri rikottu lumiennätyksiä reilun sadan vuoden takaa – eikä olla kalenterin mukaan ehditty vielä edes talveen asti.

Ja koska statistiikka näyttää tältä:

näyttävät tulevat vuodet tältä:


Tässä vielä yhä tutumpi tilanne viljapelloilta:


Sadot pienenevät vuosi vuodelta. Mitä enemmän keskitytään "ilmaston lämpiämisen" estämis-larppailuun, sen suurempaa satoa tulossa olevat katovuodet niittävät.  Tuulimyllyjen ainoa käyttötarkoitus tulee olemaan näyttävien hirttotuomioiden jako. Kuulostaa ehkä tarpeettoman ekstriimiltä lausunnolta, mutta ihmisillä tuppaa olemaan aika paljon viitseliäisyyttä silloin kun halutaan hengiltä ne, jotka vuodesta toiseen ovat syöttäneet kukkua, jonka takia yhteiskunnat alkavat yhtäkkiä kuolla viluun ja nälkään.

Mutta sitä odotellessa... Onhan se kiva että ranskalaisilla yhtiöillä on töitä. Kaikkihan tässä maassa on kohta ulkoistettu – ninq vaikka sähköverkko ja kaivostoiminta. Voisi melkein kuvitella että päättävillä paikoilla istuu idiootteja.

Ei kommentteja: