Ehkä siellä remppaväki tosiaan suhtautui leväperäisesti paloturvallisuuteen. Yhtäältä juurikin Ranskassa on viimeaikoina häpäisty kirkkoja aivan urakalla; työkaluina sekä tuli että ulosteet.
On parikin lööpeissä viihtyvää uskontokuntaa, joita tämä tuho lämmittää kivasti – ja molemmat niistä ovat perin kerkeitä tuhoamaan kaikkea, joka ei omien kirjojen sivuja korista. Ne omat kirjat itse asiassa kannustavat hävitykseen.
Mutta uskonnoissahan ei ole kyse uskonnosta (ja yhtäältä sana "uskonto" viittaa sekin yhdenlaiseen käsitteiden korruptointiin: todellisuuden hahmottamisen sijaan kerrotaan sepitteitä tositarinoina). Notre Damen pytinki on pystytetty alueella aiemmin vallinneen uskonjärjestelmän hävittämiseksi, pyhän lehdon päälle – kuten kaikki kirkot.
Sitten on toisenlaiset uskonjärjestelmät. Kommunistia ei kirkonpolttorituaalit haittaa. Itse asiassa sellaiset ovat toivottavia, koska rationalismi. Tuolle saarellehan mahtuisi messevä betonilähiö, johon voitaisiin pakata väkeä kustannustehokkaasti, ilmastoystävällisesti, sekä diversiteettiä syleillen. Vanhojen rakennusten spontaani kombustio on perin käytetty metodi kiinteistöbisneksessä.
Macron joutui tämän vahingossa syttyneen palon takia lykkäämään puhetta, jossa olisi ollut odotettavissa mielenosoitusten tukahduttamista ja muuta humaania. Jännityksellä voidaankin odotella, milloin löytyy viitteitä siihen, että itse asiassa keltaliivit ovatkin ideologiansa vastaisesti tämän roihun sytyttäneet.
Keltaliivithän liitetään jo meedian suosiollisella avustuksella autojen polttamiseen, vaikka rauhanomaisen mielenosoittamisen mellakoinniksi ovat kääntäneet – kaikista mielenosoituksista tutut – mustiin pukeutuvat, naamioituneet (ja maksetut) provokaattorit.
Mutta todellisuushan on toki juuri sitä, mitä meediot meille kertovat. Jos he eivät jotain kerro, sitä ei ole olemassa.
Olettaisin, että meedioitse meille ei ole kerrottu vaikkapa sitä, että Libyaa paraikaa valtaava marsalkka on Yhdysvaltain kansalainen. Tai että Ecuador päätyi rikkomaan sekä kansallista että ylikansallista lakia – ja luovuttamaan Assangen kidutettavaksi – koska Yhdysvallat uhkasi infomööseillä pakotteillaan, joilla on tapana rikkoa yhteiskunta totaalisesti.
Tiesittekö muuten, että 1972, kun KeskusÄlytysToimisto halusi vaihtaa (ja toki myös teki niin) Chilen demokraattisesti valitun hallituksen mielivaltaiseen sotilasjunttaan, se käytti yhtenä aseena maankattavia sähkökatkoja? Että Hondurasissa taannoin vaihdettiin demokraattisesti valittu hallitus diktaattoriin? Että Sudanin vallanvaihto tapahtui sekin saman "Emme halua olla maailmanpoliisi" -valtion toimesta? Että Algeriakin on täsmälleen samalla polulla?
Saas nähdä mitä Assangelle on luvassa. Bradley Manningistahan tehtiin Chelsea, joka sitten vapautettiin hetkeksi – vain joutuakseen takaisin linnaan ilman mitään järkevää syytä. Tärkeintä on rikkoa ihminen niin täydellisesti kuin mahdollista. Feeniksinä voi sitten nousta milloin minkäkin ideologian papukaijaksi.
1 kommentti:
Itseltäkin jäi Notre Damen savun varjoon se, että samaan aikaa Jerusalemin temppelivuorella kärysi myös Al-Aqsan moskeija. Kun tuo tapahtuu planeetan tulenarimmassa paikassa, luulisi meedian olevan hiukan utelias: onko näillä paloilla jotain muutakin yhteistä kuin tapahtumahetki?
Metkaa on myös se, että kun brexit-britanniassa on juuri pidätetty Assange kaikkien lakien vastaisesti, manner-Euroopassa myönnetään samaiselle Assangelle journalistipalkinto, joka on perustettu vainottujen journalistien... ööö... muistoksi? Mutta miksipä tämäkään lehdistöä kiinnostaisi?
Lähetä kommentti