2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Axis of aggression

Molemmat pääuutismeediot pitävät yllä Viiskulman Iran-narratiivia – pikku-uutisissa, koska tärkeämpää on metelöidä epäaiheissa, joilla on naama.
– Meille on selvää, että Iran kantaa vastuun iskuista. Muuta selitystä ei ole, Emmanuel Macron, Angela Merkel ja Boris Johnson totesivat lausunnossa.
Jep. Selvää on. Muuta selitystä ei ole! Tämä on ainoa mahdollinen selitys. Vaikka länsivalloilla ei ole minkäänasteista teoriaa edes siitä, mistä suunnasta isku tuli – ja vaikka huthit, jotka ovat iskeneet syvälle Saudi-Arabiaan jo pari kertaa aiemmin, ilmoittautuivat tekijöiksi – ainoa mahdollinen selitys on Iran, joka ei ole hyökännyt rajojensa ulkopuolelle kahteensataan vuoteen.

Ei ole olemassa muuta selitystä.

Journalistinen tarkkuus on huikeaa.

Anskumäkerron: Jemen, josta meediot käyttävät nimitystä "huthikapinalliset", on yhtä kuin Jemenin kansa. Kun meediot puhuvat "Jemenistä", he tarkoittavat Saudien (ja länsivaltojen) miehityshallintoa, joka on kaikilla mittapuilla laiton lahtausjärjestelmä – joka jostain syystä tekee kaikkensa siviiliväestön olojen kurjistamiseksi. Vähän niin kuin Israel hiukan pohjoisempana.

Saudi-Arabia, tuo luotettava psykopaattikuningaskunta, esitteli sälää, jonka kertoivat todistavan, että Iran on hyökkäysten takana. Vaikka mikään tuossa sälässä ei todista mitään muuta, kuin että huthit ovat käyttäneet aseistusta, jota he ovat esitelleet jo aiemmin. Teknologia saattaa hyvin olla peräisin Iranista, joka on puolestaan saanut sen Venäjältä... mutta tiedättekö mikä maa aseistaa rapiat 70% kaikista maailman diktaattoreista? Osaatteko arvata? Sen nimi alkaa Yyllä.

Saudi-Arabia, kerrottuaan olevansa varma Iranin syyllisyydestä, teki rapiat kuusikymmentä hyökkäystä Jemeniin (joka on siis Saudi-Arabiasta etelään, kun taas Iran on Saudi-Arabiasta itään) rangaistukseksi öljynjalostamohyökkäyksestä. Ehkä hävittäjissä on huonot navigaattorit?

Huthien iskussa kuoli 0 ihmistä – mukaanlukien kaikki 0 siviiliä. Saudi-Arabia sen sijaan pitää huolen, että Jemenissä iskut kohdistuvat nimenomaan siviileihin.

Mutta Euroopan johtajat haluavat patistaa Irania neuvottelupöytään Yhdysvaltojen kanssa, "jotta homma ei lähtisi käsistä". Ydinenergian käytöstä Iranilla on voimassaoleva sopimus kaikkien kanssa – paitsi Yhdysvaltojen, joka irtautui siitä tekaistun verukkeen nojalla.

Vastikään julkaistiin viralliset luvut Yhdysvaltojen tuottamista kuolemista Irakissa, Afganistanissa ja Pakistanissa (moniko tietää USSAn pommittelevan myös Pakistania sangen taajaan?). Luku on noin puoli miljoonaa, joista luonnollisestikin siviilejä yli 90%. Ja tämä on siis virallinen luku, jota yleensä on tapana ruuvata reilusti alaspäin.

Mutta Euroopan johtajat ovat huolissaan Iranin "aggressiosta", josta ei ole osoitettavissa kerrassaan mitään konkreettista todistetta.

Anskumäkerron vähän lisää: Yhdysvaltojen ja Euroopan loputon hyökkäyspolitiikka siellä sun täällä on johtanut siihen, että altavastaajien on pitänyt kehittää puolustukseen soveltuvaa aseistusta. Näin he ovat tehneet, ja tilanne on kääntynyt siihen, että YhdysEuroopan Neuvostoliitto ei kykene torjumaan noita uusia aseita. Ne eivät edes tiedä mitä tapahtui ja kenen toimesta.

Kun huthit iskun jälkeen kertoivat lopettavansa hyökkäykset, ja toivovansa rauhanneuvotteluja, Saudit tekivät niin kuin länsiliittoutuman maat ovat ottaneet tavakseen tehdä: hyökkäsi siviilikohteisiin. Joten odotettavissa on, että Saudi-Arabiaan kohdistuu jälleen hyökkäyksiä, jotka osuvat sinne missä sattuu – eli lompakkoon. Ei siviileihin, vaan öljyyn.

...Eipä sikäli, öljyhän on koko dominanssinsa ajan ollut ylihinnoiteltua litkua, jonka saatavuuteen ei pari öljynjalostamoiskua vaikuta millään lailla – vaikka toisin väitetään. Mutta sodissahan on meedioitten mukaan aina kyse imagoista, joiden kolhut aiheuttavat paaa.aaaljon isompaa porua kuin oikeat kuolemat.

Ei kommentteja: