2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 22. helmikuuta 2019

"Kommentointi on päättynyt." Taas.

Koskapa totuusministeriön ilmastovalehtelun kiitolaukkaa ei lähimainkaan kaikki lukijat jaksa sulattaa, on kyseinen virasto jälleen laittanut keskustelulle pisteen ja lapun luukulle.

Muutama tilastokikkailun sumeuttama siellä ennen kommentoinnin sulkemista edelleen on jaksanut soraääninä vaahdota "kiistämättömästä Tieteestä", ja siitä miten ihmiset nyt vaan ainakin Suomesta pitää verottaa hengiltä, jotta maailma pelastuu. Koska kaikkeen toimivin ratkaisuhan on aina ja nimenomaan verotus. Myös mielikuvituslämpenemiseen. Tokkopa maailmassa on konsaan ratkaistu yhtään ongelmaa ilman verokikkailua?

Eli mistäkö tällä kertaa jauhaa toimittaja? Autoilun vielä nykyistäkin hillittömämmästä verotuksesta hekumoi hän.
Polttoaineveron korotukset ovat osa liikenteen verojen mylläystä, jolla tuupataan suomalaisia vaihtamaan bensa- ja dieselautot vähäpäästöisempiin.
Ruuhka-aika pyöräkaistalla. Talvi-ajan kuvaa en onnistunut jäljittämään, mutta tungosta silloinkin varmaan riittää...
Vuoden 2025 tienoilla tilanteen pitäisi helpottaa selvästi.
Huomattakoon konditionaali: enää rapiat puoli vuosikymmentä, niin tilanteen pitäisi helpottaa, ja vieläpä selvästi. Minkä tilanteen? Mikä tilanne helpottaa sillä, että autoiluun ei enää ole varaa juuri kellään – eikä juuri mihinkään muuhunkaan, koskapa kyseinen mylläys rikkoo koko yhteiskunnan muutenkin?
Tuohon mennessä autotehtaat kykenevät suoltamaan tuotantolinjoiltaan laajan malliston sähköautoja. Noihin aikoihin sähköauton arvioidaan halpenevan polttomoottoriauton tasolle.
Arvioidaan? Halpenevan polttomoottoriauton tasolle? Mites tuo pakkaskestävyys? Pääseekö puolen vuosikymmenen kehityksen jälkeen kauemmas kuin naapurin pihaan yhdellä latauksella, jos mittari näyttää -25℃? Pitääkö siellä naapurissa ladata yön yli että pääsee takaisin?

Kuten kommentoijista valtaosa koitti toimittajallekin informoida: autoilu on sikamaisen kallista Suomessa (kuten myös sivumennen sanoen kaikki muutenkin – ja miksikö? Verotuksen takia). Uusiin autoihin ei juuri kellään ole varaa, mutta tässä ollaan vaihtamassa koko infra kerralla – mikä tunnetusti on tosi halpaa touhua.

UMTS, eikös sekin ollut lähes ilmainen – ja ennen kaikkea hyödykäs? Ja kun antenniverkko myytiin ulkomaille, niin halvaksihan sekin tuli? Ja kun subventoidaan kannattamattomia – ulkomailta toki tilattuja – tuuli'puistoja'...

Kyy-yllä, huokeutta löytyy ja hinta/laatu-suhde on sen mukainen. Kun vielä joka lehtijutussa parjataan sitä maata, josta tilattiin ydinreaktori, niin... Tämä suunnitelmahan vaikuttaa tosi toimivalta! Onneksi myös raaka-aineet ja sähköverkko (ja pankit!) ovat valtaosin ulkomaisessa omistuksessa nykyään – ei kyllä tule enää mitään mieleen mikä mitenkään voisi mennä pieleen. 👍👌👏💋💩🙈🙉🙊🙏👪👮👭👬👳👰👅👀✊👊
Vety- ja kaasuautojakin lienee saatavilla rutkasti nykyistä enemmän.
Lienee? Hirmu varmalla pohjalla on tämä fantasia. Lienee, arvioidaan, pitäisi. Paljonko on "rutkasti"?
EU:n autovalmistajille asettamat päästömääräykset ovat kiristyneet entisestään, joten polttomoottoriautojen ominaispäästöt ovat pienentyneet.
Niin. Ihan ilman kaasuja ja töpseliautoja. Vaan mikäpä EUn kiristäjille riittäisi?
Uusiutuvia biopolttoaineita on saatu markkinoille selvästi nykyistä enemmän.
Niitäkö, joiden vuoksi ruokaviljelyn pinta-alaa pienennetään? Tämä varmasti lohduttaa niitä, jotka keventävät ruokavaliotaan pakkastensyömien satojen kannustamina kohti täyspaastoa sekä perinneruoka pettuleivän pariin.
Joukkoliikenneyhteyksiä on toivottavasti parannettu nykyisestä ja erilaiset kyytien jakamispalvelut ovat kenties arkipäivää.
Toivottavasti? Kenties? Kyllä on eksaktia suunnittelua meillä. Älkää nyt harppeihinne kompastuko noiden ympyröiden piirtelyssä.

Onko toimittaja koskaan käynyt maalla? Jos bussi tällä haavaa kulkee kerran päivässä viiden kilometrin kävelymatkan päästä, ja kimppakyytiläiset saavat ajella joitamiakin kymmeniä kilometrejä ylimääräistä jos moisiin erikoiskokeisiin haluavat revetä sen sijaan että haluaisivat vain perille ja takaisin, pitää verokikkailun revetä melkoiseen akrobatiaan.
Piinaavimmat vuodet liikenteen päästövähennyksissä osuvat seuraavaan kahteen vaalikauteen.
Sen jälkeen kuljetaan fillareilla. Ja spåralla vissiin. Umpihangessa juhannuksena. Ei ihme, että toimittaja otsikossaan pelkää autoilijoiden kostoa. Fiktiivisillä sääennusteilla kun täytyy joku päätylevy olla sentään olemassa – joskin tämä ilmastokultti alkaa muistuttaa mitä tahansa tuomiopäivän lahkoa, joka vain siirtää apokalypsyään sitä mukaa kuin ennusteet rähmälleen lakoavat.

null
19 vuotta sitten tiedettiin että lunta ei tule enää koskaan.

null
Ja sittemmin loputtomat poikkeukset ovat vahvistaneet säännön.


A view of the mysterious dragon aurora snapped in Iceland
Nämäkin ilmiöt lisääntyvät – mikä varmaan sekin on ihmisen aiheuttamaa. Kaikkea se hiilidioksidi aiheuttaakin – toisin kuin auringon aktiivisuuden vähenemisestä heikkenevä magneettikenttä, josta IPCC ei ole pukahtanut sanaakaan ikinä, ja joka siten ei voi olla Tiedettä.

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Juuri juttelin yhden ihan hyvän kaverin kanssa ja hekottelin tätä ilmastopaniikkia, joka ihmisiä vaivaa. Vai pitäisikö sanoa "riivaa"?

En muistanut että kaveri on puhdasoppinen Gaian seurakunnan jäsen. Hän kysyi että miksi minä en usko ilmastonmuutokseen. Vastasin, että onko kyseessä oikeasti uskon asia.

Ennen säälittiin kun Jehovat kulki ovelta ovelle käännyttämässä ihmisiä. Nykyisin joku Hesari korvaa Vartiotornin mutta kukaan ei sääli niitä ihmisiä, jotka sen sepustuksia tulkkaavat toisilleen tiukkailmeisinä.

kasbach kirjoitti...

Niinpä. Jos nämä riivatut suostuisivat pitämään uskontonsa omana asianaan, ja taikomaan hiilijalanjälkirituaalejaan omilla rahoillaan, ei tarvitsisi joka käänteessä osoitella miten heppoista höttöä suoltavat – vaan kun ei: Just Sun pitää kustantaa heidän ilmastoremonttinsa ynnä muut omatunnon kolotukset... Koska poliitikot ovat päättäneet Tieteen olevan Yksimielinen (mitä se toki onkin jos konsensusta haastavat yksinkertaisesti ignoroidaan) ja Muuttumaton (vaikka sitä pitääkin viilata ihan koko ajan kun todellisuus tuppaa hangoittelemaan vastaan).