2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Tervon credo

Luonnollisestikin hesarissa on sitten Tervolta tilattu kirjoitus:
"Ilmastonmuutosraportti pohjaa luonnontieteeseen, jota parempaa tietoa meillä ei ole. Tiede on kohottanut meidät pimeydestä ja taikauskon tyranniasta alustavasti kohti valoa ja järkeä."
Ilmastonmuutosraportti ei pohjaa luonnontieteeseen; se pohjaa tilastokikkailuun.
"Mutta kun maailman johtavat ilmastotutkijat ilmoittavat, että elämme tuhon partaalla, vastataan ilman minkäänlaista tieteellistä koulutusta"
Tervon tieteellinen koulutus on mikä? Tervo kirjoitti kansaan vetoavia juoppotarinoita ja sitten hän siirtyi telkkariin kertomaan vitsejä. Nyt hänen tieteellinen vaistonsa kertoo mikä on totta ja mikä ei.

Joko me seuraamme faktoja, tai me sävellämme niitä. Tervo kuuluu jälkimmäiseen joukkoon, cheerleader-osastolle. Hänellä ei yleisesti ottaen ole viime vuosina tuntunut olevan mitään käsitystä todellisuuden tolasta – ja vaikka en ole koskaan ainuttakaan Uutisvuotoa katsonut tai Tervon kirjaa lukenut, en voi välttyä Tervon kaikkitietävyydeltä, koska äänekkäimmät ovat eksponentiaalisesti äänekkäämpiä kuin ne, jotka yksinkertaisesti osoittavat mitä heidän mielestään kannattaisi katsoa.

Tervo on koko kansan Juice, jollainen aina tarvitsee olla. Semmoinen isäntämies, joka jorisee milloin mitäkin höpöjä, naurattaa ihmisiä – mutta vanhemmiten ryhtyy vakavaksi. Ja koska hän on ollut niin helvetisti äänessä koko ikänsä, ihmiset olettavat että hänellä täytyy olla jotain tosi painavaa asiaa.

Itse asiassa Tervo varmastikin salaa näkee itsensä Väinämöisenä. Juicekin näki. Ja Soinin Timo. Laitapa nuo kolme samaan tilaan ja yritä sokkona selvittää kuka on kuka. Onko Tervoa ja Soinia koskaan nähty samaan aikaan samassa tilassa?

Etymologisesti katsoenhan "väinämöinen" tarkoittaa joutomiestä – mitä nuo kolme kaikki ovat. Jokainen on luonut uransa jauhamalla paskaa. Meidän keskuudessamme on melkoinen määrä näitä, jotka oikeuttavat itsensä ihan vain leukojen louskuttamisella.

Mutta sanat ovatkin jonkin asteista magiaa, varsinkin englanninkielessä, jossa tavaaminen on sama sana kuin kirous. Ja niin, "kirous" lienee samaa juurta "kirjoittamisen" kanssa.

Sanoilla on valtaa. Niillä voidaan injektoida ihmisiin käytännössä mitä tahansa hallusinaatioita. Maailmankuva on hallusinaatio niin kauan kuin sitä ei ihan itse todenna. Se, mitä joku jostain asiasta sanoo, on hallusinaatio, kunnes olet itse todennut mikä asioiden todellinen laita on.

Ei kommentteja: