2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

lauantai 13. lokakuuta 2018

Mokan moka

YLE on tilannut tuulella käyvälle agendalleen kolumnin ajatushautomosta. Roope Mokka ylpeilee sillä, miten hän ja kaltaisensa ovat jo kymmenen vuotta ajaneet pontevasti kohti umpikujaa, jonka on synnyttänyt kuvitelma ihmisen kaikkivoipaisuudesta.

Ajatushautomot tuottavat maksettuja mielipiteitä, joiden ryydittämänä poliitikot voivat tehdä peruuttamattomia yhteiskunnallisia muutoksia. György Schwartzin Open Society on loistavimpana majakkana esimerkki siitä, miten vakaa yhteiskunta voidaan romuttaa pelkillä mielipiteillä... mutta palataan takaisin tämänpäiväiseen epistolaan.

Mokan kirjoituksessa on yksi lause, josta olen täysin samaa mieltä: "On masentavaa seurata tänään vilkkaana käytävää ilmastokeskustelua." Niin totta! 

Mokalle oli jo kymmenen vuotta sitten 
"aivan selvää mitä pitää tehdä. Tulisi laskea liikenteen, asumisen ja ruoan päästöjä. Liikkua sähköllä, julkisilla, lihasvoimalla ja yhdessä, lentää vähemmän. Asua niin, että liikennettä tarvitaan vähemmän, ilman käyttämättöminä lämmitettäviä neliöitä. Ja syödä enemmän kasviksia. Huomattavasti enemmän."
Siis: enemmän ja suurempia kaupunkeja. Ihmiset asumaan kommuuneihin, jotta jokainen neliö varmasti on käytössä koko ajan. Ja kasviksia, juuri niitä ruoka-aineksia joiden tuottaminen käyttää mahdollisimman paljon vettä, köyhdyttää maksimaalisesti maaperän ravinteikkuutta – ja aiheuttaa eroosiota. Puhumattakaan siitä, että peltojen tieltä pitää hakata metsää, eli "hiilinieluja". Saa tuuli sitten vapaana temmeltää läpi maiden ja mantujen. 

Ja luonnollisestikin ihmisten aika menee syömiseen, koska rehujen pupeltamisesta saa tarpeeksi ravinteita vain jos keskittyy siihen kokopäiväisesti.
"Olimme erityisen mehuissamme Suomen todellisesta voimannäytöstä suurten kansanjoukkojen käyttäytymismuutoksessa, eli Pohjois-Karjala-projektista. Projekti muutti sekä ruokatavat, että sai ihmiset harrastamaan liikuntaa."
Tämän käytösmuokkausprojektin ansiosta ihmiset kuolevat raihnaisempina kuin koskaan, mutta kituvat pidempään – mikä on ilmeisesti kovinkin mehustuttava saavutus. Ylivoimaisesti yleisin kuolinsyy läntisessä maailmassa on hoitovirhe – tai oikeammin virheiden ketju, joka vie ensin toimintakyvyn, sumentaa aivot, ja tekee meistä lopulta huonekasveja – tulos johon ilmeisesti pyritään joka saralla.

Pääasia, että joku säätelee kaikkien elämää pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Vihreiden ja islamin toimintatavat ovat perin yhteneväiset – kunnes jälkimmäinen saa tarpeeksi jalansijaa, ja sen jalansijan raivanneet löytävät itsensä saunan takaa. Diktatuurien – etabloitumisen jälkeen – ensimmäiset uhrit ovat aina sen innokkaimmat ajajat, koska heihin ei voi kukaan luottaa – koska heille tärkeintä on mielistellä laumanjohtajaa, kuka se sitten milloinkin sattuu olemaan.

Ikävä sanoa, mutta määrätietoisesti edennyt kansanjoukkojen käyttäytymismalleja myllännyt ohjelma alkaa olla niillä rajoilla, jossa politiikasta tulee silkkaa demokratiaa – eli siis joukkojen valtaa – ja siinä tuppaa tulemaan aika rumaa jälkeä.

Vaan pyrkyrithän eivät historiasta mitään opi. Koska pyrkyrin maailma pyörii pyrkyrin itsensä ympärillä, hän mentaaliakrobatiallaan onnistuu aina sokeuttamaan itsensä sille, että pyrkyriksi pyrkyrin paikalle on tunkua leipäjonon perälle saakka.

Ei kommentteja: