2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Jeesusteipillä keuhkot kuntoon

Kun ilmastointiskientologit eivät osaa käyttää hakukoneita ("Näyttäkää denialistit edes yksi niistä teidän vaihtoehtoisista faktoista!" he parkuvat), upotan tähän helposti omaksuttavan audiovisuaalisen luennon (ei tarvii edes sivuja käännellä!), jossa rautalangasta väännetään millaista valtamerta nämä maailman valtiaat äyskärillä kuvittelevat hallitsevansa:

Joku toinen samaiseen aihepiiriin perehtynyt (jonka nimeä en nyt tähän hätään muista, mutta voin kyllä kaivella muistilokeroita jos joku hänen luentonsa haluaa katsoa) esitti analogian, josta nyt pläjäytän oman versioni: ajattele joku vapaavalintainen tuomiokirkko [domkyrka eli doom church], ja kuvittele sen tilavuus suhteellisesti representoimaan maapallon ilmakehää. Raapaise kuvitteellinen tulitikku tuon pompöösin pömpelin sisällä, ja puhalla liekki saman tien sammuksiin. Tadaa! Olet juuri demonstroinut ihmiskunnan vaikutuksen maapallon ilmastoon.

Tjaa-a, voisikohan tähän ilmastohuijaukseen törsätyt biljoonat käyttää joihinkin ihan todellisiin remppakohteisiin? Tuleeko yhtään reaalimaailman ongelmaa mieleen, sellaista joka rahoituksen puutteesta viruu kuolemankielissä? Vai annetaanko mennä kun kerran alamäki on?

...Ja voisiko olla (tiedän, tää rupee oleen jo siis niin törkeetä rienausta) että tämäkään hulabaloo ei ole ihan ainoa Tieteen nimissä tehty törkeä kavallus? Ihan jos rehellisesti ajatellaan? Tuleeko mieleen yhtään asiaa, josta ollaan niin äänekkäästi yhtä mieltä, että se tuntuu lähes pakonomaiselta älämölöltä? Jotain sellaista "Mutta eikös tämä nyt ole ihan päivänselvää että jo kansakoulussa sanottiin ja asiantuntijat on täysin yksimielisiä?!" -tyyppistä juttua, josta yllättävän moni kuitenkin tuntuu olevan eriävää mieltä – ja ihan faktojakin haluaisivat nämä denialistipakanat esitellä jos sellaisia suvaittaisiin ihan omin silmin vilkaista?

Vaan tottahan on se, että aasin voi kyllä viedä kirjastoon, mutta jos tiedonjanon on korvannut juovuttava moraaliposeeraus... No, onneksi kirjastotkin alkaa olla yhä enemmän elämyskeskuksia; ei tarvii lukee jos ei jaksa. Voi vaan kokee fiiliksii, ja heittää jonku raivoperformanssin jos joku tulee loukanneeks mun ihmisoikeuksii kyseenalaistamalla mun mielipidetieteitä, joita tukee yliopistot ja julkkikset koko niitten asiantuntemus-auktoriteetilla. Et älä tuu mulle päteen kaikemmaailman päättelyillä ja logiikoilla jos niitä ei oo pääkirjotuksilla siunattu.

Ei kommentteja: