2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 22. toukokuuta 2017

Ilmastoroudarit

Tässäpä tehosekoitetaan kaksi misinformaation sakoallasta yhteen kerralla (tai kolme, koskapa muukalaisinvaasio luonnollisestikin niputetaan myös mukaan):
"Julma jihadistijärjestö Isis ja sen niin sanottu kalifaatti eivät olisi koskaan syntyneet Lähi-itään ilman ilmastonmuutoksen vaikutusta,"
...ja kun lähtökohta on tuplasti pielessä, saadaan suorastaan kvanttilegendaa aikaiseksi. Ilmastonmuutos aiheuttaa terrorismia, sekä "pakolaisuutta" – ja ilmastonmuutoksella toki tarkoitetaan oikeaoppisesti lämpenemistä, vaikka sitä ei ole pariin vuosikymmeneen tapahtunut (mutta viilenemistä on). 

Myöskin sivuutetaan petrodollarin katalyyttinen vaikutus lähes kaikkeen mitä Lähi-Idässä tapahtuu. Mutta tärkeintähän onkin saada "viesti" läpi – narratiivin oikeellisuudella ei ole aikoihin ollut mitään merkitystä.
Jos haluaisi olla huolissaan oikeista asioista, voisi aloittaa vaikkapa tästä... Mutta toisaalta ammattialarmistien tuohon ei kannatakaan kiinnittää mitään huomiota; kehittäisivät vain joitain älyvapaita teorioita siitä, miksi tämä on sun syy, ja hirmu hyvät suunnitelmat miten asia korjataan jälleen uudella verolla, ja tuhoamalla infrastruktuuria vielä vähän lisää.
Koskapa en Suomen mediaa juuri seuraa – juurikin tuon jatkuvan harhaisen horinan takia – en tiedä nostettiinko männäpäivinä otsikoihin "jyväkatastrofia", jossa Norjassa sijaitseva "tuomiopäivänholvi" (jolta Wikileaksin viimeisin vuoto pölli ensimmäisen teaserikuvansa) oli ensimmäisten otsikoiden mukaan kärsinyt vesivahingosta, ja kaikki maailman katastrofin varalta varastoidut siemenet olivat tuhoutuneet...

...Paitsi etteivät olleet. Voisin kuvitella, että tuollainen fiktiivinen tuomiopäivän tarina olisi heti ollut Ylen ja Hesarin etusivulla ainakin, mutta ainakaan enää sitä löydy. 

Tarinahan lähti muuttumaan heti päivän mittaan: itse asiassa siemenet on ihan turvassa, mutta tosiaan sisäänkäynnin paikkeilla oli päässyt vettä sisään – joten megafonimedia kaivoi toisen pelotteen: ikirouta sulaa – koska ilmastonmuutos, luonnollisestikin.

Mutta kuten tässä todetaan (kursivointi minun):
“In my experience, there’s been water intrusion at the front of the tunnel every single year,” Cary Fowler, an American agriculturist who helped create the seed vault, told the magazine. Though he was not at the vault to observe the incident, he noted that “flooding” was probably not the most accurate word to describe what happened.
Eli että sitä vodaa nyt sattuu vähän joka kevät tihkumaan sinne tunnelin alkupäähän. Kun on kevät, katsokaas. Lumi tuppaa sulamaan keväisin, pohjoisempanakin.

Tiedonvälityksen motiivit alkavat olla melkoisen huolestuttavalla tolalla. En itse asiassa suoralta kädeltä usko tätä "Afganistanissa kidnapattiin suomalainen nainen" -juttua, joka ajoittuu jotenkin passelisti siirtolaisten juoksuaikaan. 

Odotettavissa on journalismia aiheesta: "Siinä sen näkee: ei voi lähettää ketään siirtolaisia takaisin kun siellä on niin rauhatonta", sen sijaan että otettaisiin vastakkainen näkökulma: "Kannattaako väkeä todella roudata tänne asti tekemään täsmälleen samaa mitä tekevät siellä?"

Ei kommentteja: