2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 15. syyskuuta 2020

"Tulee aikanaan kausi"

On helppo ennustaa tulevaa, jos se on täsmälleen samanlainen kuin menneisyyskin:

Koronavirustaudista tulee aikanaan kausiluonteinen, tutkijat ennustavat – Ennen laumasuojan kehittymistä tauti kiertää vuoden ympäri

Kausiflunssasta on tullut aikaa sitten kausiluonteinen. Siksi sitä kutsutaan kausiflunssaksi. Korona™ on kausiflunssa; siinä ei ole mitään uutta – mutta paniikkihan luonnollisestikin myy, joten kun vanhat asiat brändätään uudestaan, saadaan revittyä uusia hintoja vanhoista sörsseleistä.
Libanonilais-qatarilainen tutkijaryhmä esittää tiistaina julkaistussa tutkimuksessa, että Covid-19-taudista tulee todennäköisesti ajan myötä vain tiettyinä vuodenaikoina ihmisväestön keskuudessa esiintyvä tauti ainakin lauhkean ilmastovyöhykkeen maissa.
Näin sitä julkistellaan nollatutkimuksia, joiden "tulokset" levitellään kaikissa mahdollisissa meedioissa.
Tämä tapahtuisi tosin vasta sitten, kun väestölle on kehittynyt laumasuoja koronavirusta vastaan. Ennen sitä Covid-19-tauti tulee kiertämään väestössä jokaisena vuodenaikana.
Kaikki tämä tyhjien konseptien puhkuminen... Se, miten ihmiset eivät ole jo aikaa sitten nauraneet näitä ihmisiä pihalle, on suorastaan fascinoivaa seurattavaa. Siitä kai tämä kultti kicksinsä saa: miten ilmiselviä valheiden pitää olla ennen kuin ne lakkaavat menemästä läpi väestöön, joka konformisteina tyytyy kaikkeen mitä ylhäältä ojennetaan? Ja jos joskus kriittinen massa sattuu hieman heräilemään peräti... Miten helposti vanhat valheet saa kuitattua uusilla?

Luulisi sen vähitellen käyvän tylsäksi, mutta tylsyyttä varmaan lievittää pääomien yhä yltyvän kymin virtaus omiin taskuihin. Kai. Ihmiskunta on vähän sellainen terraario, jota tulee vilkaisseeksi ohikulkeissaan, jos ei satu olemaan kiire tärkeämpiin harrastuksiin.

Ei kommentteja: