2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 26. elokuuta 2020

Juuri mitään, ainakaan ilman

Tästähän ei mitenkään voi vedellä johtopäätöksiä:

Espanjan maski­pakko on Euroopan tiukimpia, mutta se ei estänyt epidemian toista aaltoa

Tuossa otsikossa on toki vähintään kolme oletusvirhettä, mutta jopa tämän hysterianarratiivin sisällä pitäisi kyetä näkemään, että maskeista ei ole mitään hyötyä. Katsotaanpa josko joku olisi polkaissut tyhjästä jonkin tekosyyn:
Espanjaa katsomalla voi sanoa luotettavasti ainakin sen, että maskipakolla ei estetä toista aaltoa.
Oho? Ettäkö ihan tosiasioita myönnetään? Vaikea uskoa, mutta jatketaan:
Maskien varsinaisesta tehosta ei Espanjan tilanteen perusteella kuitenkaan voi päätellä ”juuri mitään, ainakaan ilman paljon tarkempia tietoja”, kuten esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen asian muotoilee.
Jahans. Peruutellaan. Terrorin ja Hysterian laitokselta on vaihteeksi tämä Salminen äänessä. Muut kymmenet johtajat ovat opettelemassa omia repliikkejään niihin slotteihin, joissa he kukin pääsevät vuorostaan valokeilaan horisemaan perättömiä – jossain siellä HUSsin ylifarmakologien ja huuhaa-Knuutin lomassa.
Suurin syy on se, että valtaosa koronavirustartunnoista tapahtuu nykytiedon valossa paikoissa, joissa maskeja ei käytetä: kotona perhepiirissä, ystävien seurassa, töissä. Ei siis kauppareissulla tai rannalla. Näihin tartuntoihin maskeilla ei ole vaikutusta, vaikka ne olisivat sataprosenttisen tehokkaita.
Heh heh. Eli nuo pelvoittavat lähimmäiset, heitä kavahtakaamme. Sehän toimi Neuvostoliitossakin eri vinhasti. Ja DDR:ssä. Positiivisia (sic!) esimerkkejä olisi tarjota myriadeja määriä, mutta palataanpa takaisin tämänkertaisen iltasadun faabeliin:
Tartuntamäärään vaikuttaa pandemiatilanteessa valtava määrä asioita yhdellä kertaa, ja esimerkiksi matkustelulla ja yhteiskunnan rakenteilla voi olla merkittävä vaikutus yksittäisen alueen tilanteeseen. Oli maskipakolla siis vaikutusta tai ei, se luultavasti hukkuu tilastoissa muiden tekijöiden alle.
Näinpä näinpä. Kaikenlaista vektoria on havaittavissa taas – mutta flunssaoireita aiheuttaa vain ja ainoastaan ninjavirus, joka on niin vikkelä että sitä ei ole edes saatu ikinä todennettua. Hienoa spekuleerausta jälleen Mikalta – joka onkin tässä viikkojen saatteessa harjaantunut melkoiseksi kertojaneroksi.
Maskien tehon selvittäminen tieteellisen tarkasti taas on käytännössä mahdotonta keskellä pandemia-arkea
Se on selvitetty moneen kertaan useamman vuosikymmenen ajan, mutta Mika ei ilmeisesti osaa lukea. Hän mieluummin aukoo päätään päivästä ja viikosta toiseen saman taikauskon vallassa.
Salmisen mukaan pitäisi tehdä satunnaistettu tutkimus, jossa toisilla on maski ja toisilla ei.
”Se ei taas ole eettisesti kestävää, jos ajatellaan maskista olevan hyötyä.”
Salminen on pesunkestävä idiootti. Jos "viruksen" koko on reippaasti pienempi kuin maskin aukot, maski ei pidä "viruksia". Tämä on moneen, moneen ihan kaikilla sormilla laskettu – ja todettu faktaksi empiirisellä – toistettavalla! – tutkimuksella, jollaista joskus on kutsuttu tieteeksi. Mutta Mika haluaa välttämättä satunnaistetun "tutkimuksen", jossa ei katsota maskeja vaan niiden kantajia. Ehkä ihan ovensuukysely ajaisi asian?
Toisin sanoen ketään ei voi tieteen nimissä pakottaa tartuntatilanteeseen ilman maskia.
Tieteen nimissä ketään ei voi pakottaa käyttämään maskia. Se nimittäin on ihan aikuisten tieteellisesti todistettu haitalliseksi. Tätähän Mika ei voi tietää koska ei osaa lukea.
Maskeista voidaan siis sanoa lähinnä, että todennäköisyys, että ne estävät tartuntoja, on suurempi kuin todennäköisyys, että niistä on haittaa.
Miten? MILLÄ ILVEELLÄ tämä koronatoimittaja oikein onnistuu hirttämään itsensä tuohon johtopäätökseen? Millä? Eikö hänkään ymmärrä sanojen merkityksiä ol-len-kaan? 

Tämän todella, todella valikoivan sokeuden seuraaminen on niin pyörryttävää seurattavaa että meinaa pakki mennä vallan nurin joka kerta. Lukemattomia kertoja päivässä aivan typerryttäviä mielipidekirjoituksia asioista, joista olisi ihan objektiivista faktaa olemassa tolkuttomia määriä – mut juu ei, me tykätään tehdä omat säännöt, ja pakottaa kaikki ihmiset leikkimään meidän cosplayta. 

Pim! Sä olet nyt vankina omassa kodissas... öö... kaks viikkoo joka tarkottaa emmätiä jotain kuukausia tai ehkä vuosia. Sä et saa koskee mihinkään, ja sun pitää hinkata alkoholia käsiin koko ajan, ja jos joku tulee jalkakäytävällä vastaan ni sun pitää mennä ajotielle...
Havainnekuvassa näemme, miten lokki tartuttaa Certificate-of-Vaccination-IDentification-1984 -flunssan vastuuttomasti aalloissa plutaavaan miesoletettuun. Mutta onneksi tyypillä on maski.

Ei kommentteja: