2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 13. elokuuta 2020

Ettei väärä mielikuva leviäisi

Heh heh: edes joku jossain kykenee näkemään jotain olevan pielessä kaiken tämän koronahysterisoinnin keskellä:

Viraston suositus: ”Maskeja käytettävä myös videoneuvotteluissa”

Tämä kaikin puolin pelkästään haitallinen kuonokoppaprotokolla ylipäätään heikentää siis tunnetusti elimistön happisaturaatiota, mikä se taas petaa sairastumiselle oivat olosuhteet – ja kaikki tämä pelleily on silkkaa politiikkaa, joka se taas ei koskaan perustu sille mille sen väitetään perustuvan.

Kasvomaskeilla toivotaan ehkäistävän tai edes hidastettavan koronaviruksen leviämistä.

Tätähän ne eivät tee; kuonokopat ovat yhtä tehokkaita kuin katiskat hyttyspyydyksinä. Ne tosin keräävät mikrobeja, joten jos halutaan olla huolissaan kosketusleviämisestä, niin missä hysteria tämän suhteen viipyy?

Niiden arvellaan olevan tarpeellisia etenkin julkisissa liikennevälineissä, joissa turvavälien säilyttäminen on usein täysin mahdotonta.

Turvaväli-konseptihan ei sekään perustu kerrassaan millekään. Kuten havainnollisesti on osoitettu, aivastus (eli nk. "paha henki") kulkeutuu hiukan paljon kauemmas kuin kaksi metriä, ja aerosolit leijailevat miten sattuvat leijailemaan.

Jopa paketissa kerrotaan, että tämä ei suojaa ketään miltään. Mutta se on varmaan vain sellaista mainospuhetta?
Yhtäältä: virusten olemassaoloahan ei ole koskaan todennettu, eikä varsinkaan sitä, että ne aiheuttaisivat mitään. 

Haitallisten maskien ja hyödyttömien turvavälien pitäminen on siis täydellisen tarpeetonta touhua – paitsi  jos halutaan kyykyttää ihmisiä.

The Hill kirjoittaa, että ainakin yhdessä Wisconsinin osavaltion virastoista maskisuositus on viety varsin äärimmäisille rajoille. Luonnonvarojen käytöstä vastaava DNR (Department of Natural Resources) suosittelee kasvomaskien käyttöä myös videokokouksissa. Näin siitä huolimatta, että koronavirustartunnan saaminen nettiyhteyden kautta ei kerta kaikkiaan ole mahdollista.

Itse asiassa koko pöpö on täysin virtuaalinen, joten sen "saaminen" on mahdollista vain ja ainoastaan meedioitse – esimerkiksi pitämällä kuonokoppaa silloin, kun siitä ei edes virologian alati muuttuvien sääntöjen mukaan ole mitään hyötyä.

DNR:n tiedottaja yritti selittää asiaa parhain päin: ”Käyttämällä maskeja videokeskusteluissa yleisön kanssa annamme silminnähtävän muistutuksen asiasta. On myös mahdollista, että muuten videoneuvotteluista otetuilla kuvakaappauksilla levitettäisiin väärää mielikuvaa, että osavaltion työntekijät eivät noudata kuvernöörin määräämää maskipakkoa.”

Niin. Kuten nykyään kaikessa, olennaista on se, miltä mikäkin touhu näyttää. Ja kun riittävän pitkään on poseerailtu, on kerkeimpien hyvesignaloijien mahdoton enää erottaa milloin on hypätty parodiahorisontin tuolle puolen.

Ei kommentteja: