2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Kaupunkitoimittaja on käynyt mökillä

Nämä jaksavat. Idiotismi ei lopu:

Koronavirusta vastaan taisteltiin, mutta seuraavan kriisin torjunta on hössötystä ja piiperrystä

Koronavirusta™ vastaan ei "taisteltu". Uudelleennimetyn kausiflunssan varjolla romautettiin koko maailman talous. 

Tämä oli mahdollista, koska ihmiset eivät enää kykene ajattelemaan. He askartelevat mielikuvitus-skenaarioita, ja esittelevät näitä paperimassahäkkyröitä luokan edessä muiden arvaillessa, mitä mikäkin pallura on esittävinään.
Ehkä juuri nyt etenevä pandemia on helpompi hahmottaa kuin vähitellen tapahtuva ilmastonmuutos.
...veikkaa Parikan Valtteri. Kaupunkitoimittaja on ollut ensimmäisen kerran elämässään maalla, joten hän on tohkeissaan. Tämän tohkeisuuden on mahdollistanut koronakriizi™, jonka takia Valtsu on ollut mökillä etätöissä.

Miksi kaupunkitoimittaja on postitettu maalle, vaikka kaikkien piti meedioston mielestä pysyä kotona, ei selviä juuri tästä jutusta. Mutta kaupunkitoimittajan viherpesty logiikka selviää kyllä.
Heräilevän luonnon keskellä oli kerrankin aikaa miettiä, mitä ihmettä maailmassa oikein tapahtuu.
Valtteri ei kuitenkaan tehnyt näin, vaan jatkoi annettujen mallien liimailua:
Suurimmalle osalle sopi, että lomalennot tehtiin mahdottomiksi, kaljalle ei päässyt ja joka välissä pitää pestä kädet.
Valtteri tuntee suurimman osan Suomen ihmisistä henkilökohtaisesti, mikä on vaikuttavaa – ja antaa valtuudet tulkita koko kansan tuntemukset ainakin näistä kolmesta asiasta, jotka eivät ole alkuunkaan olennaisimmasta päästä (varsinkaan tuo neuroosiksi luettava lutraaminen).
Jopa Uudenmaan rajoille asettuneet poliisivoimat olivat täysin ymmärrettävä toimenpide.
Tällaistahan Israelissakin harrastetaan itse asiassa koko ajan! Geneettisesti huonompina pidetyt palestiinalaiset eivät pääse levittämään palestiinalaisuuttaan viraalisti – mikä toimii muuten hyvin, mutta aina välillä pitää pommittaa niitä palestiinalaisia kun niillä on tapana ampua ohjuksia jotka eivät koskaan osu mihinkään ja joita ei kukaan koskaan näe. Valtteri odottaa vissiin malttamattomana milloin Suomessakin pommitetaan vähemmät ihmiset aisoihin.
Joka ikinen suomalainen janosi tutkittua faktatietoa virustilanteesta, huuhaalle viitattiin kintaalla.
Khm. Tätä kutsutaan hybrikseksi. Hybriksen uhri katsoo maailmaa, ja näkee sen täysin erilaisena kuin mitä se on. Hybriksen uhri ei kykene katsomaan asioita sellaisinaan, koska hän on psykoosissa. Hänen persoonansa on murtunut ulkoisen paineen alla niin, että hän ei enää kykene erottamaan egoaan laumansa dogmeista. Hänen näkökenttänsä on täynnä sokeita pisteitä, joita ei tietoisesti tule haastettua: näiden sokeiden pisteiden silkka olemassaolo on mahdoton ajatus.
Oikeastaan ainoa asia, mistä napistiin, oli se, että olisi pitänyt toimia vielä nopeammin ja tehokkaammin. Viruskriisin ennaltaehkäisyä peräänkuulutettiin.
Meediassa, kyllä. Ja kun meediassa jauhetaan harhaisia kuvitelmia päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen, myös normaalit ihmiset alkavat vähitellen taipua.
Tämä kaikki sai minut pohtimaan sitä, miksei vielä suurempaan kriisiin suhtauduta samalla vakavuudella. Maailman tiedeyhteisö on nimittäin harvinaisen yksimielinen siitä, että ilmastonmuutos™ on ihmiskunnalle valtava katastrofi.
Harvinaisen yksimielinen? Huomaatte varmaan missä kaikukammiossa Valtsu elelee. Hän ei kertakaikkiaan kykene ajattelemaan. Hän fantasioi, miten maailmassa on vain yksi ääni, ja se sattuu olemaan juuri se, joka hänen mielestään on tosi. Hän luulee muodostaneensa mielipiteensä faktisen kokonaiskuvan mukaan – eikä hänen mieleensä edes juolahda, että tuon poliittis-ekonomisilla sloganeilla sanellun faabelin kerronnasta on rajattu ulos lähestulkoon kaikki mahdollinen.
Säteilyä puskee läpi enemmän kuin mitä nykyinen hysteriasukupolvi on koskaan kokenut – ja tämä säteily vaikuttaa suoraan ja välittömästi vaikkapa ajatteluun, hormoneihin, tunteisiin; kaikkeen. Nämä(kin) asiat tapahtuvat sykleissä, joista toiset on pidempiä ja toiset lyhyempiä. Tämä asia tuntuu nykytieteelle olevan mahdoton konsepti ymmärtää.
Ilmastonmuutokseen voisi ehtiä vielä vaikuttamaan ennen kuin kaikkien ennustama painajainen on jo päällä. Mullistuksista on varoitettu kyllästymiseen asti.
Älä?
Kukaan ei voi ainakaan väittää, että lajikato, tulvat, polttavat helteet ja ilmastopakolaiset ovat tulossa yllätyksenä.
Mmhmm? Älä unohda ennätyspakkasia ja -hankia sekä melonin kokoisia rakeita – niin kuin aktiivisesti unohdat magneettikentän heikentymisestä johtuvan ilmakehän altistumisen gamma- ynnä muulle säteilylle. Älä missään nimessä hetkeäkään funtsi sitä, voisiko tässä olla mitään syklistä – koska ihminen on jumala. Sinäkin olet! Kuka vaan voi olla jumala jos vaan riittävästi toivoo?
En ihan ymmärrä, miksi samaan aikaan ilmastonmuutokseen varautuminen on ”hössötystä” ja ”piiperrystä”, mutta koronaviruksen torjuminen on ehdottoman tärkeää ja fiksua.
Itse en oikein jaksaisi ymmärtää sitä, että kumpaakaan näistä fantasiatarinoista käsitellään missään muualla kuin fanzine-lehdistössä. Larppaukset täyttävät isoimmat platinaturbomeediat samalla kuin IRL-tapahtumat hukkuvat johonkin putkinäön katveeseen.
Nähdäkseni ilmastonmuutosta pitäisi torjua samalla tavalla kuin koronaa.
Natsitoimilla? Ei huolta, niin sen suhteen on koko ajan toimittu.
Kansalaisten on nyt johdateltava vallanpitäjiä jämäkämpiin valintoihin.
Valtteri haluaa, että ihmiset ryhtyvät ponnekkaammin anelemaan itsensä alistamista; että isimammafasismilla pistetään luu kurkkuun kaikille väkisin – niin että me nautitaan siitä!
Ehkä silloin sukupolvet minunkin jälkeeni näkevät, miten kevät saapuu Suomeen.
Piikkilangan takaa. Vapaaehtoisesti.

Ei kommentteja: