2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Isimammavaltion kotiväkivallan laakerointia

Tämä galluppi koittaa pönkittää jotain:

Kysely: Valtaosa kansasta uskoo asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen

Miten ihmeessä tähän tulokseen on päädytty? "Asiantuntijat" ovat tuhonneet koko maapallon talouden täydellisen ääliömäisillä veikkailuilla, jotka eivät perustu kerrassaan mihinkään (ja tällä amokilla tappaneet erityisesti vanhusväestöä berserkin vallassa) – mutta "valtaosa kansasta" kuvittelee, että näille palikkatestaajille pitäisi antaa jatkossa vielä lisää valtaa
Sitran kyselystä käy lisäksi ilmi, että luottamus tasavallan presidenttiin on kasvanut entisestään koronakevään aikana.
On helppo luottaa edessäistujaan, jolla ei ole aikoihin ollut mitään todellista valtaa. Ympäripyöreät lausunnot joutavista asioista tunnetusti herättävät luottamusta – mikä lavertelee juurikin siitä, miten ideologioilla on mahdollista rapauttaa yhteiskunnan koheesio ottamatta varsinaisesti kantaa mihinkään. Kaikkihan meistä on moraalisempia kuin kaikki muut.
Fasismi on ihmisten loputonta mikromanagerointia: Pese kädet näin! Pidä tasan kaksi metriä etäisyyttä kaikkiin muihin maailman ihmisiin joka sekunti! Peitä hengitystiet, jotta aivot eivät saa happea! Alistu! Kyylää! Alistu!
54 prosenttia uskoo myös, että yhteiskuntaryhmien väliset jännitteet ja ristiriidat taloudellisissa ja sosiaalisissa kysymyksissä lisääntyvät.
Yli puolet on sentään tuon verran hereillä? Hienoa. Vielä kun loputkin havahtuisivat todellisuuteen, niin sille olisi tehtävissäkin jotain.
42 prosenttia vastanneista uskoo, että koronan vuoksi kansalaisten seuranta ja valvonta lisääntyy myös kriisin jälkeen.
Khm: "koronan vuoksi"? Olen ehkä joskus tullut maininneeksi, että korona™ on veruke kansalaisten kyyläämisen lisäämiseksi. Valtion hallintainstrumenteilla tuppaa olemaan sellainen taipumus, että seurantaa ja valvontaa lisätään niin kauan kuin kansalaiset jatkavat nukkumistaan. 

Oikeudet viedään vähä vähältä pois – vaikka näillä fasisteilla ei siihen minkäänlaista oikeutusta olekaan. Oikeuksia ei annetta eikä oteta, ne vain ovat – ja kaikki toisia ihmisiä rajoittava tai vahingoittava toiminta on rikollista (ei lakikirjoissa, vaan ihan vaan jokaisen inherentissä moraalissa – jota kaikki hallintoelimet rikkovat pelkästään olemalla olemassa). 

Tämä on ihmisluontoa: vallasta juopuvat haalivat loputtomasti valtaa, kun taas normaali ihminen ei kerta kaikkiaan jaksa vääntää joka asiasta koko ajan – ja siksi nämä psykopaatit menestyvät: he jurnuttavat joka käänteessä kaikesta – ja niin kauan kuin näitä mielipuolia siedetään, he jatkavat kaiken ympärilläolevan rikkomista (he kutsuvat tätä "rakentamiseksi").
37 prosenttia suomalaisista lisäisi vaikutusvaltaa asiantuntijoille, 33 prosenttia lisäisi tasavallan presidentin vaikutusvaltaa ja 28 prosenttia kansalaisten itsensä vaikutusvaltaa.
Vain 28% haluaisi itse päättää omista asioistaan? Omasta elämästään? 72% haluaa, että joku muu kertoo miten pitää elää? Miten pestään kädet ja montako kertaa päivässä? Kuinka pitkään tämä vaativa käsienhinkkausoperaatio kestää? Miten taajaan pitää olla käsidesipisteitä jotteivät ihmiset kuole todellisuusmyrkytykseen?

Isimammavaltio paimentaa näitä toiviomatkalaisia ihan sinne mihin haluaa, juuri niin kuin huvittaa. Koska näiltä ihmisiltä puuttuu oma tahto. He eivät ymmärrä olevansa autonomisia olentoja, joilla on kaikki oikeus toteuttaa oma potentiaalinsa niin kauan kuin suo muille saman oikeuden. 

Elämän ei tarvitsisi olla tuon monimutkaisempaa, mutta silti 37% toivoo, että joku ekspertti päättää muiden puolesta miten eletään. Huikeaa.
Hallitusinstituutioon luotti nyt erittäin paljon 13 prosenttia ja melko paljon 47 prosenttia suomalaisista siinä missä vastaavat luvut vuonna 2017 olivat viisi ja 30 prosenttia. Myös luottamus eduskuntaan ja mediaan näyttäisi kasvaneen.
Tietenkään tämä tutkimus ei voi olla väärässä? Kysymykset on olleet täysin vailla painotuksia – eivätkä suinkaan sellaisia, jotka johdattelevat vastaajat haluttuun suuntaan? Veronmaksajien rahoilla kustannettu Sitra ei ole lähtenyt rakentamaan illuusiota byrokratian luotettavuudesta – lauma-avuttomuuden pönkittämiseksi – kun oma toimeentulo riippuu siitä?

Ei kommentteja: