2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Ei tietenkään kaikkialla

Nimimerkki "Pääkirjoitus" (tällä kertaa ilmeisesti Porvoon suunnalta) haluaa, että haitallisiksi moneen kertaan osoitetut kuonokopat otetaan käyttöön – ja siis heikennetään ihmisten immuniteettia:

Pääkirjoitus: Maskit otettava palettiin mukaan

Hienoa. Ja tämä siis (tahallaan) väärin diagnosoidun – virheellisillä mallinnoksilla ja väärennetyllä tilastoinnilla paisutetun – kausiflunssan takia.

Katsotaanpa tässä kohtaa edes yhtä kuonokopista tehtyä tutkimusta (tulokset kuuden minuutin kävelystä maski naamalla):
Dyspnea variation was significantly higher with surgical mask (+5.6 vs. +4.6; P<0.001) and the difference was clinically relevant. 
Suomeksi: kuonokoppa vaikeuttaa hengitystä. Vaikeutunut hengitys ei ole hyvä asia. 

Liikunnasta maski naamalla kerrotaan toisessa tutkimuksessa:
The hypercapnic hypoxia may potentially increase acidic environment, cardiac overload, anaerobic metabolism and renal overload, which may substantially aggravate the underlying pathology of established chronic diseases.
Suomeksi: vaikeutunut hengitys petaa otollisen alustan kaikenlaiselle sairastelulle.

Ne "maskia suosittelevat" tutkimukset, joihin kovasti vedotaan, jankkaavat kuorossa: "no conclusive evidence". Jos aiheesta ei millään saada aikaiseksi selviä tuloksia, tulosten perusteella ei ole syytä vyöryttää fasismia. 

Maskit eivät suojaa ketään, mutta aiheuttavat sairastumista. ällä kerättynä rapiat neljäkymmentä tutkimusta aiheesta:
Ja jälleen siis yksi "päätoimittaja" haluaa tämän idioottimaisen kuonokopan kaikkien naamalle. Koska tieteellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa.
Suomalaiset lääkärit ja tartuntatautien asiantuntijat ovat viime päivinä ottaneet voimakkaasti kantaa maskisuosituksen puolesta tässä koronavirustilanteessa.
Niin. Tätä kutsutaan puoskaroinniksi.
Jopa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Mika Salminen sanoi Ylelle, että hengitysmaskien käyttöönottamista mietitään nyt aktiivisesti.
Tänään Terrorin ja Hysterian laitoksen päivän ekspertti on siis Mika Salminen. Terrorin ja Hysterian laitoksella on toki mietitty aktiivisesti jo pitkään, millä tämä puoskarointi saataisiin upotettua kansaan parhaiten.
Maski ei tietenkään olisi pakollinen kaikkialla,
Ei toki. Ei kaikkialla. Vielä. Eikä tällä suinkaan pedata pakollista rokotusta, jolle sillekään ei ole minkäänmoista tieteellistä perustetta, mutta josta tunnetusti on tooo.ooodella paljon haittaa. (Onneksi matskua tilataan vaikkapa firmasta, joka todistetusti aiheutti edellisen plandemonian [sikaflunssa] varjolla mm. narkolepsiaa täällä meillä, ja joka muutenkin on maksellut vähintään kymmenen miljardia korvauksia kaikenmoisista lääkerikoksista – koska luotettavuushan on melkein yhtä tärkeä asia kuin turvallisuus™.)
vaan sen käyttöä tulisi suositella niissä tilanteissa, joissa riittävän turvavälin pitäminen on mahdotonta.
"Riittävä turvaväli"hän ei ole yhtään mielivaltainen käsite. Jokainen aivoitse ajatteleva tietää, että kaksi metriä on heitetty ilmoille siksi, että se on helppo muistaa – mutta että se ei perustu kerrassaan mihinkään. Sekään.
Esimerkiksi jos porvoolaiset pendelöijät täyttävät taas elokuussa bussivuorot Helsingin suuntaan, olisi maski konkreettinen osoitus riskien ymmärtämisestä.
Jaha? Maskin tehtävänä on siis toimia "osoituksena riskien ymmärtämisestä". Jos joku tämän paniikkipornon suoltajista ensin ymmärtäisi mitä sana "riski" tarkoittaa – ja erityisesti mitä se ei tarkoita – voitaisiin jutella tuon maskin manifestoimasta fetissiluonteesta. Se osoittaa alistumista; tämä on sen varsinainen funktio.

Jos ilmassa olisi kovasti paljon pölyä, voisi maskien käyttöä perustella jollain. Mielikuvitusviruksille se ei tee mitään muuta kuin (jos siis virusteoriaa haluaa uskoa:) kerää mikrobeja ulkopinnalleen (paitsi ne harvat jotka sattuvat [toisin kuin useimmat] pysähtymään ja päätyvät siis takaisin elimistöön) – ja maskejahan näpelöidään ihan jatkuvasti, joten jos halutaan panikoida tämän ninjaviruksen siirtymisestä kosketuksen maagisella kinetiikalla... Ai niin, sitähän ei enää tehdä, koska vaikka ensin kuviteltiin että ninjavirus siirtyy kosketuksella, niin nykyään ei enää kuvitella niin – paitsi vähän kyllä kuvitellaan, koska ajatus on sopivasti takaraivolle siemennetty.

Vaikka tiede on kiveen kirjoitettua, se tuppaa hirmu fluidisti muuttumaan päivittäin. Ensin jotain, ja sitten todellakaan ei. Kunnes taas todellakin. Riippuu puhujan fiilareista – mutta kaikki ovat kuitenkin yksimielisiä, toki. Paitsi denialistit, jotka vihaavat Tiedettä™. Kyllä näille galileoille vielä näytetään, niin kuin Galileillekin näytettiin Oikean Tieteen voima. Koska Oikea Tiede vaatii väkivaltaa tuekseen, sillä väitteiden tosiksi osoittaminen on fyysisesti mahdotonta ilman pakkotoimia. Siis: fasismi on tiedettä.

Ei kommentteja: