2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Saman pellin alla

Samalla kun koko maailman ekonomia (suunnitellusti) marssii kohti hyperinflaatiota, ja varallisuus siirtyy vielä entistäkin harvempien taskuihin – pankeilla on piikki auki ilmaisen rahan jakamiseksi (korkoa vastaan toki; rahan ilmaisuus koskee vain konglomeraatteja, ei toki kansalaisia) – huomio luonnollisestikin kiinnitetään asiaan, joka on riittävän abstrakti ja näkymätön oikeuttaakseen minkä hyvänsä kerronnan:
Potilaita on hoidettu Kaletra-nimisellä HIV-lääkeyhdistelmällä, malarialääkkeenä tunnetulla klorokiinillä ja japanilaisella favipiravir-influenssalääkkeellä.
Kaikki noista on siis valmistettu viruksille, joista jokainen sitoutuu solu-DNAhan eri mekaniikoilla kuin korona. Vähän niin kuin pistäisi jäähdytinnestettä vaihteistoöljyksi: "Saman pellin alle ne menee".
Mikä lombardialainen erityispiirre vastaa kiinteästi wuhanilaista hengitystieödeemaa? Molemmissa paikoissa on ennätyksellisen paljon teollisuutta. Teollisuus tuppaa aiheuttamaan hengitysongelmia, mikä onkin Lombardiassa hyvin, hyvin yleinen kuolinsyy jo valmiiksi. Lisäksi alueella asuvat Euroopan vanhimmat ihmiset.

Ja mikä on teknologia, jota ei ole haittavaikutustensa puolesta testattu ollenkaan – koska tuloksia ei varsinaisesti haluta nähdä, koska tiedetään mitä ne näyttäisivät – jota rakennellaan tässä karanteeniolojen katveessa hyvin rivakasti vaikkapa kouluihin siellä sun täällä? "Oho, mulla on näköjään 5G yhtäkkiä." Siellä hiljalleen levittäytyy tämä rikollisen vahingollinen säteilytys samalla kun koko muu maailma on pysäytetty terveysväittämillä jotka eivät perustu mihinkään muuhun kuin sumutukseen.

Mistä se äskettäinen sardiiniliike sai nimensä? En tiedä kun ei todellakaan kiinnostanut, mutta siis... Ihmiset juuri nyt elävät kuin sardiinit purkissa – hermeettisesti insuloituina kaikesta. Kukaan ei lopultakaan tiedä mitä oman purkin ulkopuolella tapahtuu – ja valtavirtameediostohan sitä ei kerro.

Jos haluaisi kuvitella, miten Uusi Uljas Maailma rakentuu kun väestö hibernoi... Kuinkahan moni sitten laitumille päästyään jossain kohtaa miettii: "Hektinen, en ole nähnyt sitä satunnaista tuttua pitkään aikaan," ja kukaan ei varsinaisesti osaa kertoa mihin tämä joku on kadonnut – mutta koronaa veikataan, taisi kuolla siihen, vähän niin kuin se joku toinenkin josta myöskään ei ole kuulunut mitään, kuulemma.

Ja kaikki jatkuu niin kuin ennenkin, paitsi ettei yhtään samanlaisena.

Ai niin, tässäpä Rockefeller-säätiön laatima "fiktiivinen" skenaario kymmenen vuoden takaa. Kummasti se vastaa hyvin, hyvin paljon tämän hetken todellisuutta. Sivu 18:
LOCK STEP 
ScenarioNarratives
A world of tighter top-down government control and more authoritarian leadership, with limited innovation and growing citizen pushbackIn 2012, the pandemic that the world had been anticipating for years finally hit. Unlike 2009’s H1N1, this new influenza strain — originating from wild geese — was extremely virulent and deadly. Even the most pandemic-prepared nations were quickly overwhelmed when the virus streaked around the world, infecting nearly 20 percent of the global population and killing 8 million in just seven months, the majority of them healthy young adults. The pandemic also had a deadly effect on economies: international mobility of both people and goods screeched to a halt, debilitating industries like tourism and breaking global supply chains. Even locally, normally bustling shops and office buildings sat empty for months, [---]

Ei kommentteja: